دانلود تحقیق زبان و ادبیات فارسی با عنوان زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه مولوی (فایل word)

این تحقیق در زمینه ادبیات فارسی نظریات مولانا جلال الدین درباره زندگی، عشق و مرگ را ابراز کرده است. از جمله در داستان «طوطیان» که ما در اینجا به آن اشاره ای خواهیم داشت. شما می توانید این تحقیق زبان و ادبیات فارسی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 615,000 ریال
شناسه محصول : 2007892
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1399
تعداد صفحات فارسي : 8
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 26 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق زبان و ادبیات فارسی با عنوان زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه مولوی (فایل word)

چکیده

این تحقیق در زمینه ادبیات فارسی نظریات مولانا جلال الدین درباره زندگی، عشق و مرگ را ابراز کرده است. از جمله در داستان «طوطیان» که ما در اینجا به آن اشاره ای خواهیم داشت. شما می توانید این تحقیق زبان و ادبیات فارسی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

چکیده

مولانا جلال الدین در آغاز مثنوی و در سراسر کتاب خود، نظر خویش را درباره زندگی، عشق و مرگ ابراز کرده است. از جمله در داستان «طوطیان» که ما در اینجا به آن اشاره ای خواهیم داشت. خلاصه ی داستان این است :

بازرگانی طوطی ای دارد. چون میخواهد به سفر هندوستان رود از طوطی میپرسد: چه میخواهی که ارمغان برایت بیاورم؟ او جواب میدهد که چون به آنجا برسی سلام مرا به طوطیان هند برسان و بگو: آیا رواست که شما در آنجا آزاد باشید و من اینجا در بند، یعنی در قفس؟ بازرگان به هند میرود  و پیغام را به جمع طوطیان میرساند. یکی از آنها به محض آنکه میشنود می افتد و می میرد. در بازگشت ماجرا را به طوطی خود میگوید. او هم تا میشنود می افتد و جان میدهد. خواجه با تاسف او را از قفس بیرون می اندازد که طوطی بی درنگ پر میزند و پرواز میکند. مولانا در این تمثیل موارد متعددی را مطرح میکند که موضوع آن زندگی ، مرگ و عشق است.

زندگی، عشق

ازنظر عارفان، زندگی این جهانی، سایه ای از زندگی واقعی است و نباید به آن دل بست؛ برای آنکه گذرا عبث و رنج آور است. و این زندگی از جهت از جهت آنکه از راه باشد یا بیراه، تکلیف او را دو عنصر عشق و نفس معین میکنند. نفس فروکشنده زندگی است، آنرا به قعر ذلت میبرد و تباه میکند. عشق در مقابل فرابرنده است، به آن معنی و اعتلا میبخشد.

نفس که ایرانیان باستان به آن «آز» میگفتند، دشمن اول شناخته میشود، زیرا بر گرد خودپرستی میگردد و انسانیت انسان را فدا میکند. همه چیز را برای خود میخواهد، ولو به زیان دیگران باشد. ازین رو همه ی گزند ها چون جنگ، نفاق و نامردمی از چشم او دیده میشود .

مرگ

مولوی در نگاه اولیه خود به مرگ تلقی عامه ی مردم را از مرگ اشتباه آمیز میخواند و آن را شایسته ی اصلاح و تصحیح میداند. او میگوید مرگ بر خلاف آنکه پنداشته میشود ترس آور نیست در واقع ترس از مرگ ترس از خود است. مرگ هر کس همرنگ اوست . هر کس بر حسب کیفیت زندگی خود پاداش می یابد و مرگ کاملا متناسب است با نوع زندگی فرد. در مقام تمثیل، مرگ آیینه ایست که کارش تنها نشان دادن چهره ی راستین افراد است؛ نه چهره ظاهریمان که به چشم ظاهر دیده میشود .

Keywords: مولانا صوفیه زندگی مرگ عرفان
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links