کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه
دوره کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه، از دوره های گروه فرهنگ و هنر دانشگاه جامع علمی کاربردی است که در ادامه معرفی مختصری از رشته کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه ارائه خواهیم نمود:
هر نمایش یا فیلم سینمائی و تلویزیونی محصول به کارگیری استعداد و کار خلاق گروه و یا تعدادی افراد زبده و علاقه مند است. هر صحنه نمایش و یا نمای فیلم سینمائی و تلویزیونی باید با دقت طراحی شود و دستیابی به تکامل تکنیکی هر گروه تهیه کننده در این آثار، همواره حاصل روزها و یا ماه ها و یا حتی سال ها تفکر و تجربه است و در این گروه ها، طراحان صحنه و لباس مهم ترین عضو و نقشی تعیین کننده در شکل گیری اهداف گروه دارد. ارتقاء کیفیت صحنه های فیلم در دهه های گذشته نه فقط به واسط افزایش بودجه بلکه به علت بهبود کارآیی صنعتگرانی بوده است که آنها را بنا نهاده و یا می سازند. صنعتگران، هنرمندان صحنه فیلم، چون نجاران، گچ کاران، نقاشان، کارگران صحنه، مسئولین لوازم صحنه، هنرمندهای صحنه، فلزکاران و دستیاران صحنه با مهارت و استعداد فنی فوق العاده شان در این تحول کیفی سهمی به سزا داشته اند.
هدف از دوره کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه، تربیت نیروی متخصص و کارآمدی است که بتواند در کنار طراح صحنه و لباس ایفای نقش نماید و فاصله بین طراح صحنه و عوامل اجرائی را پر کرده و با مهارت و دیدگاه فنی و تخصصی و با تکیه بر آموخته های آکادمیک، پیگیر کارهای اجرائی طراحی صحنه باشد.
قابلیت ها و توانمندی های فارغ التحصیلان دوره کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه:
- دکورسازی برای صحنه (تئاتر، سینما و تلویزیون)
- دستیاری طراح صحنه
- صحنه آرائی (مسئول اجرای تزئینات صحنه)
- ماکت سازی معماری تئاتر، سینما و تلویزیون
- نقشه کشی (نقشه های اجرائی دکور)
- نقش برجسته کاری (رولیف کاری)
- سرپرستی کارگاه دکور
- نظارت بر اجرای طراحی صحنه
- نظارت بر اجرای طراحی لباس صحنه
- ساخت و ساز اشیاء (اکسسوارسازی)
- نقاشی دکور، پرده های صحنه و ساختمان
مشاغل قابل احراز فارغ التحصیلان دوره کاردانی حرفه ای هنرهای نمایشی-طراحی صحنه:
- آرشیوبست دکور
- متصدی دکور صحنه (مونتاژ و تعویض دکورها و ...)
- مسئول اشیاء و تزئینات صحنه (هنگام اجرای نمایش)
- سرپرست کارگاه دکور
- ناظر بر اجرای طراحی صحنه
- دستیار طراح صحنه