همانطور که از نام این گرایش پیداست (توان+بخشی) سر و کار فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد مشاوره توانبخشی با افرادی است که به اصطلاح آماری از متوسط یا هنجار جامعه فاصله دارند. این فاصله از هنجار جامعه در ابعاد مختلف روانی، حرکتی و اجتماعی نمایان می گردد. به بیان ساده تر باید گفت که مراجعانی چون نوجوانان بزهکار، خیابانی، کار، معتادان، افراد بی سرپرست یا بدسرپرست، زنان بیوه، سالمندان، مردان خیابانی و ... از دسته مراجعانی خواهند بود که در دسته آسیب دیده اجتماعی یا در معرض خطر قرار دارند. از سوی دیگر کودکان دچار انواع اختلالات رفتاری، کم توان ذهنی، سرآمد و دچار مشکلات سازگاری در دسته روانی یا ذهنی و افرادی چون معلولین، بیماران خاص و جانبازان محترم و آسیب دیده در جنگ و... هم در دسته جسمانی قرار می گیرند. بنابراین سر و کار یک فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مشاوره گرایش توانبخشی با افراد بسیار زیاد و متنوع است و بستگی به علاقه و توانایی شخصی اش دارد که بخواهد با کدام یک از مراجعان مذکور کار کند زیرا به علت تخصص گرایی در علم هرگز نمی شود ادعا نمود که می توان در ارتباط با همه یا بخش بزرگی از مراجعان بالا موفق بود. زمینه کار تخصصی در تمام موارد بالا به زمان، خلاقیت، تلاش و بسیاری از ملاک های دیگر برمی گردد.
هدف از رشته کارشناسی ارشد مشاوره گرایش مشاوره توانبخشی، تربیت افرادی است که بتوانند افراد را از طریق مشاوره های فردی، گروهی و خانوادگی:
- در هنگام رو به رو شدن با رویدادهای پیش بینی نشده از قبیل تصادف، زلزله، سیل، جنگ، مرگ یک عزیز یا بیکاری و ورشکستگی و ... یاری دهند
- در ترک اعتیاد مشروبات الکلی و مواد مخدر یاری دهند
- در سازگاری با ترک و یا طلاق همسر یاری دهند
- در پیشگیری و درمان کودکان معلول یاری دهند
- خدمات مشاوره توانبخشی را برنامه ریزی و سازماندهی کرده و سرپرستی نمایند