ورزش والیبال یک ورزش محبوب در جهان که در آن بازیکنان در دو تیم شش نفره، در دو سوی توری قرار می گیرند و تلاش می کنند تا طبق قوانین بازی، توپ را از روی تور در زمین تیم مقابل فرودآورند. هرتیم حداقل باید 3 ست (یا دست) از 5 پنج ست بازی را ببرد، تا بتواند پیروز مسابقه شود. ورزش والیبال بازی سادهای است و قابل اجرا برای تمام گروههای سنی در داخل یا خارج خانه میباشد. در بسیاری از مناطق جهان به عنوان یکی از اساسیترین ورزشهای تفریحی و در مناطق دیگر به عنوان یکی از ورزشهای رقابتی شناخته شده است. ورزش والیبال نه تنها یکی از بازیهای خوب محسوب میشود بلکه ورزش پرورشی جالبی برای ورزشکاران، شناگران و بازیکنان سایر رشتههای ورزشی می باشد و احتیاج به پرش، چابکی، سرعت، واکنش و تنظیم حرکات در وقت تعیین شده دارد. می توانید این تحقیق تربیت بدنی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
والیبال یک ورزش گروهی است که در آن بازیکنان هر تیم در دوسوی یک تور قرار گرفته و سعی میکنند تا توپ را با گذراندن از تور در زمین تیم مقابل فرود آوردند. والیبال در سال ۱۸۹۵ در کشور آمریکا متولد شد و شهرت جهانی آن پس از المپیک ۱۹۶۴توکیو که برای اولین بار در برنامه بازیهای المپیک قرار گرفت، فراگیر شده است.
والیبال تقریبا در تمام دنیا بازی میشود اما در شرق آسیا، برزیل، ایتالیا محبوبتر است. این رشته تقریبا برای تمام گروههای سنی مناسب است. انجام بازی والیبال فضای زیادی احتیاج ندارد و وسایل آن که شامل توپ و تور میباشد گران نیستند
والیبال ورزش مورد علاقه سربازها در جنگ جهانی دوم بود. ورزش والیبال که در ابتدا مینتونت(Mintonette) نامیده میشد در سال ۱۸۹۵ – یعنی چهار سال پس از تولد بسکتبال – توسط فردی بنام ویلیام جی. مورگان ابداع شد.
مورگان متولد سال ۱۸۷۰ در شهر نیویورک بود که پس از تحصیل در کالج جوانان مسیحی مسئولیت تهیه برنامههای ورزشی برای سلامتی و تندرستی مردان به او واگذار شده بود. او این بازی را با ترکیب بازیهای بسکتبال ، تنیس و هندبال ایجاد کرد و هدفش طراحی ورزشی بود که برای افرادی که تمایل به تحرک کمتری دارند، مناسب باشد.
قوانین بازی در ابتدا بسیار ساده بود چرا که بیشتر از آن که شبیه ورزش باشد، یک تفریح محسوب میشد اما به تدریج پس از آن که این ورزش در کشورهای دیگر به خصوص فیلیپین نیز علاقهمندانی یافت، لزوم تدوین قوانین رسمی برای آن احساس شد. بازی والیبال در پایان سال ۱۹۰۰ به هندوستان و در سالهای ۱۹۰۵ به کوبا، ۱۹۰۹ به پورتوریکو، ۱۹۱۰ به فیلیپین، ۱۹۱۲ به اورگوئه، ۱۹۱۳ به چین و ۱۹۱۷ به ژاپن و به تدریج از سال ۱۹۱۴ به بعد توسط سربازان آمریکایی و مستشاران و اشخاص دیگر به کشورهای اروپایی از قبیل فرانسه، چکسلواکی، لهستان، شوروی، بلغارستان معرفی شد و گسترش یافت. پذیرش این ورزش در اروپا در ابتدا کند بود. فرانسه، چکسلواکی و لهستان سه کشوری بودند که قبل از دیگران اقدام به تشکیل فدراسیون ملی والیبال در کشور خود نمودند.
شوروی که در سال ۱۹۲۳ اقدام به تأسیس انجمن ملی والیبال نمود، برای پیشرفت و دگرگونی آن فعالیت زیادی به عمل آورد. شوروی از کشورهایی است که در پیشرفت تکنیک و تاکتیک والیبال و تنظیم قوانین در جهان سهم به سزایی دارد و همواره از قدرتهای برتر این ورزش بوده است.
مناطق زمین والیبال
• منطقه 2: قسمت زیر تور طرف راست زمین.
• منطقه 1: پشت منطقه 2 قسمت عقب زمین.
• منطقه 3: قسمت زیر تور وسط زمین.
• منطقه 6: پشت منطقه 3 زمین.
• منطقه 4: قسمت زیر تور طرف چپ.
• منطقه 5: پشت منطقه 4 در قسمت عقب زمین.
داوری
هر مسابقه والیبال دو داور اصلی دارد یکی داور اول که در بالای تور میباشد و دیگری داور دوم میباشد که روبروی داور اول میایستد و در مواقعی خاص اجازه سوت زدن نیز دارد. چهار (یا دو) داور خط دور تا دور زمین والیبال میایستند و با پرچم داور اول را در امر قضاوت یاری میدهند. دو داور هم پشت میز منشی هستند یکی داور منشی و دیگری هم کمک منشی که کار ثبت امتیازات، تعویضها و اخطارها را بر عهده دارند. سرداور هم به عنوان ناظر میبایست در تمام دیدارها حضور داشته باشد.
روش تمرین پلایومتریک
این روش تمرین در دهه ۱۹۶۰ توسط دانشمندان اتحاد جماهیر شوروی ابداع شد. هدف این بود که قدرت پرش ورزشکاران روسی بیشتر شود. به تدریج این تکنیک در بین تمام کشورها رواج پیدا کرد، چون ثابت شد این روش در اکثر ورزشهایی که نیازمند دویدن سریع و پرش هستند بسیار مؤثر است.
پلیومتریکها تمریناتی هستند که عضلات را قادر میسازند تا در کوتاهترین زمان ممکن به حداکثر توان دست یابند. انجام این تمرینات قدرت فوقالعادهای به فرد میدهد و کمک میکند تا پرش عمودی خود را -که یکی از مهمترین ویژگیهای یک والیبالیست است- افزایش دهد. این تمرینات میتواند سرعت و عکسالعمل فرد را در والیبال بسیار افزایش دهد و میتواند حتی پرش وی را تا ۴۰–۵۰ اینچ و حتی تا ۶۰ اینچ (۱۰۰–۱۵۰ سانتیمتر) افزایش دهد.
آمادگی مناسب برای بازی کردن
حفظ تناسب اندام: اطمینان پیدا کنید که در شروع فصل والیبال در شرایط فیزیکی خوبی قرار دارید. در فصول استراحت، یک برنامه ورزشی متعادل را اجرا کنید که در آن تمرینات هوازی، قدرتی و انعطاف پذیری موجود باشد.
گرم کردن و ورزش های کششی: همیشه برای گرم کردن و ورزش های کششی وقت بگذارید. تحقیقات نشان داده اند که عضلات سرد در خطر بیشتری برای آسیب قرار دارند. با حرکت پروانه، دوچرخه سواری ایستاده یا دویدن یا راه رفتن در جا برای 3 تا 5 دقیقه گرم کنید. سپس به آرامی و آهستگی به بدن خود کشش وارد کنید و هر کشش را برای مدت 30 ثانیه نگه دارید.
در ادامه به این موارد می پردازیم.
· چکیده
· مقدمه
· مناطق زمین والیبال
· زمین بازی والیبال
· توپ والیبال
· قوانین و مقررات والیبال
· تغییرات مقررات بازی والیبال
· وظیفه هر پست در والیبال
· خطاهای والیبال
· سرویس
· انواع سرویس
· کنفدراسیونها
· اثرات مفید ورزش والیبال بر بدن انسان
· فواید اجتماعی ورزش والیبال
· روش تمرین پلایومتریک
· آسیبهای اندام فوقانی
· آسیبهای اندام تحتانی
· آمادگی مناسب برای بازی کردن
· آمادگی برای آسیب
· بازگشت ایمن به بازی
· شیوه های درمان