دانلود گزارش کارآموزی در رابطه با بهره وری در صنعت (فایل word)

در این گزارش کارآموزی مهندسی صنایع اهمیت و نقش بهره وری در صنعت مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مواردی که همه سازمان ها و حتی انسان ها به آن توجه دارند، موضوع بهره وری است. اینکه سازمانشان و یا اصلا خودشان بهره وری بالایی داشته باشند. شما می توانید این فایل word در رشته مهندسی صنایع را از پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) دانلود کنید.
قیمت : 905,000 ریال
شناسه محصول : 2007784
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1399
تعداد صفحات فارسي : 22
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 105 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : گزارش کارآموزی در رابطه با بهره وری در صنعت (فایل word)

چکیده

در این گزارش کارآموزی مهندسی صنایع اهمیت و نقش بهره وری در صنعت مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مواردی که همه سازمان ها و حتی انسان ها به آن توجه دارند، موضوع بهره وری است. اینکه سازمانشان و یا اصلا خودشان بهره وری بالایی داشته باشند. شما می توانید این فایل word در زمینه مهندسی صنایع را از پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) دانلود کنید.

تعریف بهره‌وری

از مفاهیم علم اقتصاد و مدیریت است که چنین تعریف می‌شود: «مقدار کالا یا خدمات تولید شده در مقایسه با هر واحد از انرژی یا کار هزینه شده بدون کاهش کیفیت یا به این شکل: اثربخشی به همراه کارایی». به دیگر سخن، بهره‌وری عبارت است از به‌دست آوردن حداکثر سودِ ممکن با بهره‌گیری و استفاده بهینه از نیروی کار، توان، استعداد و مهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، مکان و…به منظور ارتقای رفاه جامعه. بهره‌وری به نسبت کار انجام شده به کاری که باید انجام می‌شده اطلاق می‌شود.

کاربردها

بر خلاف پندار برخی افراد، بهره‌وری فقط برای صنایع نیست، بلکه بهره‌وری سطوح مختلفی دارد و همه افراد در همه سطوح نقش دارند؛ یعنی این‌که افراد می‌توانند با تفکّر، ابداعات و نوآوری‌های خود عملاً در چند سطح گوناگون مؤثر واقع گردند. سطوح مختلف بهره‌وری عبارت‌اند از

           سطح فرد

           سطح گروه آموزشی

           سطح گروه کاری

           سطح سازمانی

           سطح رشته‌های تجاری، خدماتی، صنعتی و کشاورزی

           سطح بخش‌های اقتصادی

           سطح ملی و کشوری

           سطح جهانی

نقش و اهمیت بهره وری

در دنـیای رقابتی امروز بهره وری بعنوان یک فلسفه و یک دیدگاه مبتنی بر استراتژی بهبود عملیات مهمترین هدف سازمانهای پیشـرو می باشد.در پرتو این استراتژی سازمانها با ارتقا و رشد بهره وری، منبع و عوامل تولید سودآوری بـلند مدّت خود را تضمین مـی نمایند. در سـطح اقتصاد خرد عمده ترین هدف یک شرکت کسب درآمد یا به بیان دیگر سودآوری است. سود یک شرکت نیز تا حد زیادی به بهره وری آن در دراز مدت بستگی دارد. سودآوری مبین وضعیت مالی شرکت در زمان حال است و بهره وری تـرسیم کننده وضعیت شرکت در آینده است. یک شرکت تنها در صورتی می تواند به سودآوری مستمر خود در آینده امیدوار باشد که موضوع بهره وری را نادیده نگیرد. در این مقاله سعی شده است که به اهمیت و تاریخچه بهره وری و تعاریفی که در این زمینه وجـود دارد بـطور مختصر بیان شود.

بهره وری را می توان در سطوح مختلفی از سطح کلان تا سطح خرد،  اندازه گیری نمود. براین اساس بهره وری ملی، بـخشی، صنعت و شرکت مطرح می گردد.  شاخصهای بهره وری را چهار نوع تقسیم بندی می نمایند.

1-شاخص بهره وری جزیی

 2-شاخص بهره وری کل

 3-شاخص بهره وری کل عوامل

 4-شاخص بهره وری جامع

عـوامل مؤثر در بهبود بهره وری

عوامل داخلی سازمان مؤثر در بـهبود بـهره وری

عوامل خارجی سـازمان مـؤثر در بهبود بهره وری

عوامل ساختاری

مـنابع طبیعی

راهکارهای افزایش بهره وری در شـرکتها

1-کاهـش ضایعات 2-نوسازی و توسعه فناوری 3-استفاده از اسـتعداها 4-تـوجه به کارکنـان 5-ایجـاد تـعهد در کارکنان 6-انگیزه در کارکنان 7-تـوجه به تغییر

عوامل مؤثر در بهره وری در شرکتها

1-آموزش و تربیت کارکنان 2-انگیزه شغلی کارکنان 3-ساختار سـازمانی و سـیستم های کارآمد 4-تفاهم میان کارگر و کارفرما 5-راهـبردهای مـدیریتی مـناسب 6-ضـرورت اصـلاح فضای کار 7-سیستم پرسـنلی مـناسب 8-تحقیق و توسعه 9-استفاده از کامپیوتر

نتیجه گیری

از آنجا که شرط بقا و تداوم حیات هر سازمانی در این محیط مـتلاطم و آشـفته، ارتـقا بهره وری است، و آنچه که در افزایش بهره وری به احـتمال زیاد نـقش بـسزایی دارد، سـاختار سـازمانی اسـت، بدیهی است که ساختار، با توجه به ویژگیهای محتوایی، ابعادی و محیطی خود اثر قابل ملاحظه ای بر توسعه سازمان دارد، و در واقع آنچه سازمانهای خلاق و بهره ور را از سایر سازمانها متمایز می سازد، هـمین خصوصیات ساختاری است که مناسب موقعیت و جایگاه آن است. به هرحال،  کوشش در جهت ارتقا بهره وری سازمان، با توجه به ساختار و تشکیلات سازمان امکان کشف نارسیایی های ساختاری نهفته در آنرا فراهم ساخته و کارکنان را برای انـجام مـؤثر وظایف و اداره بهتر امور آماده می سازد.

 

Keywords: بهره وری شاخص بهره وری افزایش بهره وری
این برای گرایش های: مدیریت صنعتی، کاربرد دارد. سایر ، را ببینید. همچنین این در گرایش های: کلیه گرایش ها، می تواند کاربرد داشته باشد. [ برچسب: ]