وجود مدیر بازرگانی موفق و کارآمد باعث می شود که شرکت ارتباط تجاری خوبی با مشتریان خود برقرار نماید. از این رو مدیریت بازرگانی از مهمترین بخش های مدیریت شرکت های تجاری است.
مدیر بازرگانی در جذب مشتریان و عرضه و معرفی صحیح و اصول محصول یا خدمات یک شرکت تلاش می کند و به طور طبیعی مدیر بازرگانی فردی است که نقش اساسی در سود و زیان شرکتها دارد .
مدیر بازرگانی میتواند امور تجاری را تفکیک و اداره کند و در ایجاد بازار جدید، ارائه خدمات متنوع و تازه، ابداع روشهای جدید در عرضه و توزیع، کارآفرین باشد. یک مدیر بازرگانی موفق باید بتواند برای کالا ها و خدمات موجود سازمان بازارهای جدید پیدا کند و در پی ابداع محصولات و خدمات جدید برای بازارهای موجود باشد.
مدیریت استراتژیک ، حقوق بازرگانی، حسابرسی، مدیریت تولید، مدیریت مالی، توسعه اقتصادی و برنامهریزی ، روانشناسی کار، حسابداری صنعتی، بازاریابی و مدیریت بازار، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم، سازمانهای پولی و مالی بینالمللی ، بازرگانی بینالمللی ، بازاریابی بینالملل، پول و ارز و بانکداری، سیاست پولی و مالی، سیستمهای خرید و انبارداری توزیع، حقوق بازرگانی بینالملل، تحقیقات بازاریابی، روابط صنعتی، سمینار در مسایل مالی، سمینار در مسایل بازاریابی، بهرهوری و تجزیه و تحلیل آن در سازمان دروس اصلی و تخصصی گرایش مدیریت بازرگانی را تشکیل می دهند.