رشته مهندسی نساجی
مسئولیت تولید انواع منسوجات اعم از انواع پوشاك، كفپوش ها مثل فرش و موكت و منسوجات مورد استفاده در صنایع دیگر بر عهده مهندسی نساجی است. صنعت نساجی یكی از قدیمیترین صنایع و دومین صنعت كشور بوده و از لحاظ تعداد شاغلان، در سطح زیربنای كارخانهها و تعداد واحدهای تولیدی، بزرگترین صنعت كشور است. قدمت صنعت نساجی به زمانهای بسیار دور برمیگردد اما نساجی در حال حاضر صنعتی بسیار گسترده و پیچیده است که اداره آن نیاز به تخصص و تحصیلات دانشگاهی دارد، تخصصی که در رشته مهندسی نساجی میتوان به آن دست یافت. مهندسی نساجی در مقطع کارشناسی از گرایش های مهندسی فناری نساجی، مهندسی الیاف، مهندسی پوشاک و مهندسی شیمی نساجی تشکیل شده است.
از تولید انواع پوشاک و فرش و موكت گرفته تا ساخت ترمز اتومبیل، شریان های مصنوعی، جادهها، هواپیماها و سایت های فضایی به منسوجات حاصل از صنعت نساجی نیاز دارد. این صنعت شامل بخشهای مختلفی میشود که از آن جمله میتوان به کارخانههای ریسندگی(تولید نخهای مختلف)، بافندگی(تولید انواع پارچه)، تولید فرش ماشینی و موکت و همچنین كارخانه های تكمیل كننده این کالاها مثل رنگرزی، چاپ و کارخانه های تولید الیاف مصنوعی مثل نایلون و پلی پروپیلن اشاره کرد.
گروه مهندسی نساجی پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) به منظور اشتراک منابع علمی و تجربی صنعت نساجی تلاش می کند تا با بهره گیری از ظرفیت های اساتید و مهندسین صنعت نساجی محیطی پویا برای این مهم فراهم نماید.