کاردانی فنی منابع طبیعی-جنگلداری تلفیقی
کاردانی فنی منابع طبیعی-جنگلداری تلفیقی یکی از رشته های گروه کشاورزی دانشگاه علمی و کاربردی است. رشته کاردانی فنی منابع طبیعی-جنگلداری تلفیقی در ادامه مختصرا معرفی شده است.
جنگل و جنگلداری مانند بسیاری از رشته هایی که به طور مستقیم با طبیعت درگیر هستند در کشورهای در حال توسعه مهجور و مظلوع واقع شده است. هنوز در کشوری مانند ایران زمان بسیاری نیاز است تا مردم با طبیعت، حیوانات و گیاهان سرآشتی بگذارند. فرهنگ سازی در این زمینه بسیار ضروری است و این مطلب را می توان به راحتی از اخبار تلویزیون فهمید. به همین خاطر و به منظور تامین نیروهای کارآمد برای حفاظت، احیا و بهره برداری مستمر و اداره صحیح جنگل ها لازم است افرادی که در این زمینه از کارایی و آگاهی کافی برخوردار باشند، تربیت شوند.
فارغ التحصیلان این رشته با استفاده از دانش و اطلاعاتی که در این دوره کسب می نمایند، خواهند توانست ثروت های طبیعی نهفته در جنگل ها را در جهت تامین نیازهای مردم، با برنامه ریزی صحیح بکار گیرند. جنگل داری عبارتست از بکارگیری مجموعه ای از علوم و فنون که درجهت شناخت جوامع مختلف جنگلی و آگاهی از کیفیت و کمیت آنها، پرورش توده های جنگلی، بهره برداری مستمر از تولیدات جنگل، روش های مختلف قطع و استحصال و حمل درختان افکنده و بالاخره حفاظت، احیا و توسعه مناطق جنگلی بعنوان تولید کننده ماده اولیه (چوب) و تعدیل و تنظیم کننده شرایط آب و هوایی و خاکی مورد استفاده قرار می گیرد.
قابلیت ها و توانمندی های فنی فارغ التحصیلان دوره کاردانی فنی منابع طبیعی-جنگلداری تلفیقی:
- آشنایی با مفاهیم خاک شناسی، هوا و اقلیم شناسی
- آشنایی با اصول زراعت در مناطق خشک و نیمه خشک
- آشنایی با اصول دامداری در مرتع
- آشنایی با اصول آبیاری
- آشنایی با درختان و درختچه های مناسب آگروفارستری و اصول پرورش آنها
- آشنایی با عملیات حفاظت آب و خاک در آگروفارستری
- آشنایی با سیستم های آگروفارستری و بهره برداری و اقتصاد آگروفارستری
- آشنایی با جنگلداری اجتماعی
- آشنایی با نهالستان و جنگلکاری گونه های تلفیقی
- آشنایی با حمایت و حفاظت در آگروفرستری