چکیده
L-آسپارژیناز به مقدار ثابتی توسط E. coli در شرایط بی هوازی سنتز میشود. آنزیم بطور بهینه در محیطی با pH 7 و 8 در دمای °C 37 توسط باکتری تولید میشود. با وجودیکه برخی آنزیم ها در شرایط هوازی، تشکیل میشوند، آسپاراژیناز II در شرایط رشد بیهوازی در هنگامیکه غلظت بیشتری از تنوع آمینواسیدها وجود دارد، بین 100 تا 1000 بار بیشتر تولید میشود. باکتری هایی که در چنین شرایطی رشد کرده اند، مواد آغازگر غنی برای تولید در مقیاس بزرگ فراهم میکنند. هیچ آمینواسید خاصی ساخت آسپاراژیناز یا L-آسپاراژین را حتی در هنگام استفاده آن بعنوان تنها منبع نیتروژنی، القا نمیکند. آنزیم، در حضور قندها، به میزان اندکی ساخته میشود؛ گلوکز بیشترین مهار کنندگی را دارد.
1-مقدمه
دآمیناسیون L-آسپاراژیناز استخراج شده از اشرشیاکلی نخستین بار در سال 1957 توسط Tsuji گزارش شد(28). بعدها نشان داده شد که E.coli دو آسپاراژیناز مجزا (L-آسپاراژیناز آمیدو هیدرولاز، EC 3.5.1.1) تولید میکند که در تعدادی ویژگیها، احتمالاً بطور برجسته ای در تمایل نسبت به آسپاراژین متفاوتند (5،24،27). آنزیمی با تمایل بالا، آسپاراژیناز II، ظاهراً در فضای پریپلاسمی، بین غشای پلاسمایی باکتری و پوشش سلولی، قرار دارد (6). این آسپاراژیناز بطور همگنی خالص شده است (H. Whelan & J.C. Wriston, Jr., Federation Proc., p. 586, 1968). از زمان مشخص شدن (2،3) آنکه یک L-آسپاراژیناز در سرم خوک گینهای بخشی است که رشد تومورهای خاصی را مهار میکند (16،17)،آسپاراژینازها از منابع مختلفی بدست می آیند...