کاردانی حرفه ای چاپ-صحافی
رشته کاردانی حرفه ای چاپ-صحافی یکی از رشته های گروه فرهنگ و هنر دانشگاه علمی و کاربردی است. رشته کاردانی حرفه ای چاپ-صحافی در ادامه به طور مختصر معرفی شده است.
صنعت چاپ یکی از بزرگترین و مهمترین اختراعات بشری محسوب می شد. اکنون که در هزاره سوم به سر می بریم اهمیت این صنعت با وجود انواع رسانه ها هیچ کاهش نیافته، کتاب تا بشر حیات را تجربه میکند، زنده خواهد ماند و هیچ وسیله ای جای آن را یقینا نمی تواند بگیرد. نقش صنعت چاپ در روند زندگی آدمی و نیازمندی های فرهنگی او همانند نقش بهداشت و هوا است. کتاب در بهبود کیفیت زندگی و جهش های علمی و آگاهی او اثر قطعی و بدون رقیبی را داشته و دارد و صنعت چاپ در دسترس انسانها به این محصول اساسی نقش جدی دارد .کسانی که این رشته را برای خود انتخاب می کنند با محاسبات فنی، رسم فن مبانی چاپ، فن آوری چاپ، تکنولوژی چاپ، مواد شناسی حروف چینی (فتویی، کامپیوتری واسکرین) ما شین الات چاپ بر جسته، شابلونهای اسکرین آشنا می شوند.
هدف از برگزاری دوره کاردانی رشته صحافی، برای رفع نارسایی های علمی و فنی در فرآیندهای صحافی و خدمات پس از چاپ، تربیت نیروی انسانی ماهر است. تا وضعیت تولیدی در آخرین حلقه از زنجیره تولید محصولات چاپی ارتقا یابد.
قابلیت ها و توانمندی های فارغ التحصیلان دوره کاردانی فنی چاپ-صحافی:
- تخصص و مهارت در انواع روش های صحافی سنتی
- آشنائی با انواع ابزار صحافی
- توانائی آماده سازی و ارتباط فرم
- توانائی انجام عملیات تکمیلی صحافی
- آشنائی با صحافی صنعتی و کنترل کیفیت صحافی
- آشنائی با جلدشناسی، چرم و گالینگور
- توانائی محاسبه و برآورد مواد مورد نیاز
- سرپرستی کارگاه های صحافی
مشاغل قابل احراز فارغ التحصیلان دوره کاردانی فنی چاپ-صحافی:
- سرپرست واحد صحافی چاپخانه و کتابخانه ها، کنترل کیفیت در واحدهای صحافی و پروژه های چاپی