گرایش افزاره های میکرو و نانوالکترونیک در مورد طراحی قطعات و المان های الکترونیکی از جمله سنسور ها، قطعات حساس به نور و پرتو ها، ترانزیستور ها و … می باشد. در واقع تمرکز اصلی در گرایش افزاره های میکرو و نانوالکترونیک، روی خواص مواد و نیمه هادی ها و تولید قطعات زیربنایی می باشد .
افزاره های نانوالکترونیک در مورد طراحی قطعات و المان های الکترونیکی از جمله سنسور ها، قطعات حساس به نور و پرتو ها، ترانزیستور ها و … با استفاده از فناوری نانو می باشد. این عبارت طیف گسترده ای از افزاره ها و مواد را تحت پوشش قرار می دهد که همگی یک ویژگی مشترک دارند و آن داشتن واکنش های اتمی و ویژگی های مکانیک کوانتومی ناشی از اندازه بسیار کوچک آن ها می باشد. استفاده از این فناوری امکان مجتمع کردن تعداد بیشتری ترانزیستور روی یک تراشه را فراهم می آورد. نانوالکترونیک نوید ساخت پردازنده های سریعتری برای کامپیوترها را می دهد. در حال حاضر، تکنیک های متعددی در حال بررسی هستند مانند نانولیتوگرافی، استفاده از نانومواد و نانوسیم ها. ترانزیستورهای اثر میدان با استفاده از نانولوله های کربنی ساخته شده اند. فناوری نانو امکان ساخت حافظه های با چگالی بسیار بالا را فراهم می کند. در فناوری مخابراتی مدرن، ابزارهای آنالوگ متداول با ابزارهای نوری و یا الکترونوری جایگزین شده اند که به خاطر پهنای باند و ظرفیت بالای آن ها می باشد. با استفاده از این فناوری می توان صفحه نمایش هایی با مصرف انرژی پایین تر تولید کرد. ساخت و استفاده از کامپیوترهای کوانتومی که از قوانین مکانیک کوانتومی تبعیت می کنند عملکرد سیستم های کامپیوتری را به طرز چشمگیری بهبود می دهد.
گرایش افزاره های میکرو و نانوالکترونیک از گرایشهای نو ظهور است که بحثهای آن در مرزهای دانش واقع است. بیشتر فعالیتها در این زمینه در کشور جنبهی تحقیقاتی دارد و از اهداف تاسیس چنین گرایشی در کشور نیز رشد علمی و پرورش نسلی از دانشمندان متخصص در زمینه ی تکنولوژیهای نانو است.