کشور ایران با توجه به وجود تنوع فراوان زیست محیطی و اماکن تاریخی- باستانی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان، برای رسیدن به شرایط استفاده ی بهینه از مواهب موجود و جــذب گردشگری و بهره برداری اقتصادی، فاصله ی زیادی دارد. استان مازندران به خاطر شرایط ویژه ی منطقه ای و برخورداری از مواهب طبیعی و تاریخی دارای پتانسیل بالقوه ای ست که باید به فعالیت مطلوبتری برسد. می توانید این تحقیق گردشگری را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
حضور دریاچه ای عظیم و نادر در جهان که به خاطر وسعتش دریا نامیده می شود و کوههای سربه فلک کشیده ای که از عظمت کوه دماوند بهره جسته و چون بال سیمرغی سبزفام، دشت مازندران را در آغوش کشیده است و آثار تاریخی فراوانی که هر یک می تواند هزاران گردشگر را به خود بخواند، از پتانسیل های بـرجسته ای ست که قدم به قدم در این سرزمین یافت می شود. استانی که در بسیاری از فصـول، اختلاف دمای مناطق آن نزدیک به پنجاه درجه سانیگراد می رسد و می توان چهار فصل سال را در گردشی یک روزه حس کرد. جنگل های انبوه و آبشارانی بی بدیل در یکسو و دریایی آوازه خوان، سمفونی حیاتی را اجرا می کنند که هر مسافر را در عطر بهارنارنج خود سرمست می کند و طراوت زندگی را در بارش نرم خود منتشر می نماید.
مناطق جلب گردشگر در استان مازندران کم نیست و تنها نام بردن از آن فرصتی جانانه می خواهد تا اسامی رودها، غارها، تپه های باستانی و جنگل ها، حیوانات خاص منطقه و گونه های مختلف گیاهان دارویی منطقه را بازگو کنیم. این همه تنها نشانه هایی از موجودیت و هویت سرزمین ماست که می تواند هر گردشگری را به خود دعوت نماید و در کنار مواهب طبیعی، دست افزارهای بشری خود را یادگار خانه های مردمانی در هر گوشه ی جهان نماید.
فارغ از اماکن دور از دسترس و ویژه ای که مسافران و گردشگران حرفه ای را به شوق دیدار از جاذبه های مختلف و خاص در منطقه، به سوی خود می خواند، استان مازندران مسیر عبور گاه اجباری مسافران و گردشگرانی ست که به شوق زیارت امام هشتم و گاه جهت استفاده از دریا، میهمان سرزمین ما می شوند و در سایه سار درختی و کنار چشمه ساری، با طبیعت پیوندی یگانه برقرار می نمایند.
نقش تبلیغات و معرفی جاذبه های موجود و ایجاد شرایط اقامتی در جلب و جذب گردشگر، بر هیچ کس پوشیده نیست و باید علاوه بر تلاشهای قابل تقدیر انجام شده، در جهت ایجاد تسهیلات ضروری اقدامی جدی نمود.
شهرستان آمل
شهرستان آمل در مرکز استان مازندران قرار گرفته است. این شهرستان دارای چهار شهر آمل، گزنگ، دابو دشت و رینه است. واژه آمل که گونه پهلوی آن آمویی است بی گمان از قبیله باستان مردها یا ماردها گرفته شده است مورخان باستانی باختری نام این قبیله را مردی یا آمردی آورده اند. آمل در زمان اشکانیان نیز معمور و آبادان بوده که آن را همو می نامیدند این شهر از دوره ساسانی تا دوره مغول پایتخت مازندران بود و سکه هایی نیز با ضرب آمل در زمان ساسانیان کشف شده است.
صنایع دستی: مرواربافی، معرق چوب و سفال، نمدمالی، سوزن دوزی
شهرستان بابلسر
شهرستان بابلسر در قسمت مرکزی استان مازندران و در ساحل جنوبی دریای مازندران قرار گرفته است. این شهرستان سه شهر بابلسر، بهنمیر و کله بست دارد. بابلسر در گذشته مشهدسر خوانده می شد و محمدحسن خان اعتماد السلطنه معتقد است این مکان را از آن جهت مشهدسر می نامند که سرامامزاده ابراهیم بن موسی الکاظم (ع) ملقب به ابوجواب در این مکان مدفون است. این شهر در سال 1311 ه.ش به بابلسر تغییر نام یافت.
صنایع دستی: مروار بافی، کاشی هفت رنگ و . . .
مازندران در یک نگاه
استان مازندران بین 35 درجه و 47 دقیقه تا 36 درجه و 35 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 34 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است . این استان در قسمت شمال مرکزی کشور واقع و از شمال به دریای مازندران ، از جنوب به استانهای تهران و سمنان ، از غرب و جنوب باختری به گیلان و قزوین و از شرق به استان گلستان محدود است . استان مازندران با مساحت 23756 کیلومتر مربع وسعت ، 46/1 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. بر اساس آخرین آمار جمعیت آن به 914/938/2 نفر (براساس سرشماری سال 1385)، می رسد .
استان مازندران با توجه به تنوع زیست محیطی ومطالعات محققان باستان شناسی از یکصد هزار سال پیش مورد توجه انسان های اولیه قرار گرفت. زندگی در غارها و استقرار اولیه در روستاها از دوران جدیدتر زندگی نیاکان، در این پهنه جغرافیایی است. این استان در هزاره سوم قبل از میلاد (5 هزار سال پیش) وارد دوران شهرنشینی شد. حیات اجتماعی همچنان در این دیار با تمام ظرفیت های غنی فرهنگی ادامه دارد. جاذبه های فرهنگی چون غارهای باستانی، قلعه ها، کاخ ها، عمارت ها، مساجد، تکایا به همراه جاذبه های طبیعی همچون غارها، تالاب ها، چشمه های آب معدنی، آبشارهای زیبا، جنگل، کوه و دریا با این دیار دیرپا، پیوندی جاودانه دارد سلسله کوه های البرز از یکسو و دریای خزر از سوی دیگر، زیباترین مناظر طبیعی را به وجود آورده است. آب و هوای مازندران معتدل بوده، قسمت جنوبی آن کوهستانی و قسمت شمالی آن جلگه ای ساحلی است. رودخانه های مهم آن، نکا، تجن، تلار، بابلرود، هراز، دو هزار، سه هزار و صفارود است. دریای خزر چون گنجینه ای با ارزش، زیستگاه آبزیان فراوانی از جمله ماهی های خاویاری است که خاویار آن مشهور به مروارید سیاه، شهرت جهانی دارد و از صادرات مهم این استان به شمار می آید. از دیگر مواهب طبیعی این استان پایانه های گل و گیاه، کشتزارهای وسیع برنج، غلات و باغ های مرکبات است. استان مازندران با 19 شهرستان و 52 شهر تنها استانی است که از طریق چهار محور هراز، کندوان، فیروزکوه و کیاسر با سایر نقاط کشور مرتبط بوده و سه فرودگاه ساری، نوشهر و رامسر، ارتباط هوایی آن را برقرار ساخته است. راه آهن سراسری نیز از آن عبور می کند. حدود 43 درصد از شهرهای استان مازندران از رامسر تا بابلسر به طول 220 کیلومتر در نوار ساحلی دریای خزر واقع شده اند. همچنین این راه آبی ارتباط استان با کشورهای آسیای مرکزی را نیز میسر ساخته است.
در این تحقیق مواردی که در زیر عنوان شده اند مورد بررسی قرار می گیرند.
v موانع موجود در گردشگری استان مازندران
v شهرستان آمل
v معرفی جاذبه های گردشگری آمل
v معرفی مراکز اقامتی در آمل
v معرفی مراکز بین راهی و رستوران ها در آمل
v شهرستان بابلسر
v معرفی جاذبه های گردشگری بابلسر
v واحدهای اقامتی
v مازندران در یک نگاه
v وجه تسمیه
v زبان مردم مازندران
v جشن نوروز
v نوروز خوانی
v شلیک گلوله هنگام تحویل سال
v مارمه (مادرمه)
v مرغنه جنگی (جنگ تخم مرغ)
v سیزده بدر و انتخاب همسر آینده
v وا وارون (آفتاب خواهی)
v آش آخرین چهارشنبه سال
v مراسم ورف چال (چاه برف)
v تیرماه سیزده
v نوروزماه بیس شش (عیدماه)
v باران خواهی
v چله شو یلدا
v آداب ماه رمضان
v ماه محرم
v مشاهیر مازندران
v سوغات استان مازندران
v ضرب المثل هاي محلى مازندرانی
v بازیهای بومی و محلی مازندران
v انواع تورهای گردشگری به مازندران