این تحقیق به اهمیت واحد انبارداری و ارتباط آن با سایر واحدها می پردازد و به این نکته اشاره دارد که استفاده از نرم افزار انبارداری کار انبارداری را بسیار سهل و آسان می کند. انبارداری عبارت است از دریافت مواد و اقلام، نگهداری صحیح و تحویل به موقع آنها به مصرفکننده با رعایت مقررات و دستورالعملهای سازمان. انبار بنا به نیاز همه واحدها، عموماً با کلیه واحدها و کارکنان آن مدام در تماس و ارتباط میباشد. شما می توانید این تحقیق را به صورت فایل word دانلود نمایید.
انبارداری
انبارداری به عملیات تخلیه، بارگیری، و نگهداری کالاهای مورد نیاز افراد و بنگاهها در انبارهایی با شرایط مناسب تا زمان استفاده گفته میشود. بهعبارت دیگر، انبارداری شامل سیستمهای قرار گرفتن جنس در انبار و ایجاد روشها و اعمال مدیریت کنترل مؤثر از زمان دریافت تا لحظه تحویل است. انبارداری به عنوان بخشی از عملکرد لجستیکی هر بنگاه اقتصادی، مسئولیت ذخیره و نگهداری موجودی را برای تولیدکننده، تأمینکننده و مصرفکننده دارد.
تعریف انبارداری در یک بنگاه تولید میتواند بهاینصورت باشد که: «انبارداری عبارت است از دریافت مواد و اقلام، نگهداری صحیح و تحویل به موقع آنها به مصرفکننده با رعایت مقررات و دستورالعملهای سازمان به نحوی که با اعمال کنترل دقیق از میزان موجودی کالا در انبار و مقدار مصرف آن و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودیها جلوگیری شود.»
فرایندهای اصلی و پشتیبان در انبارداری
فرایندهای اصلی
• پذیرش کالا
• جاگذاری و جابجایی کالا
• انتخاب و گردآوری کالا برای خروج
• بستهبندی و تحویل کالا
فرایندهای پشتیبان
• کنترل کیفیت
• خدمات ارزشافزوده
• خدمات مشتریان
• مدیریت انبار
مدیریت انبار
کلیه فعالیتهای مربوط به برنامهریزی و زمانبندی عملیات شرکت در خصوص ورود و خروج کالا
برنامهریزی برای توسعه و تجهیز و همچنین بهرهبرداری بهینه از فضای موجود در انبارها
مدیریت منابع انسانی و تجهیزات
تعریف معیارهای ارزیابی عملکرد و مدیریت عملکرد کلیه منابع در انبار
مدیریت درآمد و هزینه در انبار
نقش موثر و ارتباط متقابل انبار با سایر واحدها
انبار بنا به نیاز همه واحدها، عموماً با کلیه واحدها و کارکنان آن مدام در تماس و ارتباط میباشد. این ارتباط و تماس چه در مورد تحویل گرفتن، نگهداری و تحویل دادن مواد و کالا و چه در مورد مبادله اسناد و مدارک و حسابهای آن میبایستی مبتنی بر اصول و ضوابط پایدار و مدون رسمی و در چارچوب نظام اداری و عملیاتی سازمان انجام شود و نباید مناسبات شخصی و دوستانه غیراداری و یا خصمانه جایگزین آن گردد. باید افزود که داشتن روابط و مناسبات شخصی و دوستانه لازمه برقراری ارتباط مؤثر صحیح و منطقی در ایجاد و برقراری پایدار روابط اداری در یک سازمان محسوب میشود و سبب تسریع امور و عملیات جاری سازمان میگردد. برقراری روابط متقابل انبار با سایر واحدهای یک سازمان به منظور رفع نیازهای دو طرف، منوط به برقراری ارتباط تعاملی روشمند و منطقی و انجام وظایف هر یک از طرفین در مقابل یکدیگر میباشد که در ذیل اهم وظایف انبار با سایر واحدهای یک سازمان و بالعکس آن تشریح گردیده است:
واحد بازرگانی
واحد کنترل کیفیت
واحد فنی و مهندسی
واحد امور مالی
واحد امور اداری
گزارش مشخصات انبارها
قابلیت ایجاد گزارشات دلخواه توسط کاربر و ذخیره آنها (ا Report Generator)
لیست اسناد ورودی کالا (تعدادی و ریالی) (رسید، امانی، برگشت از حواله و...)
لیست اسناد خروجی کالا (تعدادی و ریالی) (حواله، رسید مرجوعی، برگشت از رسید و...)
لیست اسناد سفارش خرید کالا
گزارش انبارگردانی (تعدادی و ریالی)
لیست اسناد درخواست کالا
گزارش مغایرت انبارگردانی و دفاتر (تعدادی و ریالی)
گزارش موجودی اول دوره مالی(تعدادی و ریالی)