رشته مهندسی نفت
مهندسی نفت کاربرد دانش، فناوری، ریاضیات و اقتصاد در فرایند اکتشاف، استخراج، برآورد مخزن و توسعهٔ نفت، گاز و سایر ترکیبات هیدروکربنی از مخازن زیرزمینی و انتقال آنها به پالایشگاه، صنایع پاییندستی و مصرفکنندهاست. البته پالایش نفت در حیطۀ صنایع پاییندستی صنایع نفت و گاز بوده و در محدودۀ مهندسی شیمی قرار میگیرد.
امروزه نفت و محصولات حاصل از آن در همه جنبه های زندگی بشر عمیقا نفوذ کرده و در حال حاضر بشر بدون نفت قادر به ادامه حیات نیست. حیات در کره زمین که مدام در جنب و جوش و حرکت است، بیشترین انرژی جنبشی، گرمایی و شیمیایی خود را از نفت میگیرد. در واقع به یاری این ماده حیاتی است که کوچکترین موتور ماشین تا غولآساترین ناوگانهای سنگین به حرکت در میآید و هزاران نوع تولیدات و مصنوعات صنایع سنگین و جدید پتروشیمی، کودهای شیمیایی، فرآوردههای دارویی، پارچهها و الیاف مصنوعی، پلاستیکها، چسبها، فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و پوششهای استحفاظی ساخته میشود.
تربیت نیرو انسانی متخصص و کارآمد برای بهرهبرداری درست و بهینه از نفت بسیار ضروری است. به همین منظور مجموعه کارشناسی مهندسی نفت با چهار گرایش اکتشاف نفت، حفاری و استخراج نفت، بهرهبرداری از منابع نفت و مخازن هیدروکربوری جهت تربیت مهندسین نفت تشکیل شده است.
· طراحی تجهیزات برای استخراج نفت و گاز به سودآورترین روش
· توسعه راه های تزریق آب، مواد شیمیایی، گازها یا بخار به ذخیره های نفتی
· توسعه برنامه های حفر زمین های نفت خیز و بازیابی نفت و گاز
· اطمینان یافتن از ارزیابی درست چاه ها
· استفاده از تجهیزات کامپیوتری برای شناسایی محل چاه ها و انجام درست عمل حفاری
· اطمینان یافتن از نصب، بکارگیری و نگهداری درست از تجهیزات
· همکاری با سایر متخصصان مانند زمین شناسان، مهندسان شیمی و...
پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) تلاش می کند تا با بهره مندی از ظرفیت های اساتید و مهندسین نفت یک محیط پویا برای تبادل علم و تجربه مهندسی نفت فراهم آورد. در ادامه با گرایش های رشته مهندسی نفت بیشتر آشنا می شوید.