طی پژوهشی که روی151بیمار مبتلا به آرتروز زانو مراجعه کننده به مرکز روماتیسم ایران انجام شده، مشخص گردیده که سن ابتلا به آرتروز زانو کاهش یافته است. شنیدن این هشدار از سوی مرکز روماتیسم ایران که20درصد مبتلایان به این بیماری هم اکنون زیر 50 سال هستند، نشان دهنده کاهش سن چشمگیر آرتروز زانو است چون به گفته متخصصان ارتوپدی آرتروز زانو معمولا از سنین بالای 50 سال آغاز می شود. این در حالی است که به گفته برخی متخصصان ارتوپدی در حال حاضر اکثر نوجوانان و جوانان تا سن 30 سالگی به نوعی با این بیماری درگیر شده اند. به گفته این متخصصان علت این امر هم رعایت نکردن اصول ارگونومی، عادات و نحوه زندگی غلط، چاقی و کم تحرکی است. در افراد بالای65 سال شیوع این بیماری بیشتر است. در کشورمان نیز اغلب مبتلایان به آرتروز به ویژه آرتروز زانو در سنین بالای 65 سال هستند و سالانه نیز هزینه های هنگفتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم صرف این بیماران می شود. می توانید این پروپوزال مهندسی پزشکی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
بیان مسأله
استئوآرتریت که در عامه به آن آرتروز و ساییدگی مفاصل نیزگفته می شود از جمله مهم ترین و شایع ترین بیماری ها در سنین سالمندی است و دراصل شایع ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است، آرتروز بیماری است که مفاصل را درگیر می کند و در این بیماری غضروف مفصل صدمه دیده و کم کم از بین می رود. همچنین آرتروز ممکن است هر مفصلی را درگیر کند اما مفاصل بزرگ که وزن بدن را تحمل می کنند مثل مفاصل زانو و ران بیشتر آسیب می بینند. از بین رفتن غضروف مفصل به معنی نازک شدن آن است (آسترین و همکاران، 2015) .
در افراد بالای65 سال شیوع این بیماری بیشتر است. در کشورمان نیز اغلب مبتلایان به آرتروز به ویژه آرتروز زانو در سنین بالای 65 سال هستند و سالانه نیز هزینه های هنگفتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم صرف این بیماران می شود (بادامی و مشکاتی، 1393).
برخی متخصصان معتقدند آرتروز در کشور ما با برخی دردهای عضلانی و اسکلتی در دوران جوانی اشتباه گرفته می شود. آرتروز بطور کلی شامل آرتروز اولیه و ثانویه است؛ در نوع اولیه آن هیچ بیماری خاصی در مفصل وجود ندارد و آرتروز روی زمینه مفصل سالم سوار می شود، مثلا افراد چاق یا کسانی که زیاد از مفاصل کار می کشند، به این نوع آرتروز مبتلا می شوند اما نوع ثانویه این بیماری در اثر سایر بیماری های مفصلی ایجاد می شود، مثل پارگی رباط که باعث شل شدن مفاصل می شود یا التهاب و عفونت مفاصل.
در نوجوانان و جوانان کشور ما اختلالی موسوم به نام کندرومالاسی یا نرمی کشکک شایع شده و تا سن 30 سالگی در اغلب افراد دیده می شود، این اختلال زمینه آرتروز در بزرگسالی را تشدید می کند و مربوط به آرتروز نوع ثانویه است. پس ادعای اینکه سن ابتلا به آرتروز کاهش پیدا کرده، بی اساس نیست.
انجام برخی از ورزش ها مانند کوهنوردی خصوصا پایین آمدن از کوه که ممکن است باعث تخریب مفاصل شود، ورزش های رزمی پربرخورد و همچنین استفاده از وسایل ورزشی پارک ها که برای هرشخص قابل تنظیم نیستند احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد. همچنین اگر شغل افراد طوری است که فشار مداوم بر روی مفاصل را به دنبال دارد، خطر ابتلا را افزایش می دهد (بادامی و مشکاتی، 1393).
محتوای پروپوزال شامل موارد زیر است.
بیان مسأله
سوابق مربوط
فرضیهها
هدف تحقیق
روش کار
نوع روش تحقیق
روش گرد آوری اطلاعات
ابزار گرد آوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
اعتباریابی و ارزیابی کیفیت
منابع