چکیده
یک روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی معتبر با یک روش QuEChERS توسعه یافته و برای تشخیص و تعیین پاتولین در آب سیب مورد تایید واقع شده است. این فرایند شامل مرحله استخراج اولیه با استونیتریل، مرحله تقسیم با افزودن منیزیم سولفات، سدیم کربنات و سدیم کلرید و مرحله شستشو با استفاده از استخراج فاز جامد متفرق کننده بوسیله افزودن یک ترکیبی از منیزیم سولفات و جاذب آمین نوع اول دوم میباشد. به منظور افزایش سازگاری پاتولین با GC، مرحله مشتق سازی با استفاده از N,O-بیس تری متیل سیلیل تری فلورو استامید انجام شده است. این روش پاتولین را از نمونه های آب سیب از گستره 9/79 % تا 9/87 % بازیابی میکند. حد تشخیص (LOD) و حد تعیین (LOQ) بترتیب 4/0 و 3/1 میکروگرم بر لیتر میباشد. انحراف های استاندارد نسبی کمتر از 5/9 % است. این روش توسعه یافته بطور موفقیت آمیز برای آنالیز پاتولین در نمونه های آب سیب بکار گرفته شده است.
1-مقدمه
پاتولین یک متابولیت سمی ثانویه تولید شده بوسیله گونه های قارچی نظیر Aspergillus، Penicillium و Byssochlamys میباشد. expansumPenicillium رایجترین منبع پاتولین میباشد. اگرچه این قارچها را میتوان در محصولات سیب نظیر عصاره سیب و آب سیب یافت، ولی ممکن است در محصولاتی از دیگر میوه ها نظیر گلابی، هلو و به وجود داشته باشد (Moake, Padilla-Zakour, &Worobo, 2005). در سال 1940، پاتولین بعنوان یک آنتی بیوتیک شناخته شد. با این وجود، کمی بعد از آن، چندین مطالعه نشان داد که پاتولین نه تنها برای قارچها و باکتریها سمی میباشد، بلکه برای حیوانات و گیاهان نیز سمی است. چندین تاثیر خطرناک بر سلامتی انسان ناشی از مصرف پاتولین، حاد (نظیر بیقراری، تشنج و ورم)، مزمن ( ژن سمی، مخدر اعصاب، ایمن سمی) و در سطح سلولی ( جلوگیری از سنتز پروتئن و DNA) میباشد (Moake et al., 2005). بنابراین، تشخیص و تعیین پاتولین در مواد غذایی چالش بزرگی بشمار می آید...