دانلود تحقیق حقوق بین الملل با عنوان راهکارهای حقوقی مبارزه با تحریم (فایل word)
عنوان فارسي
:
تحقیق حقوق بین الملل با عنوان راهکارهای حقوقی مبارزه با تحریم (فایل word)
چکیده
تحریمها خواه تحریمهای یکجانبه یا تحریمها در قالب شورای امنیت ملل متحد، با اهداف مختلفی وضع میشوند. بااینحال، اعمال این تحریمها در نظام حقوقی بینالمللی و حتی داخلی با محدودیتهایی مانند رعایت اصول حقوق بشر، اصول مندرج در منشور ملل متحد و ... مواجه است. بااینحال، درصورتیکه اعمال تحریمها بدون رعایت این اصول، صورت بگیرد، امکان توسل به راهکارهای حقوقی برای مبارزه با تحریمهای بینالمللی وجود دارد. در این راستا، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی متحمل عمدهترین تحریمها شده است و مناسبترین گزینه برای مطالعه تطبیقی راهکارهای حقوقی داخلی و بینالمللی برای مبارزه با تحریمهای بینالمللی علیه خود دارد. بدیهی است که اصلیترین راهکار حقوقی بینالمللی در این زمینه، رجوع به نهادهای قضایی بینالمللی هم چون دیوان بینالمللی دادگستری است که در این مقاله، این بعد حقوقی بینالمللی موردتوجه نیست. سؤال اصلی که در این مقاله به روش توصیفی-تحلیلی درصدد پاسخ به آن هستیم، این است که با توجه به اینکه سایر نظامهای حقوقی نیز در معرض تحریم قرارگرفتهاند، چه راهکارهای حقوقی برای مبارزه با آنها پیشبینیشده است؟ درزمینهٔ راهکارهای حقوقی برای مقابله با تحریمها، مهمترین راهکار داخلی توسل به ظرفیت قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهای خارجی است که اصلاحیه آن در سال 1391 به تصویب رسید و شعب خاصی از محاکم قضایی ایران را ملزم به رسیدگی به موارد اعمال تحریم مینماید. می توانید این تحقیق رشته حقوق بین الملل را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه و بیان مسئله
تحریمهای بینالمللی یکی از مؤلفههای مرسوم در نظام بینالمللی را تشکیل میدهد. این تحریمهای بینالمللی در قالبهای مختلفی و به اهداف گوناگونی وضع میشوند که بارزترین هدف برای وضع آنها، نقض یک هنجار بینالمللی از سوی دولت مورد تحریم است. ازاینبین، حقوق بینالملل تنها ((تحریمهای جمعي يا چندجانبه)) كه بر اساس فصل هفتم منشور ملل متحد اعمال میشوند را به رسميت میشناسد . بهعبارتدیگر، تحریمها به دودسته تقسیم میشوند: تحریمهای بینالمللی که در چارچوب شورای امنیت ملل متحد وضع میشوند و تنها راهکار حقوقی مقابله با آنها در چارچوب نظامهای شکایتی خود شورای امنیت ملل متحد است و تحریمهایی که در خارج از چارچوب ملل متحد وضع میشوند و خود به تحریمهای یکجانبه و چندجانبه تقسیم میشوند که موضوعی که در تحقیق حاضر به دنبال پیدا کردن راهکارهای حقوقی آن هستیم، در همین چارچوب قرار میگیرد. از سوی دیگر، تحریمهای بینالمللی بر اساس اشخاص مورد تحریم به تحریمها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی حقوق خصوصی و تحریمها علیه اشخاص حقوقی حقوق عمومی یا همان دولتها تقسیمبندی میشوند.
مقاله حاضر به روش توصیفی-تحلیلی انجام گرفته است و به این پرسش اصلی میپردازد که چه راهکارهای حقوقی در سطوح نظامهای حقوقی مختلف در زمینه مبارزه با تحریمهای بینالمللی وجود دارد؟ در این راستا، در سطوح داخلی و بینالمللی، این راهکارها بررسی و با یکدیگر مقایسه میشوند. ازآنجاکه کشورمان نیز از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در معرض تحریمهای مختلف قرارگرفته است، در راهکارهای داخلی بهنظام حقوقی کشورمان پرداخته میشود.
فهرست مطالب
· چکیده
· مقدمه و بیان مسئله
· راهکارهای حقوقی داخلی
· وقوع خسارت
· اقدامات متقابل
· راهکارهای حقوقی بینالمللی
· چالشهای مرتبط با موضوع
· نتیجهگیری
· منابع فارسی
· منابع انگلیسی
Keywords:
ایران تحریمهای بینالمللی راهکارهای حقوقی
سایر منابع حقوق در زمینه تحریم