کاردانی فنی مکانیک-ماشین افزار
رشته کاردانی فنی مکانیک-ماشین افزار یکی از رشته های شاخه صنعت دانشگاه علمی و کاربردی است. رشته کاردانی فنی مکانیک-ماشین افزار در ادامه مختصرا معرفی شده است.
با توجه به پیشرفت های مستمر در بخش های مختلف و ضرورت خودکفائی کشور در زمینه های ساخت و تولید، تعمیر و نگهداری قطعات صنعتی و نیاز مبرم صنایع کشور به نیروی انسانی کارآمد و آشنا به علم و تکنولوژی موجود، دوره کاردانی فنی ماشین افزار با هدف تربیت افرادی که با در نظر گرفتن نیازهای طراحی و بهره گیری بهینه از ابزار و ماشین آلات موجود بتوانند نیازهای ساخت و تولید را برآورده سازند به وجود آمد. این اشخاص با شناسایی مبانی علوم نظری مورد نیاز و کسب مهارت های علمی در سطح کاردانی می توانند در انجام پروژه های تحقیقاتی و ساخت، دستیار کارشناسان بوده و از طرف دیگر با ارائه پیشنهادات مناسب به سطوح کاربری در افزایش کارآیی افراد و توسعه بهره وری مفید و مؤثر واقع شوند.
دانش آموختگان این دوره به عنوان کابر و با کسب مهارت های عملی و آموزش های ضمن خدمت تا سرپرست کارگاه های مختلف ابزارسازی، ماشین ابزار قالب سازی، خطوط تولید ماشینکاری، ماشین آلات CNC، مونتاژ و تعمیرات می توانند به کار گرفته شوند.
مهارت ها و قابلیت های فارغ التحصیلان کاردانی فنی مکانیک-ماشین افزار:
- کاربری ماشین آلات مختلف کارگاه های ماشین ابزار
- سرپرستی کارگاه های مختلف مرتبط با ماشین های ابزار
- کاربری و سرپرستی کارگاه قالب سازی
- نظارت و بازرسی مکانیکی ماشین های ابزار
مشاغل قابل احراز فارغ التحصیلان کاردانی فنی مکانیک-ماشین افزار:
- اپراتوری ماشین آلات مرتبط کارگاهی
- مسئول کارگاه
- کاردان مکانیک ماشین های ابزار
- مونتاژکار خط مونتاژ ماشین های ابزار
- سرپرست کارگاه تعمیر و ساخت قطعه
- نظارت و سرپرستی کارگاه ابزارسازی
- مربی آموزشی کارگاه