چکیده
هدف- هدف اين مقاله تهيه يك مدل واكنش مصرف كننده به موسيقي در تبليغاتِ راديو-تلويزيوني با طرح كلي چهار متغير (موقعيت شنيدن، محرك موسيقيايي، ويژگي هاي شنونده، و استراتژي توليد تبليغات)، كه بر روي گرايش مصرف كننده به سمت موسيقي تبليغات (Aam ) اثرگذار مي باشد است.
طراحي/متدولوژي (روش شناسي)/دست يابي- مقاله به عنوان بررسي يكپارچه اي از ادبيات متناسب با روانشناسي موسيقي، بازاريابي و تبليغات مطرح مي شود.
يافته ها- گرايش مصرف كننده به سمت موسيقي تبليغات مي تواند از عوامل زيادي بطور مثبت و حتي بطور منفي تاثير بپذيرد. تنها برخي از اين متغيرها در مطالعات واكنش مصرف كننده به موسيقي بكار گرفته مي شوند، كه ممكن است به عنوان چند يافته ي (نتيجه) متضاد به حساب بيايد.
مفاهيم كاربردي- مقاله راجع به عواملي جهت استفاده موثر از موسيقي تجاري بر گرايش مصرف كننده به سمت موسيقي تبليغات با تمركز ويژه روي استراتژي توليد تبليغات بحث ميكند. تبليغ كنندگان مجبور به تمرين براي احتياط بسيار زياد در استفاده از موسيقي و هميشه از پيش آزمودن سودمندي آن با در نظر گرفتن عوامل مشخص شده در اين مقاله مي شوند. اين مقاله راه هايي براي اينكه مدل بتواند تحقيقات آتي را راهنمايي كند نيز پيشنهاد مي دهد.
اصالت/ارزش- اين مقاله ادبيات متفاوت و گوناگون را يكپارچه مي سازد و متغيرهاي اصلي شامل مدل ما از واكنش مصرف كننده به موسيقي تبليغات را طرح ريزي مي كند. تبليغ كنندگان مي توانند از اين متغيرها به عنوان يك چك ليست براي عواملي جهت تصميم گيري در انتخاب موسيقي تبليغات استفاده كنند.
1-مقدمه
بسياري از تبليغات راديو-تلويزيوني موسيقي (استوارت، 1990) و اكثر مباحث موسيقي را با تبليغات تركيب كردهاند با اين فرض كه موسيقي موجود در تبليغات ارزش افزوده اي را به دنبال خواهد داشت (استوت، 1990). اين مقاله آن فرضيات را با پيشنهاد يك مدلِ واكنش مصرف كننده به موسيقي در تبليغات راديو-تلويزيوني به چالش مي كشد كه متغيرهاي تاثيرگذار و كليدي (موقعيت شنيدن، محرك موسيقيايي، ويژگي هاي شنونده، و استراتژي توليد تبليغات) را طرح ريزي ميكنند و واكنش هاي موسيقيايي عاطفي و ادراكي مصرف كننده را تعيين مي كند. اين واكنش ها يك متغير جديد را كه ما قبلا معرفي كرديم در بر دارد: "گرايش مصرف كننده به سمت موسيقي تبليغات" (كراتون و لانتوس، 2011). بعد از ارائه مدل، ما پيشنهاداتي را براي تبليغ كنندگان درباره استفاده از موسيقي و براي محققاني كه به دنبال يادگيري بيشتر واكنش مصرف كننده به موسيقي در تبليغات هستند بيان مي كنيم...