سرمایه بانکها معمولا درصد کمی از منابع آنها را تشکیل میدهد و حداقل استاندارد بینالمللی برای آن 8% است که تنها تعدادی از بانکهای ما این حداقل کفایت سرمایه را تامین کردهاند. بنابراین اغلب منابع بانکها متعلق به سپردهگذاران است که در قبال آن یا انتظار سود از بانک دارند یا خدمت. برای تامین این سود و خدمت، بانکها و مؤسسات پولی دنبال راهی برای گردش بهتر و بیشتر پول و نقدینگی آنها میباشند که این گردش باعث ازدیاد سود و در زمان تورم کاهش هزینه سرمایهای آنها را به دنبال دارد که ارائه تسهیلات یکی از این روشها میباشد. می توانید این تحقیق رشته مدیریت را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.
مقدمه
اهمیت موضوع تحقیق را میتوان از اثراتی که شوکها بر اقتصاد گذاشته و باعث عدم اطمینان در متغیرهای کلان اقتصادی میشوند دنبال نمود. ریسک کسب و کار بعنوان شاخص مطرح درشوک اقتصادی باعث نوسانات فعالیتهای اقتصادی شده، نابسامانی ایجاد مینماید و در نتیجه سرمایهگذاری، پسانداز، نرخ بهره و … تحت تاثیر قرار گرفته و از این طریق بر داراییها و بدهیهای مؤسسات پولی و مالی تاثیر میگذارند و بدین ترتیب آنها را از اهداف سودآوری خود دور مینمایند. از طرفی امروز یکی از مهمترین مباحث که مورد توجه سیاستگذاران مؤسسات پولی و مالی (از جمله بانکها) میباشد، شناسایی متغیرهای تاثیرگذار بر روند منابع و مصارف و به تبع آن سود بانکهاست.
تعریف مسئله
منابع بانک را عمدتا منابع سپردهای تشکیل میدهد و در واقع ویژگی واسطهگری بانکها همین است. سرمایه بانکها معمولا درصد کمی از منابع آنها را تشکیل میدهد و حداقل استاندارد بینالمللی برای آن 8% است که تنها تعدادی از بانکهای ما این حداقل کفایت سرمایه را تامین کردهاند. بنابراین اغلب منابع بانکها متعلق به سپردهگذاران است که در قبال آن یا انتظار سود از بانک دارند یا خدمت. برای تامین این سود و خدمت، بانکها و مؤسسات پولی دنبال راهی برای گردش بهتر و بیشتر پول و نقدینگی آنها میباشند که این گردش باعث ازدیاد سود و در زمان تورم کاهش هزینه سرمایهای آنها را به دنبال دارد که ارائه تسهیلات یکی از این روشها میباشد. بانک ملی نیز از جمله بانکهایی است که از این مقوله مستثنی نیست و یکی از مسائل اساسی فراروی این بانک مشابه سایر بانکها، گردش هر چه بهتر منابع خود .
در بخش تجهیز منابع بانک تحت یکی از عناوین ذیل به قبول سپرده مبادرت میورزد:
الف – سپرده قرضالحسنه
ب – سپرده سرمایهگذاری مدتدار
ج – سایر سپردهها
بررسی ادبیات و تجربیات گذشته نشان میدهد که در طول زمان شوکهای غیر منتظرهای بر اقتصاد و در نتیجه بر موسسات مالی و پولی حاکم است که میتواند منابع و مصارف بانک را تحت تاثیر قرار دهد.
لذا در این تحقیق سعی برآن است که به بررسی و تحلیل تاثیر شوکهای غیر منتظره اقتصادی(ریسک کسب و کار ) بر منابع و مصارف بانک ملی پرداخته شود.
اهداف تحقیق
• اهداف اصلی:
• بررسی تعیین شاخص ریسک کسب و کار بر منابع بانک ملی استانهای کشور
• بررسی تعیین شاخص ریسک کسب و کار بر مصارف بانک ملی استانهای کشور
• اهداف فرعی
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سپرده های قرض الحسنه بانک ملی استانهای کشور با منابع بانک
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سپرده های مدت دار بانک ملی استانهای کشور با منابع بانک
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سایر سپرده های بانک ملی استانهای کشور با منابع بانک
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سپرده های قرض الحسنه بانک ملی استانهای کشور با مصارف بانک
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سپرده های مدت دار بانک ملی استانهای کشور با مصارف بانک
• بررسی تعیین نسبت تسهیلات اعطایی به سایر سپرده های بانک ملی استانهای کشور با مصارف بانک
در ادامه به مباحثی که در زیر عنوان شده است می پردازیم.
· سوال تحقیق
· فرضیه تحقیق
· روش تحقیق
· روش و ابزار گردآوري داده های تحقیق
· مبانی فقهی تجهیز منابع مالی
· سپرده های جاری
· سپرده پس انداز
· سپرده ثابت
· تخصیص منابع
· شاخص سهولت کسب وکار
· پیشینه تحقیق
· روش هاي آماري تحليل داده های تحیق
· رگرسیون خطی
· تحليل رگرسيون و استنباط آماري
· همبستگي
· آزمون دوربين- واتسن
· روش تحقیق و جمع بندی داده ها
· ارائه مدل بهینه مبین ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته
· پیشنهادات تحقیق
· پیشنهادات به سایر محققین
· محدودیت تحقیق