دانلود تحقیق زبان و ادبیات فارسی با عنوان بررسی عناصر داستان در منطق الطیر عطار (فایل word)

در این مقاله شیوه داستان پردازی عطار نیشابوری در منطق الطیر و عناصر داستانی موجود در حکایت ها بررسی و تحلیل شده است . عطار هر موضوع اخلاقی یا عرفانی را که می خواسته است بیان کند ، به نوعی آن را با حکایتی آمیخته ، تا بهتر در ذهن شنونده یا خواننده بنشیند . شخصیت ها ساده و از انواع ایستا و پویا هستند. می توانید این تحقیق رشته زبان و ادبیات فارسی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 770,000 ریال
شناسه محصول : 2010374
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1396
تعداد صفحات فارسي : 40
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 69 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق زبان و ادبیات فارسی با عنوان بررسی عناصر داستان در منطق الطیر عطار (فایل word)

چکیده

در این مقاله شیوه داستان پردازی عطار نیشابوری در منطق الطیر و عناصر داستانی موجود در حکایت ها بررسی و تحلیل شده است . عطار هر موضوع اخلاقی یا عرفانی را که می خواسته است بیان کند ، به نوعی آن را با حکایتی آمیخته ، تا بهتر در ذهن شنونده یا خواننده بنشیند . شخصیت ها ساده و از انواع ایستا و پویا هستند. می توانید این تحقیق رشته زبان و ادبیات فارسی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

در این مقاله شیوه داستان پردازی عطار نیشابوری در منطق الطیر و عناصر داستانی موجود در حکایت ها بررسی و تحلیل شده است . عطار هر موضوع اخلاقی یا عرفانی را که می خواسته است بیان کند ، به نوعی آن را با حکایتی آمیخته ، تا بهتر در ذهن شنونده یا خواننده بنشیند . شخصیت ها ساده و از انواع ایستا و پویا هستند .تشخیص زبانی ندارد . راوی این حکایت ها در اکثر موارد بر تمام اعمال و افکار شخصیت ها اشراف دارد و دانای کل مداخله گر محسوب می شود . عنصر گفتگو در این منظومه از اهمیت فراوانی برخوردار است . در بخش روایی و داستانی و نیز در حکایات و تمثیل ها که در واقع بخش اعظم منظومه را تکیل می دهند ، تقریبا ً تمامی جمله های متن دارای ارتباط توالی زبانی هستند . جمله های یک متن ، از جنبه های گوناگون با هم مرتبط اند . بنابراین بسیاری از عناصر انسجام متنی به طور هم زمان در یک متن به کار می روند .و ساختار متن را همچون تمامیتی یکپارچه ، شکل می دهند . در بخش های روایی و داستانی منصف بیشتر ارتباط زمانی و سببی و در بخش های غیر داستانی منصف ارتباط معنایی و منطقی تسلّط دارد و اصلی تر است . ارتباط تمامی حکایت ها و تمثیل ها با متن چه در بخش روایی و غیر روایی از انواع ارتباط اضافی و توضیحی است . یعنی می توان همه آنها را بدون آن که ساختار متن دچار گسستگی و دگرگونی شود حذف نمود .

منطق الطیر

منطق الطیر به اتفاق اهل نظر از برترین مثنوی های عطار است که می توان آن را پیشرو مثنوی جلال الدین رومی و سرچشمه الهام او دانست . در تذکره ها آمده است که سلطان العلما ، پدر مولانا ، در سفر از بلخ به قونیه در نیشابور با عطار دیدار کرد و جلال الدین در آن زمان هشت ساله بود وعطار یک نسخه از اسرار نامه [ منطق الطیر] خود را به جلال الدین هدیه کرد و پدرش را گفت : « زود باش که این پسر آتش در خرمن سوختگان عالم زند . »

شخصیت پردازی

شخصیت های اصلی منطق الطیر مرغان و پرندگانی هستند که شاعر برای تعیین شخصیت آن ها از نقش اساطیری و تلمیحی آنان بهره گرفته است . سیمرغ و کوه قاف بخشی از اشارات اساطیری را به خود اختصاص داده است . طاووس و هدهد هم از نق بازان داستان های قرآنی هستند . شخصیت پردازی بخش دیگر داستان مرغان با توجه به عقاید عامه شکل گرفته است .بوتیمار و غم کم آبی ، کوف و ویرانه گزینی و همای و استخوان خواری از این جمله است .شخصیت درونی اکثر مرغان بر دو پایه ناتوانی و غرور بنا شده است که در گفتار و کردار آنان به صورت اظهار عجز و خودستانی نمایان می شود .این مقاله رشته زبان و ادبیات فارسی به صورت فایل word قابل دانلود می باشد.

فهرست مطالب

فصل اول1

مقدمه :   1

زندگی نامۀ عطار : 2

زمانۀ عطار :        6

آثار عطار :          7

منطق الطیر :        9

منطق الطیر ترجمان چیست ؟ 11

طرح کلی منظومۀ رازناک منطق الطیر عطار :   12

تعریف پیرنگ :     14

ساختار پیرنگ :     15

انواع کشمکش :     15

انواع پیرنگ ( پیرنگ بسته ، پیرنگ باز و پیرنگ روشنگر ) :       16

تعریف درونمایه :  17

انواع درونمایه :    17

زاویۀ دید یا کانون روایت :   18

صحنه و صحنه پردازی :     19

تعریف لحن :        19

تعریف سبک :      20

شخصیت پردازی : 20

شیوه های پرداخت شخصیت :            21

فصل دوم: 22

نگاهی کلی به داستان پردازی عطار در منطق الطیر :       22

جایگاه منطق الطیر در میان آثار عرفانی از نظر داستانی :  26

گفتگو :   28

طنز :     31

کردار :   31

اوج و فرود :        33

پیوند :    35

شخصیت پردازی : 37

منابع      38

 


Keywords: منطق الطیر عطار
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links