این تحقیق رشته فن آوری اطلاعات در مورد اینترنت اشیا صحبت می کند. قفلهای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند، خودروهای هوشمند، مطمئنا اینها واژههایی هستند که به تازگی بارها و بارها شنیدهاید و البته در سالهای آتی بیشتر خواهید شنید، اما به راستی این لغات چهمعنایی دارند و چه قابلیتی باعث شده از لفظ هوشمند برای توصیف آنها استفاده کنیم؟ همه دستگاههای یادشده در دستهای به نام اینترنت اشیا یا به طور مخفف IoT قرار میگیرند. در سطح پایهای آن، اینترنت اشیا درواقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر میپردازد تا هدف آن یعنی فراهم کردن تجربه کاراتر و هوشمندتر محقق شود. شما می توانید این تحقیق رابه صورت فایل word دانلود نمایید.
اینترنتِ اشیاء (Internet of Things (IoT)) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است. به صورت خلاصه "اینترنت اشیاء" فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میگردد.
چگونه؟
فرآیند ارسال دادهها در فناوری اینترنت اشیاء بدین ترتیب است که به سوژهی مورد نظر یک شناسهی یکتا و یک پروتکل اینترنتی (IP) تعلق میگیرد که دادههای لازم را برای پایگاه دادهی مربوطه ارسال میکند. دادههایی که توسط ابزارهای مختلف از قبیل گوشیهای تلفن همراه و انواع رایانهها و تبلتها قابل مشاهده خواهند بود.
این دادهها به چه کار میآید؟ چرا اینترنت اشیاء؟
روزگاری جورج اورول نوشت آنکه گذشته را کنترل میکند، آینده را کنترل خواهد کرد. دنیای مدرن و فناوری ارتباطات نشان دادهاست که در دنیای کسب و کار "آنهایی که به دادهها و اطلاعات بیشتر و بهتری دسترسی دارند آینده را کنترل خواهند کرد"؛ داشتن اطلاعات در دنیای جدید حکم سقوط سیب در روزگار نیوتون را دارد! اطلاعات بهروز و مفید آنگاه که در زمان مناسب در اختیار اهل فن قرار گیرد، منجر به تولید محصولات و خدماتی میشود که زندگی بشر را هر روز بیش از پیش آسان و تمام چیزهایی که باید در مورد اینترنت اشیاء (Internet of Things) بدانید.
قفلهای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند، خودروهای هوشمند، مطمئنا اینها واژههایی هستند که به تازگی بارها و بارها شنیدهاید و البته در سالهای آتی بیشتر خواهید شنید، اما به راستی این لغات چهمعنایی دارند و چه قابلیتی باعث شده از لفظ هوشمند برای توصیف آنها استفاده کنیم؟ همانند دیگر تکنولوژیهای جدید، IoT نیز میتواند در ابتدا مفهومی سردرگمکننده به نظر برسد. این واژه بهویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن میشود میتواند مفاهیم جدید و ویژهای پیداکند.
با ذکر مقدمه بالا میتوان اینگونه عنوان کرد که ایده طراحی دستگاههای مختلف با امکان برقراری ارتباط بیسیم به منظور رهگیری و کنترل از طریق اینترنت و یا حتی یک برنامه ساده مخصوص گوشیهای هوشمند، اصطلاح اینترنت اشیا را توصیف میکند.آسوده میکند؛ آسان و آسوده، با همهی پیچیدگیها و مصائب جهان امروز.
اینترنت اشیا چگونه باعث تسهیل در انجام امور میشود؟
یکی از بهترین نمونههای موجود از بکارگیری اینترنت اشیا را میتوان در ترموستات Nest مشاهده کرد. این ترموستات مرتبط با وایفای به شما این امکان را خواهد داد تا از طریق گوشی هوشمند خود به کنترل دمای محیط بپردازید. این برنامه به طور هوشمندانهای میتواند الگوهای مورد نظر شما را فراگرفته و برنامهای برای تغییر دما در ساعاتی مشخص ایجاد کند. با استفاده از این قابلیت میتوانید در میزان توان مصرفی صرفهجویی و حتی در صورت فراموشی، از محل کار، سیستم تهویه منزل خود را خاموش کنید. Nest میتواند الگوها و عادات شما (مثلا کمکردن دما درهنگام رفتن به تختواب) را فراگرفته و به طور خودکار در زمان تعیین شده آنها را اعمال کند.
آیا نگرانی در زمینه امنیت و حریم شخصی وجود دارد؟
با توجه به میزانهای متفاوت اطلاعاتی که توسط دستگاههای هوشمند خانگی، خودروهای هوشمند و دستگاههای هوشمند الکترونیکی پوشیدنی جمعآوری میشود کاربران زیادی در خصوص خطر افشا و یا سواستفاده از این اطلاعات واهمه دارند. افزایش تعداد اکسسپوینتهای مورد استفاده نیز میتواند این ریسک را افزایش دهد.
طرح ملی اینترنت اشیا (Internet of Things – IoT) با تدوین نقشه راه و راهاندازی پارک اختصاصی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مرحله اجرا نزدیک شد تا سهم یک درصدی خود را از بازار 5 تا 10 تریلیون دلاری جهان به دست آورد. هومن ضرابی مجری طرح ملی اینترنت اشیا با بیان مطلب فوق به «ایران» میگوید: قرار است درآمد 10 تریلیون دلاری از اتصال 50 میلیارد شیء هوشمند در دنیا تا سال 2020 حاصل شود که سهم یک درصدی ایران از این میزان، 500 میلیون شیء میشود بنابراین پیشبینی میشود این طرح ملی تا 5 سال آینده با محوریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با استاندارد جهانی در کشور اجرایی شود.
نتیجه گیری
با ورود اینترنت مسیر زندگی انسانها تغییرات بسیاری داشته که از آن جمله استفاده از دستگاههای دیجیتال و "اینترنت اشیا" میباشد. استفاده از "اینترنت اشیا" در حوزه های مختلف زندگی انسانها وارد شده است. "اینترنت اشیا" در حوزه سلامت میتواند تاثیرات بسیاری برای پیشگیری از بیماریها، تشخیص سریع بیماریها و کاهش آمار مرگ و میر در جهان و ایران شود. برای اجرای "اینترنت اشیا" باید چالشهای پیش رو را در نظر داشت و آنها را رفع کرد، همچنین برای اجرای شبکه "اینترنت اشیا" باید سنسورها، واسطهای ارتباطی و سرورهای مناسب طراحی و انتخاب کرد.
فهرست
موضوع تحقیق : اینترنت اشیا 1
نام دانشجو و سایر مشخصات در این صفحه وارد شود 1
فناوری اینترنت اشیاء چیست؟ 3
چگونه؟ 3
این دادهها به چه کار میآید؟ چرا اینترنت اشیاء؟! 3
تمام چیزهایی که باید در مورد اینترنت اشیاء (Internet of Things) بدانید 7
قفلهای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند، خودروهای هوشمند، مطمئنا اینها واژههایی هستند که به تازگی بارها و بارها شنیدهاید و البته در سالهای آتی بیشتر خواهید شنید، اما به راستی این لغات چهمعنایی دارند و چه قابلیتی باعث شده از لفظ هوشمند برای توصیف آنها استفاده کنیم؟ 7
اینترنت اشیا چه معنایی دارد؟ 7
اینترنت اشیا چگونه باعث تسهیل در انجام امور میشود؟ 8
اینترنت اشیا چگونه کار میکند؟ 10
چه شرکتهایی بر روی این تکنولوژی کار میکنند؟ 10
آیا همه دستگاههای اینترنت اشیا میتوانند بایکدیگر ارتباط داشته باشند؟ 11
آیا نگرانی در زمینه امنیت و حریم شخصی وجود دارد؟ 12
چهزمانی برای خرید دستگاههای مجهز به اینترنت اشیا مناسب است؟ 13
اجرای طرح ملی اینترنت اشیاء در ایران 14
تولد بخش خصوصی با اینترنت اشیا 15
نخستین شبکه اختصاصی اینترنت اشیاء در کشور راه اندازی شد 20
تهران در میان ۵ شهر دارای سرعت بالای توسعه TTN 21
ارائه خدمات رایگان شبکه اشیاء به استارتاپ ها 22
کاربردهای شبکه اینترنت اشیا برای مدیریت شهری 23
کل تهران تحت پوشش اینترنت اشیا قرار می گیرد 24
"اینترنت اشیا" و سلامت هوشمند، مزایا و چالش های رو به رو 25
.1 مقدمه 25
.2"اینترنت اشیا" 26
3 .تفاوت M2M با IoT 28
.4"اینترنت اشیا" و سلامت – سلامت هوشمند 30
4.1 دستهبندی کاربران ابزارهای سلامت هوشمند 30
4.2. کارکردهای"اینترنت اشیا" و سلامت 32
4.3 مزایای "اینترنت اشیا" و سلامت 34
4.4 . چالشهای پیش رو در "اینترنت اشیا" 38
6 . نتیجه گیری 49
منابع 50