دانلود پایان نامه میکروبیولوژی با عنوان مطالعه و شناسایی سویه های باکتریایی تولیدکننده کوتیناز (فایل word)

هدف از این پژوهش رشته میکروبیولوژی در مرحله اول مطالعه و مقایسه میزان کوتین در میوه های مختلف و در مرحله بعد جداسازی و شناسایی یک گونه باکتریایی تولید کننده آنزیم کوتیناز می باشد که ممکن است آنزیم کوتیناز آن ویژگی های مطلوب تری نسبت به سایر آنزیم های کوتیناز شناخته شده داشته باشد. می توانید این تحقیق رشته میکروبیولوژی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,085,000 ریال
شناسه محصول : 2010100
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1393
تعداد صفحات فارسي : 120
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 3 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه میکروبیولوژی با عنوان مطالعه و شناسایی سویه های باکتریایی تولیدکننده کوتیناز (فایل word)

چکیده

  کوتیناز یک آنزیم هیدرولازی است که کوتین را تجزیه می¬کند. کوتین گیاهان عالی از ترکیبات پلی-استری هیدروکسی و اپوکسی اسیدچرب تشکیل شده که عمدتا توسط باندهای استری پیوند یافته¬اند. اسیدهای چرب کوتین معمولا n-c16 و n-c18 هستند و حاوی یک تا سه گروه هیدروکسیل هستند. کوتین نقش کلیدی درحفاظت از گیاهان در برابر عوامل بیماریزا ایفا می کند و تجزیه¬ی آنزیمی آن اولین گام در فرآیند آلودگی بافت گیاهی است. هدف از این پژوهش استخراج کوتین و مقایسه¬ی آنها در میوه¬های مختلف و غربالگری باکتری¬ها و قارچ¬های تولید کننده آنزیم کوتیناز و شناسایی گونه آنها با تعیین توالی ناحیه   16S DNA می¬باشد. با توجه به اهمیت آنزیم کوتیناز به ویژه در صنعت، این مطالعه گامی مهم در شناسایی سویه¬های بومی تولید کننده آنزیم کوتیناز و استفاده از آنها در صنعت به شمار می¬آید. بدین منظور پوست میوه¬های مختلف را جمع¬آوری و در بافر اگزالات جوشانده و بعد از شست¬و¬شو در آون خشک شده و آسیاب گردید. از پودر حاصل به روش کلرفرم متانول کوتین آن جداسازی شد. نتایج نشان می¬داد که درصد کوتین استخراج شده در سیب بیشتر است و احتمالا سیب نسبت به آفات و بیماری¬ها مقاوم¬تر است. در مرحله¬ی بعد جداسازی سویه¬ای تولیدکننده آنزیم از نمونه¬های مختلف انجام شد. نمونه¬ها به داخل پلیت های حاوی محیط کشتی که کوتین تنها منبع کربن است تلقیح داده و سویه¬های غربالگری شده و به کمک سوبسترای اختصاصی پارانیتروفنول بوتیرات فعالیت کوتینازی سنجیده شد. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 6 سویه جداسازی شده با استفاده از نشانگر RAPD مورد مطالعه قرار گرفتند. به این منظورDNA ژنومی از سویه¬های تولیدکننده آنزم کوتیناز به روش جوشاندن، CTAB و کیت استخراج شد و واکنش PCR با استفاده از 9 آغازگر  RAPD انجام گردید. برای شناسایی و توالی یابی سویه¬ها با استفاده از rDNA 16S  عمل PCR  با دو پرایمر 8F و  1541Rانجام شد سپس محصولات PCR برای توالی یابی ارسال شد. این مطالعات نشان می¬دهد که سویه-های جداسازی شده دارای فعالیت کوتینازی مناسبی بوده و میزان بالایی از آنزیم کوتیناز را تولید می¬کنند که قابلیت مصارف تجاری صنعتی دارند. می توانید این تحقیق رشته میکروبیولوژی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

استفاده از پلیمرهای گیاهی توسط میکروارگانیسم¬ها مستلزم ترشح آنزیم¬های هیدرولازی است که مهم¬ترین آنها کوتیناز می-باشد. کوتیناز توانایی هیدرولیز انواع استرها و پلی¬استرهای کوچک را داراست. کوتیناز یک آنزیم هیدرولازی است که کوتین را تجزیه می¬کند. کوتین در بیشتر گیاهان وجود دارد و دارای ترکیبات پلی استری هیدروکسی و اپوکسی اسیدچرب است [1]. کوتین یک پلی استر بسیار هیدروفوب غیر محلول در آب و از مشتقات گاما هیدروکسی اسیدچرب می¬باشد که در ساختار کوتیکول گیاهان وجود دارد [2]. اصطلاح کوتین از کوتوس  گرفته شده و این اصطلاح در اصل برای توصیف ماده¬ای است که بخشی از اپیدرم برگ را تشکیل داده و در برابر اسیدهای قوی مقاوم است. کوتین در بیشتر گیاهان وجود دارند. مطالعات بر روی کوتین و کوتیکول گیاه از قرن نوزده آغاز شده است. حتی گیاهان عالی که در زیر آب زندگی می¬کنند مانند چمن¬دریا ، زئوسترا¬ مارینا  دارای کوتین هستند و مونومرهایی از همان نوع مونومرهایی که در بقیه¬ی گیاهان یافت می¬شود دارند.کوتین گیاهان عالی از ترکیبات پلی¬استری هیدروکسی و اپوکسی¬اسیدچرب تشکیل شده که عمدتا توسط باندهای استری پیوند یافته¬اند[3]. اسیدهای چرب کوتین معمولا n-c16 و n-c18 بوده و دارای یک تا سه گروه هیدروکسیل هستند. کوتین نقشی کلیدی در حفاظت از گیاه در برابر عوامل بیماری¬زا ایفا می¬کند [4] و تجزیه¬ی آنزیمی آن یکی از اولین گام¬ها در فرآیند آلودگی است. در واقع کوتیکول یک لایه¬ی محافظ چربی¬دوست است که برگ¬ها، ساقه¬ها و میوه¬ها را می¬پوشاند. بر روی کوتیکول لایه¬ای از موم پوشیده شده است که علاوه بر اینکه مانع از تبخیر آب گیاه می¬شود در برابر عوامل بیماری¬زا و آفات نیز از گیاه حفاظت می¬کند. استفاده از آنزيم کوتیناز باعث افزايش اثرات دارويي مواد شيميايي كشاورزي شده و همچنين كوتيناز به عنوان يك آنزيم ليپوليتيك در مواد شوينده لباس و ظرف براي چربي زدايي به كار رفته است. تجزيه¬ي پلاستيك¬ها از قبيل پلي¬استرهاي مصنوعي، محصولات محلول در آب با استفاده از كوتيناز بدست آمده است.

ضرورت تحقیق

با توجه به ویژگی ها خاص آنزیم کوتیناز و کاربردهای ان در صنعت و بیوتکنولوژی و نیز چشم انداز روشن در فرایند تجزیه پلاستیک و الاینده های پلی استری موجود در طبیعت، یافتن انزیمی با شرایط مطلوب تر همواره مورد توجه بوده است. آنزیم¬های کوتیناز در باکتری¬ها و قارچ¬ها مطالعه شده¬اند اما آنزیم های کوتیناز گونه های باکتریایی تا کنون به میزان کمتری مورد بررسی قرار گرفته اند.

امروزه یافتن آنزیم¬هایی با خصوصیات جدید و ویژگی¬های مطلوب¬تر که از نظر صنعتی و پزشکی اهمیت دارند یکی از زمینه های مهم پژوهشی در علوم بیوتکنولوژی می باشد. یکی از این آنزیم¬های مهم آنزیم کوتیناز می¬باشد که یک آنزیم هیدرولازی و ترشحی بوده و کوتین را تجزیه می¬کند. انزیم کوتیناز متعلق به خانواده سرین هیدرولازها بوده و به دلیل خواص ساختاری و عملکردی در حذف آلودگی های زیست محیطی اهمیت بسیار زیادی دارد. آنزیم کوتیناز اسیدهای چرب کوتین را با هیدرولیز باندهای استری آزاد می¬کنند.  استفاده از پلیمرهای گیاهی توسط میکروارگانیسم ها مستلزم ترشح آنزیم های هیدرولازی است. اگرچه هنوز مشخص نیست که چگونه یک پلیمر می تواند وارد سلول شده و باعث تولید آنزیم های هیدرولازی شود، اما یک احتمال در این زمینه این است که میکروارگانیسم¬ها یک سطح پایه¬ای از چندین آنزیم هیدرولازی ترشح می¬کنند و سپس با عملکرد این آنزیم¬ها بر روی مواد پلیمری، این مواد هیدرولیز شده و محصولات هیدرولیز شده وارد سلول شده و سنتز آنزیم¬ها را القا می کنند .

یکی از مشکلات زیست محیطی در جوامع امروزی تجزیه¬ی زباله¬ها در محیط زیست است. کوتیناز به عنوان یک آنزیم سبز می¬تواند توانایی از بین بردن زباله¬های پلی¬استری را دارا باشد و می¬توان از آن در سنتز پلی¬استرهای قابل تجزیه در طبیعت استفاده کرد.

کوتیناز ها و لیپازها متعلق به گروه استراز ها هستند که قادر به تسریع هیدرولیز باندهای استری هستند. نسبت اجزای سازنده آمینواسیدی کوتیناز باکتریایی به طور کاملا مشخص از کوتیناز قارچی و گیاهی متفاوت است. کوتیناز یک کاتالیست موثر در محیط¬های آبی یا ارگانیک است. این مجموعه ویژگی¬ها باعث شده است که این آنزیم در صنعت و تکنولوژی مورد توجه قرار گیرد. لذا شناسایی سویه¬های مختلف بومی تولید کننده این آنزیم از اهمیت خاصی برخوردار است.

فهرست مطالب

فصل اول  معرفی  1

1- 1- مقدمه         2

1- 2- اهمیت و ضرورت تحقیق         2

1- 3- فرضیات واهداف تحقیق           4

 فصل دوم  مروری بر کلیات و تحقیقات پیشین    6

2- 1- کوتین        7

2- 1- 1- جداسازی کوتین    12

2- 1- 2- دپلیمریزاسیون کوتین          12

2- 1- 3- مونومرهای تشکیل دهنده کوتین         13

2- 3- آنزیم کوتیناز            16

2- 3- 1- کلون و بیان کوتیناز           18

2- 3- 2- ساختار کوتیناز     19

2- 3- 3- عملکرد کوتیناز    26

2- 3- 4- کاربردهای کوتیناز 27

2- 3- 5- استفاده از کوتیناز به عنوان یک بیوکاتالیست در محیطهای غیرمعمول           29

2- 3- 6- عملکرد کوتیناز در واکنشه¬ای هیدرولیزی و سنتزی       33

2- 3- 7- ترانس استریفیکاسیون         35

2- 3- 8- پایداری کوتیناز     36

2- 3- 9- فرایندهای در حال توسعه: بیوراکتور کوتیناز     38

2- 3- 10- مکانیسم عمل کوتیناز        39

2- 3- 11- مقایسه¬ی آنزیم کوتیناز قارچی و باکتریایی     41

2- 4- نشانگرهای ژنتیکی    42

2- 5- نشانگرهای مورفولوژیکی        42

2- 6- نشانگرهای مولکولی  43

2- 7- نشانگرهای پروتئینی یا بیوشیمیایی         44

2- 8- نشانگرهای DNA      45

2- 8- 1- نشانگرهای DNA غیر مبتنی بر PCR  46

2- 8- 2- نشانگرهای مبتنی بر PCR   46

2- 9- نشانگرهای غیر اختصاصی      47

2- 9- 1- RAPD   47

2- 10- نشانگرهای اختصاصی          48

2- 10- 1- AFLP  48

2- 10- 2- SSR    48

2- 10- 3- RFLP-PCR       50

2- 10- 4- RFLP Based PCR با اتصال ناقص  51

 فصل سوم  مواد، تجهیزات و روش تحقیق        52

3- 1- استخراج کوتین         55

3- 2- نمونه برداری           55

3- 3- غربالگری و جداسازی گونه¬های تولیدکننده آنزیم کوتیناز     55

3- 4- تهیه slant از سویه¬های جدا شده          57

3- 5- نگهداری طولانی مدت سویه¬ها            57

3- 6- تهیه گلیسرول           58

3- 7- تهیه محیط کشتLB    58

3- 8- Assay آنزیمی          58

3- 9- Assay ویژه آنزیمی   60

3- 10- استخراج DNA       60

3- 10- 1- استخراج DNA  به روش جوشاندن   60

3- 10- 2- استخراج DNA به رو ش CTAB      61

3- 10- 3- روش استخراج DNA با کیت           64

3- 11- اندازه¬گیری کیفیت و غلظت DNA      65

3- 12- رنگ آميزي با اتيديوم برمايد   69

3- 13- واكنش زنجيره اي پليمراز Polymerase Chain Reaction            70

3- 14- راه اندازی واکنش PCR         74

3- 15- برنامهPCRبرای نشانگرRAPD            76

3- 16- توالی¬یابی سویه¬های تولیدکننده آنزیم کوتیناز با استفاده از 16S rDNA          77

3- 17- الکتروفورز محصولات واکنش PCR     78

فصل چهارم          80

4- 1- بررسی میزان کوتین در میوه¬های مختلف            81

4- 2- جداسازی سویه¬ها     87

4- 3- بررسی فعالیت آنزیم کوتیناز در نمونه¬ها 87

4- 4- نتایج بررسی کیفیت DNA بعد از استخراج            88

4- 5- تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی 6 سویه بر اساس نشانگر مولکولی RAPD 89

4- 6- نتایج حاصل از تجزیه خوشه¬ای بر اساس نشانگر RAPD     89

4- 7- تجزیه به مختصات اصلی         90

4- 8- نتایج تجزیه باندهای حاصل از 8 پرایمر RAPD      92

4- 9- ضریب همبستگی کوفنتیک       93

4- 10- شناسایی و توالی یابی سویه¬ها با استفاده از 16S rDNA     93

 فصل پنجم           95

5- 1- استخراج کوتین         96

5- 2- سنجش فعالیت آنزیمی کوتیناز    97

5- 3- استخراج DNA         98

5- 4- تنوع ژنتیکی با استفاده از نشانگر RAPD  98

پیشنهادات            100

6- 1- پیشنهادات    101

 فهرست جدول‌ها

جدول ‏2 1 مطالعه ساختار- عملکرد کوتیناز به کمک تکنی¬کهای مختلف       24

جدول ‏2 2 فعالیت هیدرولازی کوتیناز نسبت به تنوع گستردهای از سوبستراها 29

جدول ‏2 3 روش¬های آماده¬سازی کوتیناز       30

جدول ‏3 1 مواد مورد استفاده در پایان¬نامه       53

جدول ‏3 2 مشخصات کامل مواد شیمیایی مورد نیاز در عملیات استخراج DNA 61

جدول ‏3 3 مواد مورد استفاده برای تهیه بافر TBE(10X)    68

جدول ‏3 4 مشخصات پرایمرهای RAPD           73

جدول ‏3 5 مواد مورد نیاز PCR         75

جدول ‏3 6 مواد مورد نیاز PCR با مستر میکس اماده        76

جدول ‏3 7 برنامه واکنش PCR مورد استفاده برای نشانگر RAPD     76

جدول ‏3 8 برنامه واکنش PCR برای پرایمرهای 16S rDNA          77

جدول ‏3 9 مواد مورد نیاز برای انجام PCR 6 نمونه با پرایمرهای16S rDNA  78

جدول‏3 10 16S rDNA primer       78

جدول ‏4 1بررسی میزان کوتین          82

جدول ‏4 2 بررسی میزان کوتین در خیارسبز      83

جدول ‏4 3 بررسی میزان کوتین در سیب زرد     84

جدول ‏4 4 بررسی میزان کوتین در سیب قرمز   85

جدول ‏4 5 تجزیه واریانس وزن کوتین نهایی بین میوه¬ها  85

جدول‏4 6 مقایسه میانگین میوه¬ها به روش دانکن در سطح احتمال 1% برای صفت وزن کوتین نهایی       86

جدول ‏4 7 فعالیت کوتینازی 6 نمونه   88

جدول ‏4 8  نتایج پرایمرهای RAPD حاصل از الکتروفورز افقی نمونه¬ها      89

 فهرست شکل‌ها

شکل ‏2 1 ترسیم نمای ساختمان پوستک گیاه A) مرحله گستردگی کامل برگ B) تصویری با میکروسکوپ الکترونی از پوستک برگ بزرگنمایی 51000 برابر      9

‏2 2 مولکول کوتین و مونومرهایی که از هیدرولیز آن بدست می آید 10

شکل ‏2 3 نمایش شماتیکی از کوتیکول 11

شکل ‏2 4 a) ساختمان غیر مشخص و بینظم کوتیکول با میکروسکوپ الکترونی b) برآمدگی¬های کوتین میوه گوجه¬فرنگی با میکروسکوپ الکترونی            11

شکل ‏2 5 a) توالی پروتئینی آنزیم کوتیناز b) مکانیسم عمل آنزیم کوتیناز       16

شکل ‏2 6 هیدرولاز آلفا و بتا 20

شکل ‏2 7 ساختار کوتیناز     21

شکل ‏2 8 توانایی تجزیه (a) و سنتز(b) ترکیبات پلی استری توسط آنزیم کوتیناز          28

شکل‏2 9 مکانیسم عمل کوتیناز          40

‏2 10 گسترهی مقاومت آنزیم کوتیناز در برابر دما وpH     41

شکل ‏2 11نمودار دما و pH  41

شکل ‏2 12 دسته¬بندی نشانگرهای ژنتیکی       44

شکل ‏3 1 تهیه ژل آگارز      68

شکل ‏4 1مراحل مختلف استخراج کوتین در گوجه¬فرنگی 81

شکل ‏4 2 مراحل مختلف استخراج کوتین در خیارسبز       82

شکل ‏4 3 مراحل مختلف استخراج کوتین در سیب زرد      83

شکل ‏4 4 مراحل مختلف استخراج کوتین در سیب قرمز     84

شکل ‏4 5 مقایسه میزان کوتین           86

شکل ‏4 6 میزان فعالیت سویه¬ها       88

شکل ‏4 7 دندروگرام حاصل از تجزیه خوشهای 9 پرایمر RAPD با روش UPGMA      90

شکل ‏4 8 پلات دوبعدی حاصل از تجزیه به مولفه¬های اصلی نشانگر RAPD 91

شکل ‏4 9پلات سه بعدی حاصل از تجزیه به مولفه¬های اصلی نشانگر RAPD            92

شکل ‏4 10 ژل الکتروفورز افقی با آگارز 1% با استفاده از پرایمرها 93

شکل ‏4 11ژل الکتروفورز با آگارز 1% با پرایمرهای 16S rDNA  94

Keywords: کوتین آنزیم کوتیناز سنجش فعالیت آنزیمی تنوع ژنتیکی نشانگر RAPD
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links