توجه به شرایط فیزیکی محیط کار ، یکی از عوامل بسیار موثر در ایجاد روحیه مناسب در کارگران صنایع می باشد . علاوه بر آنکه شرایط فیزیکی مطلوب ، بازده کار را افزایش می دهد ، تاثیر ناخودآگاه آن سبب می شود که کارگران نسبت به محیط کار خود احساس دلبستگی کنند و از این رهگذر مسائلی نظیر تاخیر در حضور مرتب ، استعفا ، دلسردی از کار و حوادث و سوانح به حداق کاهش یابد. شما می توانید این تحقیق رشته مهندسی ایمنی را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.
در این تحقیق مواردی را که در زیر عنوان می شود را مورد بررسی فرار می دهیم.
صدا
فرایند کار در بسیاری از صنایع و مشاغل کشور با انتشار آلودگی صدا همراه است . از آنجا که این آلودگی آسیب های جدی به جسم ، ذهن و روان افراد وارد می کند ، شناسایی صنایع مولد صدا و صدمات ناشی از آنها ضروری به نظر می رسد آلودگی صدا به عنوان صدای ناهنجار ، نامطلوب ، ناخوشایند و بالاخره صدای ناخواسته در مکانی نابجا و زمانی نادرست تعریف می شود . معمولاآلودگی صدا با مقیاس دسی بل (db) بیان می شود . آستانه شنوایی انسان را معادل صفر دسی بل قرار داده اند و مقدار صدایی که انسان از شنیدن آن در گوش خود احساس درد می کند ، 120دسی بل می باشد .
اثرات صدا بر روی انسان
· ناشنوایی شغلی
· اثرات فیزیولوژیک
· اثرات روانی
· اثرات عمومی
ارتعاش
انرژِی ارتعاشی از بیشتر تجهیزات و ماشین آلات منتشر می شود و امکان انتقال آن به بدن افرادی که با این تجهیزات کار می کنند وجود دارد. سیستمهایی که ارتعاش دارند صدا هم تولید می کنند بنا براین کنترل ارتعاش باعث کنترل صدا هم می شود و از طرف دیگر می توان از استهلاک زیاد سیستم مکانیکی هم جلوگیری شود .در بعضی از موارد ارتعاشات ، تولید بیماریهای ناشی از کار می کنند که کیفیت و علائم آن بیماریها مربوط می شود به:
· محل تماس بدن با جسم مرتعش
· عوامل نامساعد احتمالی از قبیل سروصدا ی شدید
· شرایط حرارتی مشقت بار
· کار سنگین
· وضع نامناسب بدن در موقع کار کردن و غیره
پیشرفت صنایع ، ازدیاد واحدهای صنعتی و تولیدی و نیاز روزافزون به بازدهی بیشتر صنایع تامین نیازهای مصرف کنندگان ایجاب می کنند که کار بیشتر در محیط های بسته در مدت شبانه روز ادامه داشته باشد . بنابراین استفاده از نور مصنوعی به تدریج توسعه یافته است .
امروزه مسئله روشنایی برای کارگاههای بزرگ صنعتی اهمیتی ویژه یافته است ، زیرا کمبود روشنایی در محیط کار افزون بر ایجاد خستگی اعصاب ، آسیب های دیگر به سلامت و بینایی کارگر وارد می آورد.
منابع نور
روشنایی طبیعی: نور آفتاب سالم ترین و ارزان ترین وسیله ی روشنایی و یکی از منابع مهم تامین روشنایی می باشد . کمیت روشنایی روز بر حسب حسب محل جغرافیایی ، فصل سال و شرایط هواشناسی تغییر می نماید . روشنایی روز مشروط بر اینکه به مقدار کافی باشد بر نور الکتریسیته ارجحیت دارد . چون خاصیت میکروب کشی دارد .
روشنایی مصنوعی: در صورتی که استفاده از نور طبیعی در کارگاهی ممکن نبوده ویا نور وارده کافی نباشد و همچنین در ساعات شب ، باید از روشنایی مصنوعی استفاده شود . استفاده از نور مصنوعی امروزه بقدری تعمیم یافته که در بسیاری از کشورها اختلاف روز و شب برای انجام کار به کلی از بین رفته و کارگران روز و شب به کار مشغولند.
استرس گرمایی
در شرایط طبیعی دمای بدن انسان 37درجه سانتی گراد (سلسیوس )ثابت نگه داشته می شود . عواملی از جمله فعالیت ، بیماری و دمای محیط می توانند باعث کاهش یا افزایش دمای بدن شده و ثبات حرارتی بدن را بر هم زنند.دمای مناسب برای محیط کار 21درجه سانتی گراد و 50 درصد رطوبت می باشد.
درجه حرارت های مطلوب برای فعالیت های بدنی گوناگون به نوع کار و شدت فعالیت بستگی دارد . اما به هر صورت در درجه حرارت پایین ، کار و فعالیت مشکل می شود .
افرادی که بیشتر در معرض سرما قرار دارند آنهایی هستند که در هوای آزاد کار می کنند که از جمله می توان به کارگران کشاورز ، راه سازی ، ساختمانی اشاره کرد. کارگران سردخانه ها با سرمای مصنوعی تماس دارند.
پرتوها
پرتوها به گونه ای از انرژی هستند ، که در خلاء و ماده پراکنده می شوند . برخی از آنها دارای جرم و برخی بدون آن هستند و با توجه به اندازه ی انرژی ، دارای توان نفوذ در ماده هستند .