چکیده
طراحی ساختمان های بلند، بیش از اینکه بر اساس استحکام باشد، بر اساس کاربردپذیری صورت می گیرد. مهندسان سازه، همواره بدنبال این هستند که بر چالش کنترل انحراف عرضی و سوق طبقات و همچنین وزن سازه که روی پی قرار می گیرد، فائق آیند.
یکی از موثرترین تکنیک ها، کاربرد سیستم کمربند خرپایی و مهار بازویی در سازه های ترکیبی است که می توانند مسائل بالا را در ساختمان های بلند رفع کنند.
این مقاله، کنترل انحراف را با به کار گیری موثر سیستم کمربند خرپایی و مهار بازویی در یک ساختمان ترکیبی 60 طبقه در برابر بار حاصل از باد بررسی می کند. تحلیل اجزای محدود سه بعدی، روی یک، دو و سه تراز مهار بازویی صورت می گیرد. کاهش انحراف عرضی، در مقایسه با مدل بدون سیستم مهار بازویی، به ترتیب 34%، 42% و 51% است. با استفاده از این آرایش های محکم تر، کاهش قابل توجهی در سوق طبقات حاصل می شود.
1-مقدمه
در چند دهه گذشته، چندین ساختمان با استفاده از سیستم مهار بازویی و کمربند خرپایی برای انتقال بار عرضی (در سراسر جهان) ساخته شدهاند. وقتی این سیستم در سازه های ترکیبی به ویژه در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار موثر است (شکل 1).
تاراناث [1] بیان کرد که صرف نظر از هزینه مواد و سرعت ساخت، ساختارهای ترکیبی به علت سبک وزن بودن، شرایط ساده تری برای ساخت پی دارند و در نتیجه نیازمند هزینه کمتری هستند. به علاوه، سفتی بتن در کنترل تغییر مکان حاضر از بارهای عرضی موثرتر است...