این تحقیق رشته مهندسی عمران به بررسی چگونگی تصفیه فاضلاب پرداخته است. تصفیه فیزیکی فاضلاب اولین گام در تصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی می باشد که علاوه بر افزایش راندمان سایر گام ها، از آسیب وارد شدن به تجهیزات به کار رفته در تصفیه شیمیایی و بیولوژیکی نیز جلوگیری می کند. ورود این ذرات به تجهیزات تصفیه فاضلاب از قبیل پمپ و لوله و اتصالات ممکن است آسیب های جدی وارد کند. علاوه براین، عدم حذف این موارد باعث میشود در تصفیه شیمیایی و تصفیه بیولوژیکی فاضلاب فشار زیادی به تجهیزات وارد شود و کیفیت خروجی آنها کاهش پیدا کند. شما می توانید این تحقیق رشته عمران را به صورت فایل word دانلود نمایید.
مقدمه
تصفیه فیزیکی فاضلاب اولین گام در تصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی می باشد. تجهیزات و فرآیندهای به کار رفته در تصفیه فیزیکی فاضلاب با توجه به نوع پساب ها و کیفیت مورد نظر برای فاضلاب متفاوت می باشد. گروه صنعتی هفت؛ تولیدکننده تجهیزات تصفیه فاضلاب در ادامه نگاهی جامع به این گام از تصفیه پساب ها داشته و به سوالاتی از قبیل تصفیه فیزیکی فاضلاب چیست، چه تجهیزاتی لازم دارد و به چه صورت انجام میشود پاسخ خواهد داد.
تصفیه فیزیکی فاضلاب چیست
به فرآیند جداسازی ذرات معلق و جامد در پساب های صنعتی و بهداشتی اصطلاحا تصفیه فیزیکی گفته میشود. با توجه به نوع فاضلاب ممکن است تکه های پارچه، شاخ و برگ درختان، شن و ماسه و قطعات پلاستیکی و غیره در سیال ورودی به تصفیه خانه ها وجود داشته باشد. ورود این ذرات به تجهیزات تصفیه فاضلاب از قبیل پمپ و لوله و اتصالات ممکن است آسیب های جدی وارد کند. علاوه براین، عدم حذف این موارد باعث میشود در تصفیه شیمیایی و تصفیه بیولوژیکی فاضلاب فشار زیادی به تجهیزات وارد شود و کیفیت خروجی آنها کاهش پیدا کند. به همین منظور با تجهیزات کاربردی و بسیار ساده فرآیندهای تصفیه فیزیکی فاضلاب های صنعتی و بهداشتی پیاده سازی می گردد.
روشهای مختلف تصفیه فاضلاب
در فناوریهای تصفیه آب، فرایندهای پیش تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مختلفی بر روی فاضلاب اولیه انجام میشود. از جمله روشهای فیزیکی-شیمیایی میتوان فیلتراسیون، منعقد کردن، ته نشین سازی، شناور سازی ، جذب، تبادل یون، اکسیداسیون پیشرفته، الکترولیز و احیای شیمیایی را نام برد.
فرایند تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال
واژه لجن فعال به لجن هوازی معلق مشتمل بر لخته هایی از باکتری های فعال اطلاق می گردد که ترکیبات آلی قابل تجزیه بیولوژیکی موجود در فاضلاب آشغال گیری شده یا پیش ته نشین شده را از طریق اکسیداسیون بیولوژیکی هوازی، تجزیه یا مصرف می کنند.
چالشهای توسعه تصفیه خانههای فاضلاب عبارتند از
کمبود آب: یکی از عوارض تغییر آب و هوا، کمبود آب است. گرمتر شدن کره زمین موجب بوجود آمدن دورههای خشکسالی مختلف در نقاط مختلف جهان شده است. کمبود آب مسئلهای است که امروزه برای توسعه و تامین آب بسیار مورد توجه است.
استفاده از فناوریهای جدید: آب سیاه یا همان فاضلاب امروزه بسیار با ارزش شده است. مهندسان و طراحان به دنبال ساخت و به کار بردن فناوریهای جدید در استفاده مجدد از فاضلابها و بازیابی و تصفیه فاضلابها هستند. اهمیت توسعه فناوریهای جدید تصفیه فاضلاب بسیار بالا است.
زیرساختها: قدیمی بودن زیرساختها از چالشهای اصلی تصفیه خانهها در آینده خواهد بود. ما به تکنیکهایی مثل شناسایی از راه دور برای یافتن محل لولهها و ارزیابی وضعیت آنها و نیز روشهای تعویض غیرقهری لولهها نیاز داریم.
در این تحقیق به مطالبی که در زیر عنوان شده است، می پردازیم.
لجن فعال متعارف
فرایند هوادهی گسترده
فرایند نهر اکسیداسیون
لاگون های هوادهی شده
تثبیت تماسی
بیولاک
اوربال
بیوراکتورهای غشایی
راکتور ناپیوسته متوالی
پتوی لجن با جریان بالارونده
بیوفیلتر
صافی چکنده
تماس دهنده های بیولوژیکی چرخان
راکتور بیولوژیکی با بستر معلق
لجن فعال با رشد چسبیده
پتوی لجن بی هوازی با جریان رو به بالا
راکتور بافل دار بی هوازی و راکتور بافل دار هیبریدی
لاگون های بی هوازی
راکتور بی هوازی بستر سیال یا متحرک