کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی
رشته کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی یکی از رشته های شاخه صنعت دانشگاه علمی و کاربردی است. رشته کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی در ادامه مختصرا معرفی شده است.
در دوره پودمانی فرش ماشینی در دانشگاه علمی کاربردی مهارت های خاص و مستقلی در هرکدام ایجاد می شود و در نهایت همگی در کنار هم منجر به ایجاد مهارت جدید می شود که می تواند منتهی به مدرک رسمی یک دوره تحصیلی شود. این دوره در قالب نظام آموزش های علمی-کاربردی طراحی گردیده و منجر به کسب مهارت های علمی و عملی در ابعاد تکنولوژیکی، فنی و هنری فرش ماشینی در سطح کارگران ماهر و کارشناس می شود.
هدف از ایجاد رشته کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی، نگرش علمی به صنعت بازاریابی، تولید و فروش ماشینی و انطباق گستره شرایط حاکم بر آن با استانداردهای جهانی است. علمی کردن صنعت فرش ماشینی و انطباق با استانداردهای جهانی سبب می شود از توان بالقوه موجود استفاده بهینه به عمل آید و تولیدات از نظر قیمت تمام شده، کیفیت، طرح و رنگ و سایر ویژگی ها با نیازهای بازار تطبیق داده شود.
با تامین این هدف و افزایش توانمندی رقابتی کشور در بازارها به ویژه بازارهای صادراتی سهم بازار فروش فرش ماشینی افزایش خواهد یافت و به دنبال آن بخشی از نیاز به اشتغال زایی کشور پاسخ داده می شود.
قابلیت ها و توانمندی های فنی فارغ التحصیلان کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی:
- شناخت و توانایی انواع بافت فرش های ماشینی و طراحی و انجام بافت آن
- شناخت مواد اولیه و الیاف مورد نیاز بافت فرش ماشینی
- توانایی انجام مرمت فرش
- توانایی شناخت فرآیند تولید و ماشین آلات
- مقاوم سازی قسمت های آسیب دیده فرش
- توانایی انجام انواع زهکشی، چله کشی و رنگ کشی
- شناخت معایب بافت فرش ماشینی و تواناییی رفع عیوب
- توانایی تکمیل فرش ماشینی
مشاغل قابل احراز فارغ التحصیلان کاردانی فنی صنایع نساجی-تولید فرش ماشینی:
- بافنده و رفوگر فرش ماشینی
- اپراتور ماشین بافت (شامل آهار، تکمیل، ریشه زنی و زیکزاک)
- زهکش، چله کش، رنگ کش
- ناظر بر امور تولید فرش ماشینی