چکیده
این مقاله به یک بررسی آزمایشگاهی جامع از تستهای دینامیکی انجام شده بر روی میکروپایل های عمودی تزریق شده و تزریق نشده مدفون در خاکهای آبرفتی میپردازد. آزمايش شامل تست ارتعاش محيطي و تست بارگذاری ضربهای براي بررسي رفتار ديناميکی سيستم خاک-ميکروپايل در محدوده کرنشهای بسيار کوچک و کوچک تا متوسط و همچنين تستهای snap back به منظور بررسي روند پاسخ پس از الاستيک سيستم میباشد. میکروپایل ها به کرنشسنجهایی در امتداد شفت، شتاب سنج و مبدل جابجایی در سر مجهز شدهاند. شرایط و نتایج آزمایشهای مختلف انجام شده با تمرکز بر نقش تزریق فشار بالا بر رفتار دینامیکی سیستم، توسعه پدیده غیر خطی شمع- خاک و در نهایت ارزیابی اثربخشی روشهای مختلف تست برای ثبت پاسخ دینامیکی سیستمهای خاک-میکروپایل، ارائه شدهاند.
تست ارتعاش محیطی یک روش همه کاره برای تعیین ویژگیهای دینامیکی سیستمهای خاکی-میکروپایل است، هرچند که به پس پردازش اطلاعات نیاز دارد. انجام تست بار ضربهای سریعتر است و پس پردازش آن نیز آسانتر میباشد. انجام تست ارتعاش آزاد نیز نسبتاً ساده است و قادر به ثبت رفتار غير خطي دینامیکی سیستمهای خاک - میکروپایل میباشد.
1-مقدمه
در 50 سال گذشته، تحولات زیادی در زمینه اندرکنش دینامیکی خاک – سازه - شمع از دیدگاه تئوری و آزمایشگاهی حاصل شدهاند. با اشاره به مدلسازی خاک، روشهای موجود برای بررسی مسئله را میتوان تقریباً به سه نوع اصلی تقسیمبندی نمود: 1) راهحلهای تحلیلی فرمولاسیونهای پیوسته که در آن خاک به عنوان یک محیط الاستیک در نظر گرفته میشود [1-3]؛ 2) روشهای از نوع وینکلر که اجازه ثبت اندرکنش خطی و غیر خطی (منحنیهای p-y) شمع – خاک و شمع – شمع را با اجتناب از مدلسازی مستقیم خاک (با بهرهگیری از رویکرد تحلیلی یا عددی) [4-9 ] میدهند و iii) روشهای اجزای محدود، المان مرزی یا روشهای تفاضل محدود که در هر دو حوزه فرکانس [10-12] و حوزه زمانی موجود میباشند و قادر به در نظر گرفتن رفتار غيرخطی خاک هستند [13-15]. تمام این روشها نیاز به اعتبارسنجی مناسب دارند و بر اساس پارامترهایی هستند که باید به درستی کالیبراسیون شوند. آزمایشهای تجربی برای افزایش قابلیت اطمینان آنها ضروری است....