آنتن جزء لاینفک سامانه کلیه ماهوارههای فعال، کاوشگرها، فضاپیماها و ایستگاههای زمینی ارسال و دریافت داده و کنترل فضایی است. می توانید این تحقیق رشته برق را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
آنتن یک افزاره مخابراتی است، که کار آن تبدیل سیگنال الکتریکی به امواج الکترومغناطیسی (در حالت فرستندگی)، و تبدیل امواج الکترومغناطیسی به سیگنال الکتریکی (در حالت گیرندگی) است. آنتنها ساختارهای متنوعی دارند که با توجه به کاربرد، تعیین میشوند. یکی از سادهترین ساختارهای ممکن برای یک آنتن، آنتنهای سیمی است. هر آنتن، در یک بسامد مشخص به تشدید درمیآید و ولتاژ بیشینه (در حالت گیرندگی) تولید میکند. اگر طول آنتن متناسب با طولموج دریافتی باشد، موج کاملاً در آنتن جای میگیرد و به اصطلاح میگویند «آنتن تشدید شدهاست.» یا «آنتن به تشدید درآمدهاست». یعنی آنتن، با موج دریافتشده هماهنگ شدهاست و در این حالت ولتاژی که در آنتن تولید شده، بیشینه است.
البته لازم نیست که طول آنتن حتماً با طولموج دریافتشده برابر باشد؛ زیرا میتوان القاگری را همراه یک یا دو خازن به آنتن افزود تا حالت تشدید را در آنتن پدید آورند. وسیلهای برای انتقال امواج رادیویی به محیط و همچنین دریافت آنها از محیط اطراف است. به جز چند ماهواره غیرفعال که در دهههای اول عصر فضا فقط برای بازتابش امواج رادیویی به فضا فرستاده شدند، تمام ماهوارهها و فضاپیماهایی که بشر تاکنون به فضا فرستاده است، دارای آنتن بودهاند. آنتن بخشی از زیرسامانه مخابراتی ماهواره بهحساب میآید. امروزه آنتنهای زمینی دریافت اطلاعات از ماهواره در اندازهها و شکلهای گوناگون موجود هستند.
آنتن، بخشی از هر سامانه فرستنده یا گیرنده الکترونیکی است. آنتن عبارت است از بخشی از یک سامانه رادیویی که یک سیگنال رادیویی را قادر به ارسال به محیط اطراف یا دریافت از محیط میکند. بهعبارت دیگر، آنتن را میتوان رابط بین سامانه الکترونیکی و فضای بیرون دانست. یک آنتن فرستنده، جریانهای الکتریکی را به سطوح لایهای رسانا القا میکند که در نتیجه امواج الکترومغناطیسی تولید شده و در فضا پخش میشوند. همین امواج الکترومغناطیسی بر روی سطوح مشخصی از آنتنهای گیرنده، جریانهای الکتریکی را القا میکنند.