فضای كسب و كار (EDB) كشورها بر جذب سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي (FDI) کشور میزبان چه تاثیری مي گذارد؟ جذب سرمايه گذاري مستقيم خارجي(FDI) چه تاثيری بر رشد اقتصادی کشور میزبان مي گذارد؟ این پژوهش، در جهت براورد اثر سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر فضای کسب و کار از شاخص رشد اقتصادي نیز استفاده نموده است. یکی از راه های تامین سرمایه جهت رشد اقتصادی، جذب سرمایه¬گذاری مستقیم خارجی می¬باشد. رشد اقتصادی از فضای کسب و کار تاثیر می¬پذیرد. بانک جهانی از سال 2004 ، شاخص فضای کسب وکار را برای کشورهای جهان ارائه می¬دهد.
در اين پژوهش رابطه¬ي بين سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي، فضای کسب و کار مورد بررسي قرار گرفته است. روش مورد استفاده، تخمین زن گشتاورهای تعمیم یافته می¬باشد و اطلاعات و آمار از منابع بانک جهانی استخراج شده است. نمونه آماری استفاده شده در این پژوهش، شامل 102 کشور می¬شود که اطلاعات آماری آنان کامل می¬باشد.
نتايج نشان مي¬دهند كه فضای كسب و كار (EDB) كشورها بر سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي (FDI) تاثير منفي مي¬گذارد.ولی تاثیر جذب سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي بر رشد اقتصادي كشورهاي مورد مطالعه مثبت بوده است. می توانید این پروژه رشته مدیریت کسب و کار و کارآفرینی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
به لحاظ نظری، همه اقتصاد دانان سرمایه را به عنوان نیرومحرکه رشد و توسعه اقتصادی جوامع تلقی می کنند و همه مدل ها و الگوهای توسعه اقتصادی را بر پایه همین اندیشه طراحی می کنند. استفاده از امکانات سرمایه گذاری داخلی و خارجی از طریق به کارگیری مطلوب منابع تولید از مهم ترین عوامل نیل به پیشرفت اقتصادی جوامع به حساب می آید. بدیهی است که تامین مالی تشکیل سرمایه داخلی از طرق مختلف همچون استفاده از پس انداز داخلی، بدهی خارجی و جذب سرمایه خارجی امکان پذیر است. جوامعی که برای توسعه خود در داخل از سرمایه کافی برخوردار نباشد. توسل به سرمایه های خارجی را از ضروریات توسعه اقتصادی تلقی خواهند کرد.
بیان مساله
انباشت سرمايه به عنوان يكي از پيش ¬نياز¬هاي اساسي در فرايند رشد اقتصادي مي¬باشد كه مي¬تواند از منابع داخلي يا خارجي تامين گردد. منابع مالي خارجي به عنوان مكملي براي پس¬انداز داخلي مي¬باشد. از مهم¬ترين راه¬هاي ورود منابع مالي خارجي، سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي(FDI) مي¬باشد.
فوايد سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي (FDI) شامل جذب سرمايه، تكنولوژي روز، دانش جديد، بالا بردن توانايي مديريت، افزايش اشتغال، بهبود تراز پرداخت¬ها و افزايش قدرت رقابت است. براساس مطالعات، سرمايه گذاري خارجي تابع عوامل زيادي از قبيل نرخ بازگشت سرمايه، باز بودن اقتصاد، زيرساخت¬ها، رشد اقتصادي، سرمايه¬گذاري داخلي، منابع طبيعي، سرمايه انسانی، تورم، نرخ ارز، بدهي خارجي، وضع مالي دولت و اندازه بازار مي¬باشد.
يكي از موارد بسيار موثر بر سرمايه¬گذاري مستقيم خارجي(FDI) وضعيت مقررات در كشورهاي ميزبان مي¬باشد. مقررات به طور نسبي مي¬تواند به صورت مانعي براي ورود سرمايه¬گذاران به عرصه توليد مي¬باشد. مانعي كه هم مي¬تواند بر سر راه سرمايه¬گذاران داخلي و هم سرمايه¬گذاران خارجي (به صورت شديدتر) باشد. مثلا اگر مالكيت خارجيان بر دارائي¬هاي داخل كشور ممنوع باشد، انگيزه سرمايه¬گذارن را، برای سرمایه¬گذاری، کاهش می¬دهد. در این تحقیق به دنبال شناخت متغیرها و عواملی هستیم که بر جریان جذب سرمایه گذاری خارجی تاثیر گذار بوده و به نحوی این جریان را کنترل می نمایند.
روش پژوهش
روشی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است به لحاظ هدف در دسته پژوهش¬های کاربردی، و به لحاظ زمان، یک پژوهش پس¬رویدادی می¬باشد. پژوهش پس¬رویدادی، شکلی از پژوهش است، مترادف پژوهش علی – مقایسه¬ای، که در آن احتمال روابط علی معلولی، از طریق مشاهده یک موقعیت، مورد پژوهش قرار می¬گیرد.
روش گرداوري و تحليل داده ها
روش گرداوری داده¬ها در این پژوهش براساس روش اسنادی می¬باشد و از اطلاعات و آمار مربوط سرمايه-گذاري مستقيم خارجي (FDI) و شاخص سهولت فضاي كسب و كار کشورها استفاده می¬گردد.
جامعه آماری
جامعه مورد مطالعه نیز کل کشورها می باشد و نمونه نیز، به صورت غیر تصادفی انتخاب خواهد شد. نمونه مورد نظر تعدادی از کشورهاست که داده ها در آنها مشخص بوده که در این تحقیق شامل 102 کشور می باشند .
ساختار تحقیق
در فصل اول ، کليات تحقيق ارائه شد. مقدمه، بیان مسأله، اهمیت و ضرورت انجام تحقیق، قلمرو تحقیق، فرضیه¬ها و تعریف متغیرها، مورد بررسی قرار گرفت. در فصل دوم ضمن بیان مقدمه، مفاهیم نظری تحقیق تشریح و تبیین می¬شود. در ادامه با مروری بر ادبیات تحقیق، پژوهش¬هایی که پیرامون موضوع تحقیق صورت گرفته است، مورد بررسی قرار می¬گیرد. در فصل سوم ابتدا قلمرو زمانی تحقیق، فرضیه¬ها و متغیرهای تحقیق تشریح می¬گردد. سپس به بیان روش انجام تحقیق، جامعه و نمونه آماری پرداخته و در نهایت روش گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده¬ها و آزمون سوالات ارائه می¬گردد. فصل چهارم به تجزیه و تحلیل نتایج اختصاص یافته است. چگونگی طبقه¬بندی اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها از طریق بکارگیری روش¬ها و مدل¬های آماری مورد استفاده، اشاره شده و در نهایت نتایج آزمون فرضیه¬ها ارائه می¬شود. در فصل پنجم خلاصه تحقيق بيان می¬شود و نتيجه¬گيری و بررسی تطبيقی يافته¬ها ارائه می¬شود. در پايان اين بخش محدودیت¬های تحقیق، پيشنهادها و زمينه¬های تحقيقات آتی ارائه می¬گردد. پيوست¬های تحقيق شامل اطلاعات استفاده شده، منابع و مآخذ و ساير جداول پيوست ارائه می¬شود.
در این تحقیق به دنبال شناخت متغیرها و عواملی هستیم که بر جریان جذب سرمایه گذاری خارجی تاثیر گذار بوده و به نحوی این جریان را کنترل می نمایند. می توانید این پروژه رشته مدیریت کسب و کار و کارآفرینی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
فهرست مطالب
فصل اول کلیات پژوهش 2
1-1 مقدمه 3
1-2 بیان مساله 3
1-3 اهمیت وضرورت پژوهش 5
1-4 اهداف تحقيق 6
1-5 سوالات تحقيق 6
1-6 فرضيههاي تحقيق 6
1-7 شیوه گردآوری دادهها و پردازش اطلاعات 6
1-8 روش پژوهش 6
1-9 روش گرداوري و تحليل دادهها 6
1-10 جامعه آماری 6
1-11 ساختار تحقیق 7
فصل دوم: 8
2-1 مقدمه 9
2-2 مباني نظري 9
2-2-1 سرمایه گذاری مستقیم خارجی 9
2-2-2 سرمايهگذاري مستقيم خارجي و رشد اقتصادي 18
2-2-3 رشد اقتصادي 21
2-3 تعریف فضاي کسبوکار 21
2-3-1 ضرورت شناخت و بررسی فضاي کسبوکار 24
2-3-2 ضرورت بهبود فضاي کسب و کار 25
2-3-3 شاخصهای ارزیابی فضای کسب و کار 27
2-4 پیشینه تحقیق 50
2-4-1 تحقیقات داخلی انجامشده در رابطه با موضوع: 50
2-4-2 تحقیقات خارجی انجامشده در رابطه با موضوع 53
فصل سوم 56
3-1 مقدمه 57
3-2 قلمرو موضوعي پژوهش 57
3-2-1 جامعه 57
3-3 ابزار جمعآوري دادهها: 57
3-4 معرفي متغيرها و نحوة محاسبة آنها 57
3-5 روش سنجی اقتصاد سنجی 58
3-5-1 مدل اثرات مشترک 61
3-5-2 مدل اثرات تصادفی 62
3-5-3 مدل اثرات فضایی 63
3-6 آزمونهای تشخیصی 64
3-6-1 آزمون هاسمن 65
3-7 آزمون بر اساس ماهیت داده ها و قلمرو تحقیق 66
3-8 روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) 67
3-9 تجزیه و تحلیل 67
3-10 خلاصه فصل 68
4 فصل 4: تخمین مدل 69
فصل چهارم 69
4-1 مقدمه 70
4-2 تصريح الگو 70
4-3 آزمون اعتبار محدوديتهاي گشتاوري 72
4-4 برآورد الگو 72
4-5 تفسير نتايج حاصل از برآورد الگو 75
4-6 برآورد مدل 75
4-7 جمعبندي 78
5 فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات 79
فصل پنجم 79
نتیجه گیری و پیشنهادات 79
5-1 مقدمه 80
5-2 خلاصه پژوهش 80
5-3 پیشنهادات 81
5-4 پیشنهادات برای پژوهشهای بعدی 82
منابع 83
5-5 منابع فارسي 83
5-6 منابع انگليسي 86