دانلود پاورپوینت مدیریت با عنوان محيط سازمان

‌سازمانها براي‌ ايجاد رابطه‌ سازماني‌ مطلوب‌ و تامين‌ منابع‌ كمياب‌ از روشهاي‌ گوناگوني‌ استفاده‌ مي‌كنند. يك‌ سازمان‌ با ايجاد رابطه‌ سازماني‌ مي‌كوشد تا محيط‌ خارجي‌ و عوامل‌ آسيب‌پذير را تحت‌ كنترل‌ خود درآورد. سازمانها با بستن‌ قراردادها، مديريت‌ مشاركتي‌ و به‌ مالكيت‌ درآوردن‌ سازمانهاي‌ ديگر از ميزان‌ وابستگي‌ خود به‌ محيط‌ مي‌كاهند. می توانید این تحقیق رشته مدیریت را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.
قیمت : 1,065,000 ریال
شناسه محصول : 2009710
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 44
نوع فایل های ضمیمه : powerpoint
حجم فایل : 908 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پاورپوینت مدیریت با عنوان محيط سازمان

چکیده

‌سازمانها براي‌ ايجاد رابطه‌ سازماني‌ مطلوب‌ و تامين‌ منابع‌ كمياب‌ از روشهاي‌ گوناگوني‌ استفاده‌ مي‌كنند. يك‌ سازمان‌ با ايجاد رابطه‌ سازماني‌ مي‌كوشد تا محيط‌ خارجي‌ و عوامل‌ آسيب‌پذير را تحت‌ كنترل‌ خود درآورد. سازمانها با بستن‌ قراردادها، مديريت‌ مشاركتي‌ و به‌ مالكيت‌ درآوردن‌ سازمانهاي‌ ديگر از ميزان‌ وابستگي‌ خود به‌ محيط‌ مي‌كاهند. می توانید این تحقیق رشته مدیریت را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.

مقدمه

در تئوري مدرنيست سازمان ،‌محيط سازماني به عنوان موجوديتي كه خارج از مرزهاي سازمان قراردارد مفهوم سازي مي شود يعني محيط با تحميل محدوديتها و الزام سازمان به انطباق با محيط به عنوان بهاي ادامه حيات بر آن اثر مي گذارد. انديشمندان نمادين تفسيري در مقايسه با مدرنيست ها محيط را نوعي ساخت اجتماعي تصور ميكنند يعني محيط ها سازه هايي نظري تصور مي شوند كه بر اساس باورهايمان نسبت به وجود آنها شكل گرفته مانند تئوري وضع واقعيت كارل ويك ؛ از اين ديدگاه محيط ها تبعات مادي دارند اما اساساً‌ نمادين اند. نقد تئوري روابط سازمان و محيط از نگاه مدرنيست كه به زعم پست مدرنيستها ضد محيطي اند .از آن جهت كه بهره برداري از منابع طبيعي كمياب را براي كسب مزيت رقابتي توجيه مي كنند .

تعریف محیط

تعريف محيط سازماني در نگاه مدرنيست ها محيط سازماني نوعاً‌ بر اساس عناصر شكل دهنده آنها تعريف مي شوند سه شيوه طبقه بندي معمول عبارتند از :

·         شبكه بين سازماني  

·         محيط عمومي

·         محيط بين المللي و جهاني

·         تحلیل شبکه

تحليل شبكه

شبكه بين سازماني را به عنوان بافتة پيچيده اي از روابط نشان مي دهد كه در آن گروههايي از سازمانها جاي مي گيرند كه سازمان شما الزاماً‌ در مركزيت شبكه نمي باشد . مركزيت در شبكه بر اساس تعداد حلقه هاي ارتباطي يك سازمان با ديگر اجزاي شبكه نشان داده مي شود. از نظر نظريه پردازان مدرن سازمان چالش اصلي در انجام تحليل شبكه اي مشخص كردن مرزي معقول بين سازمان و محيط است و از آنجا كه بيشتر سازمانها سيستم هاي باز هستند پس تصميم گيري در مورد نقش آفرينان محيطي يك سيستم مي تواند تا اندازه اي قضاوتي و اختياري باشد. مديران با قراردادن سازمان خود در مركز شبكه و افزودن سازمانهايي كه مستقيماً‌ با آنها در تعامل اند و رقباي اصلي خود اين مسأله را حل مي كنند.راه حل مديريتي سازمان را در مركز تحليل قرار مي دهد كه اين كار مي تواند تحليل را نامتعادل كند نتيجه اين امر مركزيت ناحق در شبكه است كه با مشكلات زير روبرو مي شود :

·         مديران گرايش پيدا مي كنند تا اطلاعاتي را كه خارج از محدوده تعيين شده شبكه موجود قرار دارد مورد بي توجهي قرار دهند.

·         راه حل مديريتي گرايش به سوق دادن اطلاعات به سمت و سوي نقطه مركزي مدل يعني سازمان و مديريت عالي دارد .

تئوري هاي روابط سازمان و محيط

تئوري اقتضايي: ‌سازمان هاي ماشيني و ارگانيك

تعيين اينكه در چه زماني از ساختار ماشيني و در چه زماني ارگانيكي استفاده شود جوهره تئوري اقتضايي را شكل مي دهد كه نظريه پردازان اوليه اقتضايي نظير دو جامعه شناس انگليسي تام برونز و جورج استاكر در تئوري سازمان ايفا كرده اند كه شرايط محيطي مختلف سبكهاي سازماندهي مختلفي را مي طلبد. سازماندهي ماشيني در محيط هاي با ثبات كه از نظر تخصصي بودن و رسميت و سلسله مراتب در حد بالايي قرار دارند. سازماندهي ارگانيك در محيط هاي متغير كه از نظر تخصصي بودن و رسميت و سلسله مراتب در حد پاييني قرار دارند . كه در اين سازمان ارتباطات افقي و مورب بيشتري به چشم مي خورد.

تئوري وابستگي منابع

اين تئوري تقريباً‌  به طور كامل توسط جفري پفر ، جرالد سالانيك در سال 1988 ارائه شد كتاب آنها تحت عنوان كنترل خارجي سازمانها بود اين تئوري بر اين پيش فرض استوار است كه سازمانها از طريق محيط كنترل مي شوند ولي مديران نيز مي توانند بياموزند كه چگونه محيط خود را كنترل كنند.

مديريت وابستگي ها مستلزم ايجاد قدرت مقابله كننده در برابر عناصر محيطي است كه سازمان به آنها وابسته است اين بدان معني است که: نخستين گام در راه به كار گيري نگاه وابستگي به منابع درك دقيق شبكه سازماني از نظر حياتي بودن و كميابي منابع است. گام دوم يافتن راه هايي براي رهايي از وابستگي يا وابسته كردن ديگر نقش آفرينان محيطي به سازمان است.

بوم شناسی جمعيت سازمانی

ایده های مطرح شده در مورد فرآیندهای شکل گیری، گزینش و حفظ شالوده ی تئوری بوم شناسی جمعیت سازمانی را شکل می دهد. در این تئوری از منظر محیط به سازمان ها نگاه می کنند. در این تئوری الگوهای موفقیت و شکست بین همه سازمان هایی که در یک مجموعه مشخصی از منابع با هم رقابت می کنند مورد توجه است. و فرض می شود که محیط یک سازمان دارای قدرتی است که می تواند از میان گروهی از سازمان های رقیب، سازمان هایی را انتخاب کند که نیاز محیط را به بهترین وجه برآورد می سازد.

محیط به عنوان یک کل مطالعه نمی شود بلکه حوزه های خاصی درون محیط که جایگاه های محیطی اکولوژیک نامیده می شود، بررسی می گردد. و شامل مجموعه منابعی است که گروهی از رقباء به آن وابسته اند. کانون تمرکز آن بر گروهی از سازمان ها است که برای بهره گیری از مجموعه ای از منابع در جایگاه اکولوژیک رقابت می کنند.

چنین نگاهی مستقل از بیرون به سازمان برای بررسی راه کارها و تصمیم گیریها مناسب خواهد بود (برای مثال کدام سازمان ها تأمین مالی شوند یا به مالکیت درآیند، برای کدامیک باید اعتبار بیشتری اختصاص داد یا با چه شرکتی باید دست به سرمایه گذاری زد.

پست مدرنیست و روابط محیط سازمان

تئوری مدرنیست فرض می کنند که عدم اطمینان ناخوشایند و قابل اجتناب است و با تحریک تصمیم گیرندگان به کاهش عدم اطمینان، آنها را وادار به اقدام سازمانی می کنند. برای شالوده شکنی این تئوری نخست راه های مقابله و تقابل با پیش فرض های اصلی آن را باید مدنظر قرار داد. برای مثال شاید استدلال کنید که  عدم اطمینان به جای ناخوشایند بودن، شکلی از شور و هیجان و نوعی حالت سرزندگی است. تغییر آزاردهنده نیست و نباید از آن اجتناب شود، بلکه نوعی تجربه خوشایند معمول در زندگی فراصنعتی است.

رهبري تحول آفرين

رهبران تحول آفرين يك چشم انداز سازماني پويا خلق مي كنند كه اغلب يك دگرگوني در ارزشهاي فرهنگي براي انعكاس نوآوري بيشتر را ضروري مي سازد. رهبري تحول آفرين همچنين به دنبال برقراري يك رابطه بين علائق فردي و جمعي است تا به زيردستان اجازه كار كردن براي اهداف متعالي را بدهد. رهبران تحول آفرين به چند دليل موثر هستند : آنها قادرند هم پيروان خود را متحد كنند و هم اهداف و باورهاي پيروان را تغيير دهند. رهبران تحول آفرين تصويري از يك چشم انداز آينده را به پيروان خود ارائه مي كنند. از آنجا كه چنين رهبراني قادرند يك چشم انداز روشن و مورد نياز را شكل دهند ، احتمالا قادر به برانگيختن كاركنان براي مشاركت در آن چشم انداز هم هستند. رهبران تحول آفرين زيردستان را براي انجام كار بيش از حد انتظار بر مي‌انگيزانند. براساس نظر پاوار و ايستمن، اثربخشي يك رهبر تحول آفرين نتيجه سه عامل است ؛ موقعيت نسبي سازمان در پيوستار پذيرش سازماني( پذيرش تغيير)، درجه تطبيق فرايند تحول آفريني لازم براي موفقيت سازمان و فرايند رهبري تحول آفريني كه در سازمان در حال اجراست و قابليتهاي رهبران تحول آفرين براي اجراي فرايند مناسب تحول‌آفريني. انعطاف پذيري اين اطمينان را مي دهد كه سازمان ظرفيت فعاليت پويا يا پاسخ سريع به شرايط رقابتي در حال تغيير را دارد و بنابراين يك مزيت رقابتي ايجاد كرده يا مزيت رقابتي موجود را حفظ مي كند.

در این تحقیق به مباحثی که در زیر عنوان شده است می پردازیم.

·         تعريف محيط

·         شبكه بين سازماني

·         محيط عمومي

·         محيط بين المللي و جهاني

·         تئوري هاي روابط سازمان و محيط

·         وابستگي‌ به‌ منابع‌

·         ابعاد موثر بر وابستگي

·         مسأله كاربردي

·         بوم شناسی جمعيت سازمانی

·         تئوری نهادی

·         انواع فشارهای نهادی

·         مصون سازی و مرزبانی

·         دیدگاه وضع واقعیت و ساخت گرایان اجتماعی از محیط ها

·         پست مدرنیست و روابط محیط سازمان

·         رهبري تحول آفرين در سازمانها: يك مدل متأثر از محيط

 

 

 

Keywords: رهبري تحول آفرين محيط سازمان روابط‌ بين‌ سازمانی تئوری نهادی محیط
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links