چکیده
نانو لوله های کربنی اصلاح شده با نقره (Ag-CNTs) برای تولید الکترودهای کامپوزیتی Ag-CNT/TiO2 مورد استفاده قرار گرفت. خصوصیات الکترودها با استفاده از پراش پرتو ایکس، میکروسکوپی الکترونی عبوری و روبشی، و آنالیز تفکیک انرژی پرتو ایکس بررسی شد. مشخص شد که نانوذرات TiO2 بطور یکنواخت در شبکة CNT توزیع شده اند و ذرات نقره روی سطح CNT ها تثبیت شده اند. الکترودهای کامپوزیتی فعالیت فتوالکتروکاتالیستی (PEC) بالایی را نشان دادند. تخریب PEC رنگینة Methylene Blue (MB) ناشی از اثر همافزایی تخریب نوری TiO2، افزایش رسانایی الکتریکی توسط شبکة CNT، اثر نقره و پتانسیل اعمالی است. افزایش قابلیت تخریب رنگینة MB توسط کامپوزیتهای عمل شده با نقره مشاهده شد و فعالیت PEC با افزایش مقدار نقره افزایش یافت.
1- مقدمه
استفاده از فتوکاتالیز ناهمگن برای تخریب غیرگزینشی مواد ضایعاتی آلی و غیرآلی بطور گسترده در مطالعات مختلف نشان داده شده است. با استفاده از ذرات TiO2 و قرار دادن آنها در معرض تابش نور مرئی یا نور نزدیک به UV میتوان ترکیبات آلی مانند آلکانها و آلکنهای کلردار شده، فنول های چند کلردار شده، مواد آروماتیک، آلدهیدها، اسیدهای آلی، و آمینها را به دی اکسید کربن، آب، و اسیدهای معدنی اکسید کرد [1]. با این حال، بازده فتوکاتالیستی پایین باعث محدود شدن استفاده از این فناوری در کاربردهای عملی شده است [2-7].
بر اساس مطالعات قبلی [8-10]، کامپوزیت های CNT/TiO2 با داشتن مساحت سطح بالا فعالیت نوری بالایی را نشان می دهند. Wang و همکاران [11-12] نانو ساختار مواد کامپوزیتی MWCNT-TiO2 را برای کاربرد در تصفیة فتوکاتالیستی آب بررسی کردند، که در آن MWCNT ها به جای عمل به عنوان یک جاذب سطحی و عامل دیسپرس کننده به عنوان یک حساس کنندة نوری عمل کردند. Phang و همکاران [13] دریافتند که مقدار TiO2، SWCNT ها و MWCNT ها عوامل اصلی تأثیرگذار در خواص مغناطیسی، دی الکتریک، و رسانایی هستند...