به نظر شما چه چیزی برای زنده ماندن از همه مهم تر است، غذا؟ آب؟ اکسیژن؟ همه این ها از عوامل ضروری برای ادامه حیات هستند اما بدون وجود خون هیچ فایده ای ندارد. بله این مایع قرمز و حیات بخش است که مواد مغذی و o2 را به تمام اندام ها و نقاط بدن می رساند برای آنکه انسان در وضعیت پایدار و معمولی باشد. همواره باید حجم معینی خون در بدن وجود داشته باشد. حدود 7 تا 8 درصد از وزن بدن را خون تشکیل می دهد. از دست دادن خون زیاد می تواند به سرگیجه، بی حالی، کسالت، کم خونی، بی هوشی حتی مرگ منجر شود. یکی از وضعیت هایی که می تواند باعث خونریزی شدید و طولانی مدت شود، بیماری هموفیلی است. می توانید این تحقیق رشته پزشکی را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.
مقدمه
هموفیلی بیماری نادری است که بر توانایی خون بر لخته شدن تاثیر می گذارد. این بیماری معمولاً ارثی است، به طور معمول هنگامی که شما جایی از بدنتان را می برید مواد مغذی در خون به نام فاکتورهای مقاومی با سلول های خون به نام پلاکت ها ترکیب می شوند تا خون را غلیظ وچسبناک کنند. این امر باعث می شود که خونریزی در نهایت قطع شود. افراد مبتلا به بیماری هموفیلی در خون شان فاکتورهای انعقادی کافی ندارند. این بدان معناست که چنین افرادی طولانی تر از حد معمول خون ریزی دارند.
بیماری است که از لخته شدن خون جلوگیری می کند به همین دلیل خون در افرادیکه به این بیماری مبتلا هستند دیرتر از سایرین بند می آید. که یک اختلال ژنتیکی که می تواند از والدین به فرزند رسیده باشد یا حین رشد در رحم ایجاد شده باشد هم معنی خون و فیلی به معنی تمایل به سمت چیزی داشتن است و فردی که هموفیلی دارد یعنی تمایل به خون ریزی زیادی دارد. گرچه بیماری بسیار نادر است این بیماری بیشتر در پسرها که میزان بروز آن 1 در هر 5000 پسر است. این بیماری می تواند تمام افراد از نژادها و ملیت های مختلف مبتلا کند. اکثر افراد وقتی دچار جراحت می شوند بدن آن ها به طور طبیعی از خود محافظت میکند.
هموفیلی A (نوع کلاسیک) نقص فاکتور انعقادی 8 شایع ترین شکل اختلال است.
هموفیلی B (هموفیلی گریسیس) نقص فاکتور انعقادی 9 در یک از 40000 نوزاد پسر مشاهده می شود
هموفیلی C یک نوع اختلال ژنتیکی اتوزمال است به علت کمبود فاکتور یاره خونی
شرح بیماری
این بیماری از مادر، به پسرانش منتقل شده و مردان نمی توانند بیماری را به پسرانشان منتقل کنند که به طور ژنتیکی از طریق کروموزوم X به صورت خاصیت مغلوب انتقال می یابند اگر یک مرد هموفیلی با یک زن ناقل هموفیلی ( یکی از کروموزوم های جنسی زن معیوب باشد) ازدواج کند در آن صورت نصف زاده های آن پسر سالم و دختر ناقل و نصف زاده های آن پسر و دختر هموفیلی خواهد بود دختران هموفیلی معمولاً در اولین از بین می روند. بسیاری از بیماران پس از مدتی به دلایلی مانند تولید آنتی بادی های خنثی کننده قادر به ارائه مصرف فاکتور 8 انسانی نیستند و باید از نوع جبرانی استفاده کنند یا اینکه از فاکتور نصف نوترکیب انسانی استفاده کنند. خون ریزی کوچک ولی طولانی موجب مرگ نمی شود ولی وقتی به تدریج پیشرفت بیماری شود باعث می شود پسر بچه از انجام بازی محبوبش یعنی فوتبال یا انجام هر کار کوچک دیگر که احتمال دارد زانو دچار پیچیدگی شود باز می دارد. تجمع خون در مفاصل باعث خشک شدن مفصل شده و کودک را به طور کامل فلج می کند.
علائم و نشانه های هموفیلی
1- کبودی هایی که با محل و تعداد غیرطبیعی
2- خون دماغ هایی که بند نمی آید.
3- خون ریزی بسیار زیاد از گزیدن لب پا پرکردن دندان
4- درد و ورم مفاصل
5- خون در ادرار یا مدفوع
در افراد مبتلا چه نکاتی باید رعایت شود؟
برای کودکان اسباب بازی نرم و بدون لبه های تیز بخرید. توضیح در مورد بیماری به اطرافیان، واکسیناسیون طبق برنامه انجام شود ولی باید زیر پوست تزریق شود. تزریق واکسن هپاتیت. انجام فعالیت هایی همچون شنا ، پیاده روی، انجام ورزش های مثل بوکس، رزمی ممنوع است. منع مصرف آسپرین مصرف استامینوفن در مواقع درد موثر است، حفظ وزن، رعایت بهداشت دهان.
فهرست مطالب
· هموفیلی چیست؟
· انواع هموفیلی
· شرح بیماری
· تنوتیب هموفیلی
· علائم و نشانه های هموفیلی
· تعیین هموفیلی
· عوارض هموفیلی
· در افراد مبتلا چه نکاتی باید رعایت شود؟
· درمان
· چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟