بر روی هر کامپیوتر حداقل یک هارد دیسک وجود دارد.برخی از سیستم ها ممکن است دارای بیش از یک هارد دیسک باشند. هارد دیسک یک محیط ذخیره سازی دائم برای اطلاعات را فراهم می نماید . اطلاعات دیجتال در کامییوتر می بایست بگونه ای تبدیل گردند که بتوان آنها را بصورت دائم بر روی هارد دیسک مغناطیسی ذخیره کرد.به طور فیزیکی یک هارد دیسک شامل چندین صفحه ی دایره ای شکل فلزی (platter) که به طور دائمی در محفظه ی هارد جاگرفته و مهر و موم شده اند. گرداننده ی دیسک شامل یک بازوی دندانه دار و یک هد خواندن و نوشتن برای سطح هر دیسک است ، هم چنین یک موتور که توانایی چرخاندن دیسک ها را تا 10000 دور دردقیقه دارد .داده های باینری (0 و 1) بر روی هارد دیسک به صورت مغناطیسی ثبت می شوند ،دایره های بسته ی فرضی متحدالمرکز روی سطح دیسک ها track نامیده می شوند . برای دستیابی به یک قسمت مشخص سطح دیسک ، ابتدا هد باید Track مورد نظر را یک دور بپیماید که به این کار عمل دنبال گویند سپس باید منتظر باشد تا داده ی مورد نیاز مستقیما زیر هد بچرخد. می توانید این تحقیق رشته مهندسی کامپیوتر را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
هارد دیسک در سال 1950 اختراع گردید. هارد دیسک های اولیه شامل دیسک های بزرگ با قطر 20 اینچ (50/8 سانتیمتر) بوده و توان ذخیره سازی چندین مگابایت بیشتر را نداشتند. به این نوع دیسک ها در ابتدا "دیسک ثابت " می گفتند. در ادامه بمنظور تمایز آنها با فلاپی دیسک ها از واژه " هارد دیسک " استفاده گردید. هارد دیسک ها دارای یک ( (Platter صفحه بمنظور نگهداری محیط مغناطیسی می باشند. عملکرد یک هارد دیسک مشابه یک نوار کاست بوده و از یک روش یکسان برای ضبط مغناطیسی استفاده می نمایند.
هارد دیسک ونوار کاست از امکانات ذخیره سازی مغناطیسی یکسانی نیز استفاده می نمایند.در چنین مواردی می توان بسادگی اطلاعاتی را حذف و یا مجددا" بازنویسی" کرد. اطلاعات ذخیره شده بر روی هر یک از رسانه های فوق ، سالیان سال باقی خواهند ماند.
در یک نوار کاست ، هد مربوط به خواندن / نوشتن می بایست سطح نوار را مستقیما" لمس نماید. در هارد دیسک هد خواندن و نوشتن در روی دیسک به پرواز در می آید! ( هرگز آن را لمس نخواهد کرد ). نوار کاست موجود در ضبط صوت در هر ثانیه 2 اینچ ( 50/8 سانتیمتر ) جابجا می گردد. گرداننده هارد دیسک می تواند هد مربوط به هارد دیسک را در هر ثانیه 3000 اینچ به چرخش در آورد.
یک هارد دیسک پیشرفته قادر به ذخیره سازی حجم بسیار بالائی از اطلاعات در فضائی اندک و بازیابی اطلاعات با سرعت بسیار بالا است . اطلاعات ذخیره شده برروی هارد دیسک در قالب مجموعه ای از فایل ها ذخیره می گردند. فایل نامی دیگر برای مجموعه ای از بایت ها است که بنوعی در آنها اطلاعاتی مرتبط به هم ذخیره شده است . زمانیکه برنامه ای اجراء و در خواست فایلی را داشته باشد، هارد دیسک اطلاعات را بازیابی و آنها برای استفاده پردازنده ارسال خواهد کرد.
برای اندازه گیری کارایی یک هارد دیسک از دو روش عمده استفاده می گردد:
میزان داده: تعداد بایت های ارسالی در هر ثانیه برای پردازنده است . اندازه فوق بین 5 تا 40 مگابایت در هر ثانیه است.
زمان جتسجو: مدت زمان بین درخواست یک فایل توسط پردازنده تا ارسال اولین بایت فایل مورد نظر برای پردازنده را می گویند.
فهرست مطالب
چکیده: 1
مقدمه 2
تاریخچه 3
کالبد شکافی هارد دیسک: 4
اندازهگیری ظرفیت 5
مشخصات دیسکهای سخت 6
ساختمان track ها : 8
جايگاه هاي هارد ديسك 9
خصوصيات هارد ديسك هاي حالت جامد (SSD) : 10
ذخیره سازی منطقی داده هارد 10
قسمتهای مختلف هارد دیسک: 11
۱- قسمت Actuator کنترل کننده مرکزی 12
۲- قسمت Head Arm بازوی مکانیکی 12
۳- قسمت Read/Write Head سر خواندن و نوشتن به اصطلاح Head 13
4- قسمت Platterدیسک 13
۵- قسمت Spindle موتور چرخان دیسکها 14
هارد دیسک چگونه کار میکند؟ 15
تعمیر هارد 16
تعمیر هارد با PCB یا برد خراب 16
پلتر 17
هارددیسک در ابعاد مختلف: 19
ایرادات منطقی هارد Logical Failure 19
خرابی مد یا فیزیکی هارد 20
خرابی فیزیکی هارد 20
خرابی های الکترونیکی 21
ويژگي هاي مهم يك هارد ديسك: 21
1- ظرفيت: 21
2- سرعت دوراني: 21
3- حافظه موقت (بافر): 22
نتیجه گیری: 23
منابع: 24