کاردانی فنی بازرسی جوش
کاردانی فنی بازرسی جوش یکی از رشته های شاخه صنعت دانشگاه علمی و کاربردی است. این رشته در ادامه مختصرا معرفی شده است. بدون شک یکی از پرکاربردترین و اقتصادی ترین روش های اتصال دائم در سازه های مختلف روش جوشکاری می باشد. اگرچه اخیرا این روش در مهندسی سطح نیز جایگاه خود را باز کرده است. فرآیندهای سنتی و بعضاً پیشرفته جوشکاری دارای قدمت زیادی در کشور می باشد. با این وجود نحوه عملکرد، اجرا، کنترل و نظارت آن مستلزم شناخت دقیق اصولی می باشد که به صورت آکادمیک در رشته بازرسی جوش مورد توجه قرار گرفته است. به عبارت دیگر در این دوره تمرکز بر مفاهیم، نحوه اجرا و حد و حدود پذیرش جوش از طریق آزمون های مخرب و غیر مخرب است. به طور کلی اهداف کاردانی فنی بازرسی جوش را در موارد زیر می توان خلاصه کرد:
- آشنایی با اصول علم مواد و مبانی متالورژی جوش
- آشنایی با روش های مختلف اتصال مواد
- شناخت کامل با علائم و نقشه خوانی جوشکاری
- درک کامل از آزمون های مخرب از جمله خواص مکانیکی مواد و تحلیل های ریزساختاری مواد
- وقوف کامل از آزمون های غیر مخرب شامل بازرسی چشمی، بازرسی با مایعات نافذ، بازرسی با ذرات مغناطیسی، بازرسی با امواج فراصوتی، آزمون رادیوگرافی صنعتی و تفسیر فیلم های جوش
- آشنایی با بازرسی رنگ و پوشش
با توجه به اینکه تاکنون در نظام آموزش عالی کشور، رشته ای مصوب، تحت عنوان بازرسی جوش وجود نداشته، طبیعتاً فارغ التحصیلان این رشته، می توانند از بازار کار خوبی برخوردار باشند، ضمناً شرایط ادامه تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی هم در این مرکز و هم در سایر مراکز سطح کشور فراهم بوده و فارغ التحصیلان می توانند از این امکان نیز بهره ببرند.
- کاردان فنی بازرس کد
- بازرس فنی خریدار، مشتری یا کارفرما
- بازرس فنی کارخانه، سازنده یا پیمانکار
- بازرس فنی آزمایش های مخرب
- بازرس فنی آزمایش های غیرمخرب
- اپراتور آزمون های کنترل کیفی جوش