متالورژی صنعتی شامل تمامی عملیاتی می شود که بعد از تهیه فلز خالص و یا آلیاژ صورت گرفته تا آن را بصورت یک محصول قابل استفاده برای مصرف کننده تبدیل کند. متالورژی صنعتی وسعت بسیار زیادی داشته و در داخل خود زیر مجموعه های فراوانی را شامل می شود. مهم ترین زیر مجموعه های متالورژی صنعتی به ریخته گری، روشهای فرم دهی قطعات در حالت جامد همچون نورد، فورج و اکستروژن و در نهایت متالورژی پودر تقسیم بندی می گردد. عملیات ثانویه بر روی قطعات فلزی همچون عملیات حرارتی و جوشکاری و سپس عملیات نهایی بر روی سطوح فلزی و محافظت از خرابی و خوردگی همگی از زیر مجموعه های مهم متالورژی صنعتی می باشد.
متالورژی صنعتی عبارت است از روشهای مختلف تولید مصنوعات فلزی كه مهمترین این روشها متالورژی پودری (تهیه قطعات فلزی با استفاده از پودر آنها )، شكل دادن( نورد ، آهنگری، پرسكاری و كشیدن )، جوشكاری و ماشینكاری (شكل دادن مواد توسط تراش و برش) است.
همچنین در متالورژی صنعتی، خواص و مشخصات فیزیكی، ساختاری و مكانیكی مواد بررسی میشود. مواد مغناطیسی نو با خواص برتر، استفاده از مواد مرکب (کامپوزیت) پایه فلزی، ساخت مواد پیشرفته از طریق ترکیبات بینفلزی، استفاده از آلیاژهایی که میتوانند جایگزین اعضای بدن انسان شوند، ایجاد آلیاژهای سبک جهت تولید قطعات حساس، طراحی و تولید آلیاژهایی که در دماهای بالا بهکار میروند و طراحی آلیاژهایی که در شرایط ویژه و سخت کاربرد دارند، مثالهایی از کاربردهای رشته متالورژی صنعتی در تولید مواد پیشرفته میباشد.
ریختهگری، انجماد فلزات ، شکل دادن فلزات، خواص مکانیکی مواد ، متالورژی جوشکاری ، متالورژی پودر، روشهای نوین آنالیز مواد، خوردگی و اکسیداسیون، عملیات حرارتی ، استخراج فلزات، انتقال مطالب علمی و فنی دروس تخصصی متالورژی صنعتی را تشکیل می دهند.