این تحقیق رشته پرستاری به بررسی اختلال سندروم مارفان، علت آن، روش تشخیص و علایم آن می پردازد و همچنین به افسردگی دو قطبی هم اشاره می کند. سندروم مارفان نوعی اختلال وراثتی است که جهش در کروموزوم ۱۵ رخ میدهد افراد مبتلا به سندروم مارفان دارای استخوان های بلند تر و عضلاتی شل تر از حد طبیعی هستند در چشم ها و دستگاه قلب و عروق آنان اختلالات زیادی به وجود می آید. شما می توانید این تحقیق رشته پرستاری را به صورت فایل powerpoint دانلود نمایید.
سندروم مارفان نوعی اختلال وراثتی است که جهش در کروموزوم ۱۵ رخ میدهد افراد مبتلا به سندروم مارفان دارای استخوان های بلند تر و عضلاتی شل تر از حد طبیعی هستند در چشم ها و دستگاه قلب و عروق آنان اختلالات زیادی به وجود می اید. این بیماری معمولاً در هر 10000 نفر یک نفر مبتلا میشود سندروم مارفان کودکان هم بالغین زن و مرد رخ می دهد این اختلال از ابتدا تولد وجود داشته و گاهی در نوزادان قابل تشخیص است. اما گاهی علائم آن تا نوجوانی و جوانی ظاهر نمیشود. شیوع این بیماری در زنان و مردان برابر است.
به علت جهش در کروموزوم ۱۵ رخ میدهد تکه 1FBN بخشی از کروموزوم ۱۵ است که دچار اختلال می گردد. وظیفه تکه 1FBN بیان دستورالعمل ساخت فیبریلین است این نقش مهمی در ساختار بافت های پیوندی دارد و از آنجا که سراسر بدن از بافت پیوندی تشکیل شده است بنابراین این سندروم بسیاری از ارگانها درگیر میکند مثل دستگاه اسکلتی -چشم –قلب- آئورت- سیستم عصبی- ریه- پوست.
علائم سندروم مارفان بسیار متنوع هستند. مهمترین علائم این بیماری عبارتند از: انگشتان بلند(شبیه عنکبوت)، قد بسیار بلند، بدن لاغر و کشیده دارند.
روش تشخیص
هیچ آزمایش تشخیصی برای سندروم مارفان وجود ندارد اما ارزیابی بالینی شامل ارزیابی سیستم اسکلتی یعنی سنجش نسبت اندازه بازو و پا به قد- آزمایشات چشمی- تست های قلبی مثل اکوکاردیوگرام برای سنجش قلب و آئورت میتواند منجر به تشخیص این بیماری شود.
افسردگی دو قطبی چیست؟
یک بیماری روان شناسی است که با تغییرات شدید خلقی فکری انرژی و هم چنین رفتاری همراه است که به این افسردگی در گذشته افسردگی شیدایی گفته میشود چون حالت خلقی فرد خیلی خوش یا خیلی ناراحت نوسان دارد نوسانات خلقی در این افراد میتواند چند ساعت- چند روز- چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد.