چکیده
نگهداری پیشگیرانه بطور گسترده در صنعت بعنوان ابزاری موثر به منظور کاهش تعداد خرابیها و حفظ سیستم های تولیدی در شرایط مناسب پذیرفته شده است.
این مقاله، بهینه سازی استراتژی گروه بندی را برای اقدامات نگهداری پیشگیرانه در سیستمهای تولید چندواحدی بررسی می کند. چنین سیستمهایی، وابستگی اقتصادی مثبتی را ایجاد می کند که فعالیتهای نگهداری را برای اطمینان از هزینه پایین نگهداری و دسترس پذیری بالای سیستم الزامی می سازد.
هدف رویکرد پیشنهادی بهینه سازی دو هدف است: بهبود دسترس پذیری سیستم و حداقل سازی هزینه نگهداری پیشگیرانه. در این مقاله، یک الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO)، برای تعیین بهترین برنامه ریزی برای گروه بندی نگهداری بکار گرفته شده است.
ما چندین آزمایش روی سناریوهای سیستمهایی با اجزای مختلف را اجرا کردیم. نتایج بدست آمده با نتایج گزارش شده در ادبیات مقایسه شده است.
-1مقدمه
انگیزه
در سیستم تولید سری، محصولات متحمل تغییراتی مستمر در طول عملیات کاملا هماهنگ در زمان عملیاتی خود می شوند: کارخانه های سیمان، نورد فولاد، خط مونتاژ اتومبیل، کارخانه های تصفیه فاضلاب، و پالایشگاه ها مثالهایی از فرایندهایی است که سازگار با این نوع خط تولید است. ماشین آلات تولید اختصاصی و به منظور تولید سریعتر با کیفیت بالاتر بهینه شده اند. مهمترین عیب این نوع سیستم، عدم ثبات فرایند به این دلیل است که هر گونه توقف، منجر به توقف کامل فرایند خواهد شد. این نوع از مسائل دارای اثر مستقیمی روی هزینه محصول بعلت عدم دسترسی به سیستم است. بنابراین، نگهداری پیشگیرانه (PM)، باید نقش بسیار مهمی را به منظور پرهیز از توقف ماشینها و حداکثرسازی دسترس پذیری سیستم ایفا کند. هدف از نگهداری پیشگیرانه، حفظ یا بازیابی یک دارایی به یک وضعیت خاص و بهبود دسترس پذیری آن است. نگهداری پیشگیرانه شامل اصلاح، بهبود، تایید کنترل و جایگزینی تجهیزات سخت افزاری (یا حتا غیرمادی یا نرم افزاری) است. این اقدامات دارای اثر مستقیمی روی سیستم تولیدی است. با آگاهی از اینکه هر ماشین دارای برنامه نگهداری متناسب خود است، کل سیستم با اثرات گسترده ای مواجه شده و باید در هر فعالیت PM متوقف شود…