دانلود پایان نامه پزشکی با عنوان بررسی علل و الگوی مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه (فایل word)

علل و الگوی مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه به تفکیک سن چگونه است؟ نتایج این مطالعه به اپیدمیولوژیست ها و سیاست گذاران بهداشتی و درمانی کمک می کند تا ضمن شناخت علل و الگوی مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه، پروتکل های بهداشتی و درمانی را به گونه ای تدوین نمایند که بتوان این موارد را زودتر تشخیص دهند و درمان نمایند، امکانات درمانی را فراهم سازند تا موجب ارتقا سطح بهداشت و سلامت و در نهایت کاهش مرگ و میر نوزادان و کودکان گردد. می توانید این پروژه رشته پزشکی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 2,120,000 ریال
شناسه محصول : 2010460
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1400
تعداد صفحات فارسي : 85
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 1 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه پزشکی با عنوان بررسی علل و الگوی مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه (فایل word)

چکیده

مقدمه و هدف: مرگ و میر نوزادان که به معنی مرگ موالید از بدو تولد تا روز 28 زندگی است،از شاخص های مهم بهداشتی و بخش قابل توجهی از آمار مرگ و میر کودکان زیر 5 سال می باشد. با توجه به نیاز به تسریع روند کاهشی مرگ و میر نوزادان مطالعه فوق در جهت یافتن علل و الگوی فوت نوزادان بیمارستان امیرالمومنین سمنان در طی سال های 94 تا 99 انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به  صورت مقطعی تحلیلی گذشته نگر انجام شد ، با مراجعه به بیمارستان امیرالمومنین پرونده 160 نوزاد فوت شده بین سال های 94 تا 99 مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات حاصله مورد بررسی و تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت تا علل و الگوی فوت نوزادان مورد بررسی قرار گیرد.

یافته‌ها: بیشترین علت مرگ نوزادان در این مطالعه دیسترس تنفسی ( 9/91 درصد) شناخته شد. علل بعدی به ترتیب شیوع عفونت ها (3/36 درصد) و آنومالی ها و خونریزی های داخل بطنی (به صورت برابر 6/10 درصد) مشخص شد. مهمترین بیماری ها در مادران نوزادان فوت شده به ترتیب دیابت بارداری (6/15 درصد) ، هیپوتیروئیدی (4/14 درصد) و پره اکلامپسی (8/13 درصد) شناخته شد. میان جنسیت نوزادان فوت شده و مرگ و میر رابطه معناداری یافت نشد (419/0 P =). نوع زایمان سزارین و طبیعی در مرگ و میر نوزادان طی سال های مختلف تفاوت معناداری نداشتند. (  624/0P =). روند مرگ به علت زایمان زودرس در طی سال های اخیر رو به افزایش بود (001/0 > P ).

می توانید این پروژه رشته پزشکی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

بيان مسئله

دوره نوزادی به 28 روز اول پس از تولد اطلاق می¬شود که مرحله ایجاد تطابق¬های فیزیولوژیک برای زندگی خارج رحمی  که در ادامه زندگی داخل رحمی است، می¬باشد. علل عمده مرگ و میر نوزادان، شامل عواملی است که باعث تولد نوزاد نارس، عفونت، کاهش وزن هنگام تولد و یا ناهنجاری¬های کشنده مادرزادی می¬شوند [1]. نوزادان تحت تاثیر عوامل زیادی هستند که این عوامل، در دوران جنینی، حین زایمان و پس از آن، نوزادان را تحت تاثیر قرار می¬دهند. بنابراین می-توان نوزاد را یک موجود آسیب پذیر دانست. مراقبت از مادران باردار مخصوصا در حاملگی¬های پر خطر، می تواند از تولد نوزادان پرخطر نیز پیشگیری کند و از مرگ و میر آن ها بکاهد. علاوه بر این، مراقبت های جدی از نوزادان، شامل تهویه مصنوعی، استفاده از سورفاکتانت و بالابرنده های فشار خون تا بیش از 60 درصد از مرگ و میر نوزادان کاسته است [2].

اکثر مرگ و میر نوزادان در کشورهای فقیر اتفاق می¬افتد و تقریبا 98 درصد موارد مرگ و میر را تشکیل می¬دهد [10]. بیش از 60 درصد تمام مرگ و میر نوزادان در 10 کشور جهان که عمدتا در آسیا هستند رخ می¬دهد [11, 12]. کشور افغانستان دارای بیشترین مرگ و میر نوزادی می باشد ( 60 مورد در هر 1000 تولد) [7]. از علل عمده مرگ و میر نوزادان می¬توان به عفونت در 36 درصد از موارد، نارسی در 28 درصد و آسفیکسی در 23 درصد موارد در سراسر دنیا اشاره کرد [3, 6].

با توجه به توصیه سازمان جهانی مبنی بر کاهش مرگ و میر نوزادان، تعهد جهانی باید مداخله اثربخشی با هدف کاهش مرگ و میر نوزادی در حوزه سلامت نوزادان صورت گیرد. اولین قدم در کاهش مرگ و میر و ارتقای شاخص NMR، شناسایی علل مرگ و میر است [15]. با توجه به این که اکثر مرگ و میر نوزادان در اوایل روز های تولد می¬باشد و نقش شناسایی علل مرگ ومیر در ارتقای شاخص NMR و با توجه به اینکه تاکنون چنین مطالعه در سمنان برروی نوزادان زیر یک ماه انجام نشده است، برآن شدیم این مطالعه را با هدف تعیین علل و الگوی مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه در بیمارستان امیرالمومنین سمنان طی شش سال گذشته اجرا کنیم. امید است بتوانیم نقشی در کاهش مرگ و میر نوزادان و ارتقا سطح بهداشت و سلامت جامعه داشته باشیم.

فهرست مطالب

فصل اول معرفي پژوهش     1

1-1- بيان مسئله و ضرورت انجام تحقيق:         2

1-2. اهداف         3

1-2-1. اهداف اصلی:         3

1-2-2. اهداف فرعی          4

1-2-3.هدف کاربردی:        5

1-3- فرضيات یا سوالات پژوهش       5

1-4. تعريف واژه‌ها            7

1-5. جدول متغییرها           8

فصل دوم كليات پژوهش       10

و مروري بر مطالعات مشابه 10

2-1. كليات پژوهش            11

2-2. مرور بر مطالعات مشابه           11

فصل سوم روش پژوهش      15

3-1. نوع پژوهش  16

3-2. جامعه پژوهش           16

3-3. نمونه پژوهش            16

3-3-1. روش نمونه‌گيري     16

3-3-2. حجم نمونه 16

3-4. ابزارگردآوري داده‌ها    16

3-5. روش كار     17

3-6. روش تجزيه و تحليل داده‌ها        17

3-7. محدوديت هاي پژوهش 17

3-8. ملاحظات اخلاقي        17

فصل چهارم نتايج پژوهش     18

فصل  پنجم بحث و نتیجه گیری          62

5-1- بحث یافته ها 63

5-2- نتیجه گیری  67

5-3 - پيشنهادات    67

 


Keywords: مرگ و میر نوزادان سندروم دیسترس تنفسی نوزادان نارس آنومالی ها
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links