دانلود پایان نامه حسابداری با عنوان ارزیابی روند بهره وری کل در شرکت های سرمایه گذاری اوراق بهادار تهران (فایل word)

هدف این تحقیق حسابداری تعیین تغییرات بهره وری کل، تکنولوژک، فنی، اقتصادی و تخصیصی در شرکتهای سرمایه گذاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. یکی از مهمترین نهادها و موسسات مالی در بازار سرمایه شرکت های سرمایه گذاری هستند که نقش موثری در توسعه و تعمیق این بازار ایفا می کنند. می توانید این پژوهش رشته حسابداری را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,910,000 ریال
شناسه محصول : 2009895
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1396
تعداد صفحات فارسي : 67
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 403 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه حسابداری با عنوان ارزیابی روند بهره وری کل در شرکت های سرمایه گذاری اوراق بهادار تهران (فایل word)

چکیده

توسعه اقتصادی یکی از اهدافی است که توسط بیشتر کشورها از جمله ایران به شدت دنبال می شود، بر این اساس تکیه بر افزایش کمی و کیفی عوامل تولید برای رشد و توسعه پایدار، همواره مدنظر همه کشورها بوده و هست و امروزه کمبود سرمایه به عنوان عامل مهم تولید، مانعی جدی بر سر راه توسعه کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است. برای این منظور الگویی وجود دارد که از آن تحت عنوان شاخص بهره وری مالم کوئیست  یاد می شود. شاخص بهره وری مالم کوئیست علاوه بر سنجش انواع مختلف کارایی، تغییرات بهره وری کل را در دوره های مختلف مورد توجه قرار میدهد. هدف این تحقیق تعیین تغییرات بهره وری کل، تکنولوژک، فنی، اقتصادی و تخصیصی در شرکتهای سرمایه گذاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز تحقیق از سایت های اینترنتی سازمان بورس واوراق بهادار، پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران، سایت تحلیل داده های مالی ایران وصورت های مالی شرکتهای سرمایه گذاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره 1391-1394 گردآوری میشود. در این تحقیق 38 واحد تصمیم گیری، با توجه به 3 ورودی و 3 خروجی بر اساس تحلیل پوششی داده ها از نوع جمعی مورد بررسی قرار گرفتند. مدل به کار رفته در این تحقیق، مدل بازده متغیر نسبت به مقیاس می باشد. نتایج تحقیق نشان داد در بخش بهره وری تکنولوژیک 16 درصد، در بخش بهره وری فنی 8 درصد، در بخش بهره وری تخصیصی 27 درصد و در بخش اقتصادی 22 درصد از واحدها بهره وری بیش از یک داشته اند. در بخش بهره وری کل نیز 28 درصد واحدها بهره وری بیش از یک داشته و بنابراین دارای بهبود عملکرد بوده اند. می توانید این پژوهش رشته حسابداری را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

سرمایه گذاری همواره برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها مورد تاکید بوده است و از سویی برای تامین سرمایه نیازمند تامین وجود مورد نیاز هستیم که در این بین پس اندازهای مردم بهترین منابع تامین این وجوه خواهد بود.هدایت این وجوه افزایش تولیدات، رشد ناخالص ملی و ایجاد اشتغال و در نهایت رفاه عمومی را در پی خواهد داشت، از اینرو باید بایک سازو کار قوی این وجوه را برای سرمایه گذاری در بخش های تولیدی سوق داد. توسعه اقتصادی یکی از اهدافی است که توسط بیشتر کشورها از جمله ایران به شدت دنبال می شود، بر این اساس تکیه بر افزایش کمی و کیفی عوامل تولید برای رشد و توسعه پایدار، همواره مدنظر همه کشورها بوده و هست و امروزه کمبود سرمایه به عنوان عامل مهم تولید، مانعی جدی بر سر راه توسعه کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است.

بیان مساله

سرمایه گذاری همواره برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها مورد تاکید بوده است و از سویی برای تامین سرمایه نیازمند تامین وجوه مورد نیاز هستیم که در این بین پس اندازهای مردم بهترین منابع تامین این وجوه خواهد بود.هدایت این وجوه افزایش تولیدات، رشد ناخالص ملی و ایجاد اشتغال و در نهایت رفاه عمومی را در پی خواهد داشت، از اینرو باید با یک سازو کار قوی این وجوه را برای سرمایه گذاری در بخش های تولیدی سوق داد. بجای این بخش مارکر شده بهتر است درمورد اینکه شرکتهای تولیدی و صنعتی جهت تامین مالی وجوه با مشکل مواجه هستند مطالبی نوشته شود.

توسعه اقتصادی یکی از اهدافی است که توسط بیشتر کشورها از جمله ایران به شدت دنبال می شود، بر این اساس تکیه بر افزایش کمی و کیفی عوامل تولید برای رشد و توسعه پایدار، همواره مدنظر همه کشورها بوده و هست و امروزه کمبود سرمایه به عنوان عامل مهم تولید، مانعی جدی بر سر راه توسعه کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است. در نتیجه تخصیص بهینه سرمایه در اقتصاد باید با توجه به ارزیابی کارایی و بهره وری صورت پذیرد تا موجب رشد و توسعه اقتصادی گردد.  ارزیابی عملکرد زمانی حائز اهمیت خواهد بود که در طی دوره های مختلف کارایی مورد توجه قرار گرفته باشد و تغییرات آن مورد سنجش قرار گیرد. برای این منظور الگویی وجود دارد که از آن تحت عنوان شاخص بهره وری مالم کوئیست  یاد می شود. شاخص بهره وری مالم کوئیست علاوه بر سنجش انواع مختلف کارایی ، تغییرات بهره وری کل  را در دوره های مختلف مورد توجه قرار می دهد یعنی در دوره های مختلف می توان از این شاخص برای سنجش تغییرات بهره وری کل استفاده کرد.

سرمايه گذاري چيست؟

بر اساس تعريف مندل  سرمايه گذاري عبارت است از "خريد يك دارايي براي ايجاد بازده". طبق اين تعريف سرمايه گذاري فرايندي است كه در آن سرمايه گذار پس از كسب دارايي (پول، زمين و ماشين آلات) كه عمدتا از طريق پس انداز كردن يا مصرف كمتر درآمد ايجاد مي شود بديل هاي مختلف را مورد بررسي قرار داده و سپس گزينه اي كه بازده آن متناسب با ريسك مورد انتظارش باشد را انتخاب مي نمايد اين بديل مي تواند يك داراي واقعي مثل ساختمان و ماشين يا يك دارايي مالي چون سهام اوراق قرضه (مشاركت) و قرارداد آينده  باشد. در تعريفي ديگر سرمايه گذاري را تغيير در ميزان سرمايه در خلال يك دوره مشخص -مثلا يك سال- ناميده اند . در اين ارتباط تغيير در حجم انبار كه به صورت برنامه ريزي شده صورت گيرد و همچنين تغيير در ميزان دارايي هاي مالي در يك دوره مشخص، سرمايه گذاري را تشكيل مي دهد.

يك سرمايه گذاري به عوامل مختلفي بستگي دارد كه برخي از آنها عبارتند از:

1- مقدار پول يا دارائي كه يك سرمايه گذار در اختيار دارد؛

2- ميزان ريسك پذيري سرمايه گذار؛

3- ميزان بازدهي مورد انتظار و تناسب آن با ريسك سرمايه گذاري؛

4- دانش و هوشمندي كه سرمايه گذار بايد به كار ببندد؛

5- ميزان شانس، كه به محيطي كه سرمايه گذاري در آن صورت مي گيرد ارتباط دارد.

از ميان عوامل فوق دو عامل ريسك و بازده بيشترين اثر را بر سرمايه گذاري داشته و بايستي همواره مد نظر سرمايه گذاري قرار گيرد.

انواع سرمايه گذاران

سرمایه گذارانی كه در بازارهای معامله اوراق بهادار وجود دارند متنوع و به شرح زیر هستند:

 ۱- اشخاص حقیقی

گروهی هستند كه بیشتر به امید انتفاع از سرمایه گذاری اقدام به خرید یا فروش اوراق بهادار می كنند. در برخی موارد ، وقتی سرمایه این افراد زیاد باشد ، ممكن است هدف دیگری همچون بدست گرفتن كنترل شركت از طریق خرید درصد بالایی از سهام آن شركت نیز دنبال شود.

 ۲- اشخاص حقوقی: این اشخاص كه معمولاً به دلیل وسعت عمل و حجم منابع مالی، تأثیر بسزایی در بازار سرمایه دارند ، متنوع و برخی از مهمترین آنها به شرح زیر هستند:

بانكها: مؤسساتی هستند كه معمولاً به دو دلیل وارد بازار می شوند؛ اول كه بیشتر رایج است كسب بازده از وجوهی كه به شكل سپرده نزد آنان قرار دارد و دوم ، كه معمولاً تابع شرایط خاصی است عبارت است از ایجاد و حفظ بازاری سیال و نقدینه برای اوراق بهادار. در این نقش بانكها از طریق عرضه یا تقاضای اوراق بهادار هنگامی كه برای آنها عدم تعادل وجود دارد ، نقش متعادل كردن بازار را ایفا می كنند.

شركت های بیمه: شركت های بیمه با دو دسته جریان وجوه مواجهند: جریان ورودی كه معمولاً شامل حق بیمه های وصولی بابت موضوعات بیمه اشخاص و غیر اشخاص می گردد و جریان خروجی كه عمدتاً شامل خسارتهای پرداختی، پس انداز عمر افراد و نظایر آن است . برای اینكه بین این دو جریان تعادلی مطلوب برقرار شود، شركت های بیمه معمولاً سعی می كنند بخش عمده ای از وجوه خود را سرمایه گذاری كنند. یكی از بازارهای جذاب برای این قبیل شركت ها ، بازار اوراق بهادار می باشد. شركت های بیمه معمولاً به لحاظ حجم قابل توجه منابع مالی، تأثیر بسزایی در این بازار دارند.

3- صندوق های بازنشستگی: این مؤسسات نیز مانند شركت های بیمه با دو دسته جریان وجوه مواجهند؛ یك دسته وصولی های مربوط به كسور بازنشستگی افراد كه غالباً در مقایسه با جریان خروجی وجوه ، رقم كمی است و دسته دوم پرداخت های مربوط به حقوق بازنشستگی كه معمولاً رقم قابل توجهی می باشد (جریان خروجی). صندوقهای بازنشستگی برای ایجاد تعادل بین این دو جریان ورودی و خروجی ، وجوه در دسترس خود را برای كسب بازده و تقویت جریان ورودی به اشكال مختلف سرمایه گذاری می كنند كه سرمایه گذاری در انواع اوراق بهادار یكی از رایج ترین آنها می باشند. این مؤسسات نیز به دلیل منابع قابل توجه مالی ، تأثیر بسزایی در بازار دارند.

 4- شركتهای سرمایه گذاری: شركت های سرمایه گذاری مؤسساتی هستند كه از طریق فروش سهم و برخی موارد ، اوراق قرضه ، منابع مالی پس انداز كنندگان و افراد را جمع آوری كرده، و آنها را در سهام و اوراق قرضه سایر شركت ها سرمایه گذاری می كنند. اهمیت این مؤسسات در این است كه افراد، با پس انداز اندك خود، شاید به راحتی نتوانند در اوراق بهادار مورد نظر خود سرمایه گذاری كنند اما این قبیل شركت ها ، با یك كاسه كردن وجوه، آنها را در اوراق بهادار متنوع سرمایه گذاری و معمولاً بازده ای بیشتر از این مجموعه عاید می كنند.

۵- شركتهای دارنده یا مادر: شركتهای مادر یا دارنده، شركتهایی هستند كه سهام یك یا چند شركت فرعی را به منظور كسب كنترل آنها در جهت تحقق یك هدف مشترك در دست دارند. لازم به ذكر است كه سهام كنترل كننده لزوما 51 درصد نبوده و حتی ممكن است برای شركتهایی كه سهام آنها به طور گسترده ای پراكنده شده ، این میزان حتی كمتر از 10 درصد باشد. از آنجا كه در بازار بورس اوراق بهادار، بخاطر معاملات مستمر سهام ، تغییرات مالكیتی رخ می دهد لذا این شركتها به منظور حفظ موقعیت كنترلی خود دائماً در بازار حضور می یابند.

 ۶- شركتهای كارگزاری: واسطه های مالی هستند كه بین خریداران و فروشندگان اوراق بهادار، نقش تسهیل كننده مبادله را بر عهده دارند. در ایران ، اساسنامه این شركتها به آنها اجازه داده تا میزان 20 درصد حجم معاملات، مشروط بر اینكه از میزان سرمایه آنها تجاوز نكند، برای خود خرید و فروش كنند.

7-  سایر اشخاص حقوقی :معمولاً شركتها وجوه مازاد خود را جهت كسب بازده در اوراق بهادار سرمایه گذاری می كنند، بعضی اوقات نیز خرید بخشی از اوراق بهادار (سهام عادی یا ممتاز ) یا تمام آن ، به امید جذب یا ادغام شركت مورد نظر در راستای اهداف رقابتی شركت اصلی می باشد.

مزاياي سرمايه گذاري در بورس

1- افزايش قيمت و سود: در اين بازار صاحبان سرمايه با توجه به شفافيت اطلاعات و با اتكا به قوانين و مقررات حاكم بر بورس نسبت به خريد سهم شركتها اقدام نموده و در صورتيكه تحليلهاي اقتصادي خوبي انجام داده باشند مي‌توانند از نوسان قيمتها كه همان تغييرات ارزش ذاتي آنها بر اساس رشد سودآوري مي‌باشد استفاده نمايند.

2- دريافت سود نقدي: در صورتي كه در سهام سرمايه‌گذاري نماييم سالانه به سود نقدي شركتها دست پيدا مي‌نماييم كه به نوبه خود مي‌تواند داراي هدايت اقتصادي باشد.

3- معافيت مالياتي :سود حاصل از سرمايه گذاري در بورس اوراق بهادار در بسياري از كشورها از ماليات معاف و يا مشمول تخفيف مالياتي است. همچنين شركتهاي پذيرفته شده در بورس نيز از مزاياي معافيت درصد مالياتي استفاده مي‌نمايند.

4-  حق راي و اعمال مديريت: صاحبان سهام شركتها به نسبت تعداد سهام در دست خود در مجمع صاحبان سهام حق راي داشته و مي‌توانند نسبت به تقسيم سود و انتخاب مديران و خط مشي آينده شركت مداخله و شركت داشته باشند.

5- تنوع سرمايه گذاري‌ها :با توجه به تنوع اوراق بهاداري كه در بورس عرضه مي‌شود، اين امكان به سرمايه‌گذاران داده مي‌شود كه پرتفوي و متنوعي از مجموع سهام را تشكيل داده و ريسك سرمايه‌گذاري را كاهش دهند.

6- جذب سرمايه ها: صاحبان سرمايه حداكثر تلاش خود را مي‌كنند كه سرمايه‌هاي خود را به سوي شركتهايي هدايت كنند كه كارايي بهتري دارند و فعاليت آنها در رابطه با صنايع شكوفاتر و سودآورتر باشد، همين امر باعث پيشرفت شركتهايي مي‌شود كه فعاليت مناسب تر و مديريت بهتري دارند و عاملي براي تشويق شركتها مي‌گردد تا براي جذب بيشتر سرمايه‌ها بهتر عمل كنند.

7- حفظ سرمايه از گزند تورم: با تبديل دارايي و ثروت به سرمايه‌گذاري در بازار سرمابه مي‌توان از تورم فرار كرد و نيز با تحليل و مديريت بهينه داراييها به سودآوري نيز رسيد.فزوني بازدهي بازار سرمايه از ساير بازارهاي موازي نيز از جمله موارد مثبت سرمايه‌گذاري در بورس مي‌باشد.

فصل اول: کلیات تحقیق

1-1مقدمه_____________________________________________________________2

1-2بیان مساله___________________________________________________________2

1-2-1تشریح متغییرهای تحقیق________________________________________________3

1-3پرسشهای تحقیق______________________________________________________5

1-4ابزار گردآوری اطلاعات___________________________________________________5

1-5جامعه آماری_________________________________________________________6

1-6نمونه آماری و روش نمونه گیری_____________________________________________6

1-7روش تجزیه و تحلیل اطلاعات_______________________________________________6

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق

2-1مروری بر ادبیات تحقیق__________________________________________________8

2-4پیشینه تحقیق_______________________________________________________28

فصل سوم: روش تحقیق

3-1تصریح مدل_________________________________________________________34

3-3بررسی توصیفی ______________________________________________________42

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

4-2مقادیر تابع هدف(شناسایی واحدهای کارا)_______________________________________49

4-3مجموعه مرجع_______________________________________________________51

4-4مازاد ورودی¬ها و کمبود خروجی¬ها___________________________________________56

4-5تعیین تغییرات بهره وری با شاخص بهره وری مالم کوئیست____________________________59

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

5-1.جمع بندی و نتیجه گیری________________________________________________64

5-2.پیشنهادات کاربردی___________________________________________________65

5-3پیشنهادات برای تحقیق آتی_______________________________________________66

5-5پیوست___________________________________________________________68

فهرست جداول و نمودارها:

نمودار تغییر در بهره وری کل به تفکیک اجزاء آن_____________________________________18

نمودار عوامل موثر بر بهره وری________________________________________________28

جدول جامعه آماری_______________________________________________________40

جدول بررسی توصیفی متغیرهای مورد بررسی در شرکت های سرمایه گذاری____________________41

جدول مقادیر هدف_______________________________________________________50

جدول مرجع واحدها______________________________________________________52

جدول  وزن واحدهای مرجع_________________________________________________54

جدول  تعداد مرجع شدن___________________________________________________56

جدول مازاد ورودی و کمبود خروجی____________________________________________56

جدول مقادیر بهینه ورودی¬ و خروجی___________________________________________58

جدول شماره سنجش اجزاء بهره وری با شاخص مالم کوئیس_____________________________60

جدول پیوست_________________________________________________________68

Keywords: شاخص بهره وری مالم کویست شرکتهای سرمایه گذاری بازار سهام تهران
این برای گرایش های: حسابداری، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > حسابداری > گرایش ها > حسابداری > محصولات قابل دانلود حسابداری > پروژه های آماده حسابداری > پایان نامه حسابداری با عنوان ارزیابی روند بهره وری کل در شرکت های سرمایه گذاری اوراق بهادار تهران (فایل word)