دانلود پایان نامه مدیریت مالی با عنوان تاثير نقدشوندگی دارايی هاوسهام بر رشد اقتصادی شرکتهای پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)

آیا نقد شوندگی دارایی ها و نقد شوندگی سهام و اثر رشد اقتصادی های تامین مالی بر این رابطه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثرگذار است یا خیر؟ و اگر اینگونه است آیا این رابطه تحت تاثیر عوامل دیگر ی قرار می گیرد یا خیر؟ این تحقیق مدیریت به بررسی این موضوع می پردازد که آیا نقد شوندگی دارایی ها و نقد شوندگی سهام و اثر رشد اقتصادی های تامین مالی بر این رابطه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثرگذار است یا خیر؟ و همچنین تاثیر ویژگی های خاص شرکت ها را نیز بر این رابطه مورد بررسی قرار می دهد. می توانید این پژوهش مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,735,000 ریال
شناسه محصول : 2010223
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1396
تعداد صفحات فارسي : 90
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 1 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه مدیریت مالی با عنوان تاثير نقدشوندگی دارايی هاوسهام بر رشد اقتصادی شرکتهای پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)

چکیده

امروزه درهر بازار مالی با توجه به گستردگی وعمق بازار ،ابزارهای متنوعی جهت سرمایه گذاری وجود دارند که یکی از موضوعات مهم در سرمایه گذاری، نقدشوندگی دارایی هاست .زیرابرخی از سرمایه گذاران نیازبه تبدیل سریع دارایی ها وسهام به نقد می باشند که این اقدام با انجام معامله دربورس اوراق  بهادار محقق می شود. بنابراین تعداد 109 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در طی دوره ی زمانی 1388 الی 1394، به منظور بررسی این موضوع مورد آزمون قرار گرفته اند. این تحقیق برای اندازه گیری نقد شوندگی دارایی ها از نسبت وجوه نقد شرکت به جمع کل دارایی های شرکت استفاده شده است. در این تحقیق شواهدی مبنی بر اینکه نقدشوندگی دارایی ها و سهام با یکدیگر رابطه مثبت و معنی داری دارند. و همچنین اثبات میگردد که فرصت های رشد شرکت ها، بر این رابطه تاثیر می گذارند. می توانید این پژوهش مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

هدف از این تحقیق بررسی تاثیر  فرصت های رشد بر رابطه ی نقدشوندگی دارایی ها و نقدشوندگی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. دلايل نظري زيادي وجود دارد كه نقدشوندگي دارایی ها و سهام بطور مستقيم تحت تاثير عملكرد شركت قرار دارد. نقدشـوندگي بـه سـهامداران خـرد اجـازه مـيدهـد تـا بـه سهامداران عمده تبديل شوند چراکه سرعت نقد شوندگي سهام مربوط به استقبال انجام معامله در بورس اوراق بهادار به وسيله¬ي سرمايه گذاران است بنابراین بررسی عوامل اثرگذار بر نقدشوندگی سهام از اهمیت ویژه ای برخوردار است ونقدشوندگي يكي از ابعاد مهم فرايند تخصيص بهينه منابع به شمار می آيد. قابليت نقدشوندگي ميزان نزديكي دارايي مالي به پول نقد را بيان ميكند چراکه با مشخص شدن این عوامل می توان، به راهکارهایی برای افزایش نقدشوندگی سهام دست یافت.

تا کنون در تحقیقات انجام شده درباره نقدشوندگی دارایی هاو سهام و عوامل موثر بر آن، مورد بررسی قرار نگرفته است. از طرفی بررسی تاثیر فرصت های رشد بر این رابطه بر غنای کار می افزاید. به منظور دستيابي به اهداف تحقيق از اطلاعات 109 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طي يک دوره 7ساله (1394-1388)استفاده شده است. در این تحقیق برای اندازه گیری نقد شوندگی دارایی ها از نسبت وجوه نقد شرکت به جمع کل دارایی های شرکت استفاده شده است. در این تحقیق با پیروی از (گوپلان  ، 2010) ، برای اندازه گیری فرصت های رشد از مخارج سرمایه ای و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری به عنوان شاخص هایی برای فرصت های رشد استفاده می شود.

تعریف مساله

نقدشوندگي يكي از دغدغه¬هاي مهم سرمايه گذاران كه زيرساخت¬هاي معاملاتي را مديريت مي¬نمايند. یکي از مهمترين شاخص¬ها در بررسي وضعيت بازار، قابليت نقدشوندگي موجود است.

نقدشوندگی دارایی¬های واقعی آن و نقدشوندگی سهام آن. یک دارایی، هنگامی نقد محسوب می‌شود که بتواند با سرعت و هزینه‌ای کم به وجه نقد تبدیل شود. این تعریف هم شامل دارایی¬های واقعی و هم شامل دارایی¬های مالی می‌شود. مفهوم اول نقدشوندگی، نقدشوندگی دارایی¬های واقعی شرکت است که طبق آن، یک شرکت نقدشونده محسوب می‌شود که اگر نسبت بالایی از دارایی¬¬های نقدی همچون وجوه نقد در ترازنامه‌اش داشته باشد كنند (گوپالان  ، 2008).

نقدشوندگی می توان گفت ، توانايي سرمايه گذاران در تبديل دارايي هاي مالي به وجه نقد در قيمتي مشابه با آخرين معامله مي باشد.( شيرازيان، 1384).

با توجه به اهمیتی که نقدشوندگی سهام در تصمیمات سرمایه گذاری دارد. بررسی عوامل موثر بر آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین بررسی رابطه ی نقدشوندگی دارایی ها و نقدشوندگی سهام  به علت  اینکه اثر نقدشوندگی دارایی های واقعی را روی نقدشوندگی دارایی های مالی مورد بررسی قرار می دهد می تواند برای سرمایه گذاران و تصمیم گیرندگان بازار های مالی مفید واقع شود.

مسئله ی این تحقیق این است که آیا نقد شوندگی دارایی ها و نقد شوندگی سهام و اثر رشد اقتصادی  های تامین مالی بر این رابطه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثرگذار است یا خیر؟ و اگر اینگونه است آیا این رابطه تحت تاثیر عوامل دیگر ی قرار می گیرد یا خیر؟

ضرورت انجام تحقیق

توسعهاي که در بازار سرمایه اهمیت نقدشوندگی را افزایش داده است لذادر هر بازار مالي با توجه به گستردگي و عمق بازار، ابزارهاي متنوعي جهت سرمايه گذاري وجود دارند. يكي از موضو ع هاي اساسي در سرمايه گذاري ميزان نقدشوندگي دارايي هاست؛ زيرا برخي از سرمايه گذاران ممكن است به سرعت به منابع مالي سرمايه گذاري خود نياز داشته باشند. سرعت نقد شوندگي سهام نيز مربوط به استقبال انجام معامله در بورس اوراق بهادار به وسيله ي سرمايه گذاران است(یحیی زاده فر و همکاران، 1389).  بنابراین با توجه به اهميت روزافزون نقدشوندگي، شناخت در مورد عوامل موثر بر آن مي تواند در بهبود آن ياري بخش باشد(مرادزاده فرد و همکاران، 1389).

 این تحقیق نیز به بررسی این موضوع می پردازد که آیا نقد شوندگی دارایی ها و نقد شوندگی سهام و اثر رشد اقتصادی  های تامین مالی بر این رابطه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثرگذارااست یا خیر؟ و همچنین تاثیر ویژگی های خاص شرکت ها را نیز بر این رابطه مورد بررسی قرار می دهد. نتیجه این تحقیق از این جهت سودمند است که یکی دیگر از عوامل موثر بر نقدشوندگی سهام را به سرمایه گذاران معرفی می نماید.  و این نکته را برای سرمایه گذاران و تصمیم گیرندگان آشکار می سازد که این رابطه در چه موقعیت ها و شرایطی تضعیف یا تقویت می شود به عبارت دیگر با متمایز ساختن شرکت ها با توجه به فرصت های رشد آنها به تفسیر چگونگی رابطه ی نقد شوندگی دارایی ها و نقد شوندگی سهام در شرکت های مختلف می پردازد.

جنبه جديد بودن و نوآوري

تحقیقیاتی درخصوص افزایش نقدشوندگی سهام در ایران صورت گرفته است اثر نقد شوندگی دارایی ها را بر نقد شوندگی سهام بررسی نکرده اند و با توجه به اهمیتی که نقدشوندگی سهام برای سرمایه گذاران و صاحبان سرمایه دارد. بررسی عوامل موثر برآن از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین در این تحقیق اثر فرصت های رشد شرکت ها نیز بر این رابطه مورد بررسی قرار می گیرد، که به مدیران و تصمیم گیرندگان این مطلب را روشن می سازد که این رابطه در چه شرکت هایی قوی تر و در چه شرکت هایی ضعیف تر است. این مورد نیز بر جنبه جدید بودن و موثر بودن محتوای تحقیق برای بازار سرمایه تاکید دارد.

ساختار تحقیق

تحقیق حاضر شامل پنج فصل است. در فصل اول به بیان کلیات تحقیق پرداخته شده است. در اين فصل اهميت موضوع، تعريف مساله و سوال‌هاي اصلي تحقيق بيان شده است. پس از آن اهداف تحقيق، سابقه و ضرورت انجام تحقيق بصورت مختصر بيان شده و سپس فرضيه‌هاي تحقيق، روش تحقيق و تعاریف عملیاتی برخی واژه های به کار گرفته شده در تحقیق ارائه شده‌اند.

فصل دوم به بيان مباني نظري و پیشینه پژوهش اختصاص يافته است.

فصل سوم به تشريح روش شناسی پژوهش اختصاص يافته است. در اين فصل چگونگي انجام تحقيق، نحوه جمع‌آوري داده‌هاي آماري، تعريف مفاهيم و آزمون‌هاي آماري مورد استفاده در تحقيق و نحوه آزمون فرضيات بيان شده است.

در فصل چهارم ابتدا آمار توصيفي در ارتباط متغيرهاي مورد بررسي ارائه مي‌گردد. سپس فرضيات طرح شده مورد آزمون قرار گرفته و نتايج حاصل از پردازش اطلاعات ارائه مي‌شود.

فصل پنجم شامل نتايج تحقيق و ارائه پيشنهادات است. در قسمت نتايج سعي شده است اهم اطلاعات و يافته‌هاي تحقيق ذکر گردد و در بخش پيشنهادات، بر اساس نتايج بدست آمده از تحقيق پيشنهاداتي ارائه مي‌گردد. در انتها، فهرست منابع و مآخذ و ضمائم ارائه شده است.

فهرست مطالب

فصل اول

(مقدمه و کلیات پژوهش)

1-1- مقدمه:         1

1-2- تعريف مساله، اهداف، و سوالات تحقیق :   2

1-2-1- تعریف مساله:         2

1-2-2- اهداف اساسی از انجام تحقیق   4

1-2-3-  سوالات تحقیق       4

1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق   4

1-4- جنبه جديد بودن و نوآوري        5

1-5- فرضیههاي تحقیق       5

1-6- نتایج مورد انتظار پس از انجام تحقیق        5

1-8- تعریف واژ ها و اصطلاحات تخصصی طرح          6

1-9- مواد و روش انجام تحقيق          7

1-9-1- روش تحقیق           7

1-9-2- روشهای گردآوری اطلاعات   7

1-9-3- قلمرو تحقیق          7

1-9 -4- دوره زمانی انجام تحقیق       7

1-9-5- مکان تحقیق           7

1-12- ساختار تحقیق          7

فصل دوم

مباني نظري و پيشينه پژوهش

2-1- مقدمه          11

بخش اول 13

مباني نظري پژوهش           13

2-2- مفهوم نقدشوندگي در چهارچوب نظري      13

2-3- مفهوم نقدشوندگي دارايي ها       16

2-3-1-  نقدشوندگي دارايي ها           16

2-3-2- اندازه گيري هاي مختلف نقدشوندگي دارايي         16

2-4- نقدشوندگي سهام         18

2-4-1- مفهوم نقدشوندگي سهام          18

2-4-2-  اهميت نقدشوندگي سهام در بازار سرمايه            22

2-4-3 معرفي معيارهاي نقدشوندگي سهام          24

2-4-3-1-  معيار‌هاي معاملاتي          25

2-4-3-2- معيارهاي اطلاعاتي          26

2-6- تاثير فرصت های رشد شرکت ها بر رابطه نقدشوندگي دارايي ها و نقدشوندگي سهام           30

بخش دوم 31

پيشينه پژوهش      31

2-7- پژوهش هاي خارجي    31

2-8- پژوهش هاي داخلي     33

فصل سوم

روش شناسی پژوهش

3-1-  روش تحقيق 38

3-2- مسالهی تحقیق:           39

3-3- مواد و روش انجام تحقيق:         41

3-3-1- روش تحقیق:          41

3-3-2- روشهای گردآوری اطلاعات:  41

3-3-3- قلمرو تحقیق:         41

3-3-4- دوره زمانی انجام تحقیق        41

3-3-5- مکان تحقیق           41

3-3-6- جامعهی آماری(N)   41

3-3-7- نمونهی آماری(n)    41

3-3-8- روش یا روشهای نمونهگیری: 42

3-4- روشهاي مورد نظر براي تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیات :   42

3-4-1- شاخص اندازه گیری نقد شوندگی دارایی ها:         42

3-4-2- شاخص اندازه گیری نقدشوندگی سهام:    43

3-4-3- نحوه آزمون فرضيه ها          43

3-4-3-1- مدل آزمون فرضیه ها        43

3-4-3-2- تفکیک نمونه برای فرضیه های 2و 3            44

3-4-3-2-1- تفکیک نمونه به منظور آزمون فرضیه 1-2 44

3-4-3-2-2- تفکیک نمونه به منظور آزمون فرضیه ی 2-2          44

3-5- مفاهيم و آزمون‌ هاي آماري        44

3-5-1- همبستگي  45

3-5-2- مفهوم معني‌ داري در همبستگي           45

3-5-3- ضريب تعيين         46

3-5-4- خطاي معيار تخمين 46

3-5-5- رگرسيون چندگانه    47

3-5-6- تحليل واريانس (آزمون F )     47

3-5-7- مفروضات رگرسيون خطي    48

3-5-8- آزمون دوربين- واتسون        49

3-5-9- روش‌ هاي ورود متغيرها در رگرسيون  50

فصل چهارم

(جمع آوری و تحلیل داده ها)

4-1-مقدمه           53

4-2- فرآيند آزمون تحقيق     53

4-3- جمع آوري دادهها       53

4-3-1- بورس اوراق بهادار تهران      53

4-3-2- جامعه مورد مطالعه و انتخاب نمونه      54

4-4- آزمون هاي آماري لازم در مدل   55

4-4-1- آزمون هاي معنادار بودن در الگوي رگرسيون      55

4-4-2- آزمون معنادار بودن معادله خط رگرسيون           55

4-4-3- آزمون معنادار بودن ضرايب رگرسيون  56

4-5-یافته های تحقیق          57

4-5-1-آماره های توصیفی   57

4-5-2- آزمون فرضیه ی اول           57

4-5-3- آزمون فرضیه دوم:  58

4-5-3-1- آزمون فرضیه ی اول از فرضیه ی دوم          59

4-5-3-2- فرضیه ی دوم از فرضیه ی دوم       61

4-5-3-2- نتیجه نهایی آزمون فرضیه دوم         63

فصل پنجم

(نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها)

5-1- نتايج تحقيق   64

5-1-1-  نتايج آزمون فرضيه اول       64

5-1-2-  نتايج آزمون فرضيه دوم       64

5-1-2-1- نتایج آزمون فرضیه ی اول از فرضیه ی دوم   65

5-1-2-2- نتایج آزمون فرضیه ی دوم از فرضیه ی دوم    65

5-2-  پيشنهادهاي تحقيق      65

5-2-1- پیشنهادات کاربردی  65

5-2-2- پيشنهادهاي برای تحقیقات آتی تحقيق     65

5-3- رشد اقتصادی  های تحقیق         66

منابع فارسی         67

منابع لاتین           69

  فهرست جداول

عنوان     صفحه

جدول 2-1- جدول معيارهاي پرکاربرد نقدشوندگي و مطالعات صورت پذيرفته توسط آن ها(وايس،2004)    27

جدول 3-1- نمونه آماری      42

جدول 3-2- تحليل واريانس رگرسيون برآوردي  48

جدول 4-1- ماتریس همبستگی           55

جدول 4-2- نتایج آزمون فرضیه اول متغیر وابسته: فرصت سرمایه گذاری     56

جدول 4-3- آمار توصیفی متغیرهای مورد آزمون            57

جدول 4-4-  نتایج آزمون فرضیه ی اول           57

جدول 4-5- نتایج آزمون فرضیه ی اول از فرضیه ی دوم  59

جدول 4-6- نتایج آزمون فرضیه ی دوم از فرضیه ی دوم  61

جدول 4-7- ادامه جدول نتایج آزمون فرضیه ی دوم از فرضیه ی دوم           62

 

 

 

 

Keywords: نقد شوندگی اندازه شرکت بازده سهام محدویت های تامین مالی اوراق بهادار دارایی ها
این برای گرایش های: مدیریت مالی، کاربرد دارد. سایر ، را ببینید. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > مديريت > گرایش ها > مدیریت مالی > محصولات قابل دانلود مدیریت مالی > پروژه های آماده مدیریت مالی > پایان نامه مدیریت مالی با عنوان تاثير نقدشوندگی دارايی هاوسهام بر رشد اقتصادی شرکتهای پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)