کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک
کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک یکی از رشته های شاخه کشاورزی دانشگاه علمی و کاربردی است. رشته کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک در ادامه مختصرا معرفی شده است.
زهکشی اراضی شامل مجموعه عملیاتی است که طی آن آب و املاح مازاد منطقه رشد و توسعه ریشه گیاهان از خاک جمع آوری و از محل خارج می شود. همچنین جمع آوری و هدایت آب های سطحی مزارع و رواناب حاصل از نزولات آسمانی به یک نقطه خروجی، از وظایف دیگر شبکه های زهکشی است. دوره کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک، از سری دوره های آموزش بلند مدت کاردانی علمی کاربردی می باشد که با هدف تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جهت نگهداری و بهره برداری از شبکه های زهکشی (همراه با سایر اقداماتی که به طور مکمل عملیات زهکشی محسوب می شوند) و مشارکت در احداث آنها طراحی شده است. دانش آموختگان این رشته با دستیابی به دانش تخصصی و فنی و کسب مهارت های علمی و عملی لازم، ضمن برطرف نمودن خلا ناشی از کمبود نیروهای کاردان، قادر به انجام فعالیت در مراحل مختلف پروژه های زهکشی شامل احداث، انجام آزمایشات زهکشی و نگهداری و بهره برداری از شبکه های زهکشی و نیز اصلاح خاک های شور و سدیمی شامل اندازه گیری املاح آب، اندازه گیری آب آبشوئی، اندازه گیری نوع و میزان آب اصلاحی و... می باشند.
قابلیت ها و توانمندی های فارغ التحصیلان دوره کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک:
- اندازه گیری پارامترها و تهیه اطلاعات مربوط به هوا و اقلیم، خاک، منابع آب (سطحی و زیرزمینی) جهت طراحی و احداث شبکه های زهکشی
- همکاری در انجام آزمایش های صحرائی زهکشی و بهسازی خاک
- همکاری در متره و برآورد عملیات پروژه های زهکشی و بهسازی خاک
- همکاری در نظارت بر حسن اجرای عملیات ماشین آلات زهکشی
- همکاری در اجرای عملیات نگهداری و بهره برداری از عملیات زهکشی
- همکاری در اجرای عملیات آبشوئی و اصلاح اراضی
مشاغل قابل احراز فارغ التحصیلان دوره کاردانی فنی آب و خاک-زهکشی و بهسازی خاک:
- کاردان فنی مطالعات زهکشی و بهسازی خاک
- کاردان فنی اجرای پروژه های زهکشی (احداث، نگهداری و بهره برداری) و بهسازی خاک