سیستم فاضلاب به طور خاص و تأسیسات شهری به طور عام جزو شریانهای حیاتی شهر می باشند که با یک برنامه ریزی مدون و مشخص و البته مدیریت کارآمد می توان این نبض حیاتی شهر را به صورت مؤثر به کار بست. می توانید این تحقیق رشته عمران را به صورت فایل word دانلود نمایید.
سیستم فاضلاب شهری در مهندسی تأسیسات شهری
ساکنان اجنماع شهری برای حفظ زندگی جمعی و بالندگی اجتماع خود مجموعاً نیازهایی داشته اند که مجبور به تأمین آنها به صورت مشترک و جمعی و مدیریت آن بوده اند. در واقع تأمین این نیازها تضمین کننده مدنیت و زندگی شهری بوده است. می توان این مجموعه نیازهای مشترک کالبدی را زیرساخت های شهری دانست که طیف وسیعی از تأسیسات و خدمات و شبکه های حیاتی را شامل می شود و باید به صورت مناسبی ارائه شود ، که اینها علاوه بر تأمین رفاه شهری ، تأسیسات اولیه مورد نیاز با مدیریت مناسب باعث پویای اقتصادی و اجتماعی شهر می شوند.
به طورعام ، تأسیسات و زیر ساختهای شهری ، طیف وسیعی از عناصر شهری را که اکثراً احداث شده و ثابت و ساختمانی اند ، در برمی گیرد.در نگاهی کلی می توان زیر ساختهای شهری را شامل تمامی عناصری دانست که تأمین نیازهای مختلف شهروندان را در زمینه های مختلف سکونت ، فعالیت ، استراحت ، فراغت و به طور کلی بالا بردن کیفیت زندگی شهری را برعهده دارند . به عبارتی مجموعه عناصر فیزیکی موجود و لوازمی که کارکردهای مختلف شهری را میسر می سازند و باعث ترکیب و تشکیل فضاهای شهری می گردند ، زیرساختهای شهری نامیده می شوند .
بدین ترتیب زیرساختهای شهری ، تقریباً تمامی کاربری های عمومی و خدماتی شهر( تأسیسات روبنایی ) و همچنین شبکه های حمل و نقل ، آب و فاضلاب ، نیرو و سوخت ، ارتباطات و سایر تأسیسات مرتبط با آنها ( تأسیسات زیربنایی ) را در برمیگیرد. بخشی از این زیرساختها ، اصطلاحاً تأسیسات شهری نامیده می شوند که به عنوان شریان های حیاتی شهر ، امکاناتی چون آب ، برق ، گاز ، تلفن و سیستم جمع آوری فاضلاب را در شبکه هایی پیچیده برای شهر فراهم می سازند. این قبیل تأسیسات که عموماً زیرزمینی هستند ، در حقیقت پایه و اساس هر مجتمع زیستی را تشکیل می دهد.
فهرست مطالب
سیستم فاضلاب شهری در مهندسی تأسیسات شهری 4
سیستم فاضلاب شهری : 5
مهم ترین اجزای تشکیل دهنده فاضلاب: 6
سیستم جمع آوری فاضلاب : 6
روشهای جمع آوری فاضلاب شهری : 7
شیوۀ سنتی : 7
روش های نوین: 7
۲- روش سپتیک تانک با پمپ ( Septik Tank Effluent Pump ) 8
۴- روش خلاء : 9
سیستم دفع فاضلاب شهری : 9
تصفیه فاضلابهای شهری: 11
تصفیه ثانویه : 12
مراحل تصفیه ثانویه : 12
تصفیه ثالت : 13
دفع فاضلاب و استفاده مجدد از آن: 13
ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 14
طراحی ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 14
کنترل ضربه قوچ در طراحی ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 16
بهره برداری از ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 16
انتخاب جنس تجهیزات در ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 17
ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب 18
مهندسی ایستگاه های پمپاژ 18
ویژگی های فنی 19
تجهیزات ایستگاه های پمپاژ 19
انتخاب شیر آلات 20
مهندسی ضربه قوچ 21
مهندسی مجدد ایستگاه های پمپاژ 21
مهندسی مجدد ایستگاه های پمپاژ 22
بهره برداری ایستگاه پمپاژ 22
منابع : 23