طرح پژوهشي بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد
پروژه منابع طبیعی با عنوان طرح پژوهشي بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد برای دانلود در قالب فایل Word ارائه شده است. این طرح پژوهشي بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد در هشت بخش و 120 صفحه تهیه شده است.
چكيده
آب باران صرف نظر از آلودگي ناشي از مواد معلق موجود در هوا، چنان چه بلافاصله بعد از بارش بتواند جمعآوري شود، جزء تميزترين آبهاي موجود در طبيعت به حساب ميآيد. اين آبها چنان چه در حجم کافي جمعآوري و مورد استفاده قرار گيرند، غير از صرفهجويي در هزينههاي مورد نياز براي تأمين آن از ساير روشهاي معمول (مانند پمپاژ از چاه و يا انتقال از سدها)، از ميزان اتلاف آن در اثر تبخير و نيز آلودگيهاي ناشي از شرايط طبيعي و يا فعاليتهاي انساني در مسیر جریان کاسته شده و بصورت نسبتاً تميز و در محل مورد نياز براي مصرف قابل مصرف میباشد. يکي از روشهاي استفاده از آب باران جمعآوري آن از سطوح مختلف داخل شهر نظير پشتبامها و محوطهها و جادهها است که ميتوان پس از ذخيرهسازي در انواع مخازن، در زمان مورد نياز به مصرف رساند. طرح تحقيقاتي-كاربردي «بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد» در محل ساختمان شمارهي 2 مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي اجرا شده است و داراي بخشهاي مختلف شامل سطح جمعآوري، کانال انتقال و مخزن ذخيره زیرزمینی میباشد. پس از هر بارندگي، آبهاي جاري شده بر روي سطوح آسفالت محوطهي مركز از مسیر سابق خود (زهکش شهر) منحرف شده و بداخل مخرن ذخیره احداث شده در منتهیالیه محوطه هدایت شده است تا در طول فصل خشک به مصرف فضای سبز مورد نظر برسد. جهت بهرهبرداري از رواناب سطحي جمع آوری شده یک موزه گیاهان مرتعی در وسعت حدود 2 هكتار ایجاد شده است که در آن نزدیک به 90 گونهي درختي و درختچهاي که مناسب برای تکثیر در فضای سبز شهری میباشد کاشته شده است. برای اعمال مدیریت بهتر و مصرف بهینه آب، منطقه کشت به سیستم آبیاری تحت فشار به روش قطرهای مجهز گردیده است. نتايج نشان دادند كه با توجه به جنس پوشش آسفالتي و شيب حدود 5/1 درصد، ضريب متوسط رواناب حوزه آبگير برابر 58 درصد و بارندگي آستانه رواناب در حدود 3 ميليمتر ميباشد.از ميان گونه هاي مختلف كشت شده، تعداد 20 گونه گياهي مقاومت چنداني از خود نشان ندادند و به تدريج خشك شده و يا دچار توقف رشد گرديدند و گونه درخت پروانه با 125 سانتيمتر در طي يك دوره رشدي در سال 1388، بيشترين رشد ارتفاعي را داشته است.
فهرست مطالب این طرح پژوهشي بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد
مقدمه
کلیات
انواع سیستم های سطوح آبگیر
ساختار و فوائد
سطح آبگیر
ذخیرهسازی
برنامه ريزي و اجرا
وجود نياز و پذيرش
كميت استحصال آب
كيفيت آب
ساير منابع آب
بارندگي
مصالح مصرفی و نيروي كار
نگهداري
نمونههاي اجرا شده
مكزيك
ايران
استراليا
آمريكا شمالی
نتيجه گيري
درباره طرح حاضر
ساختار گزارش
هواشناسي و هيدرولوژي
بارندگي
بارندگي ماهانه
بارندگيهاي روزانه
تعداد روزهاي باراني
آناليز فراواني بارندگيهاي حداكثر روزانه
بارندگيهاي كوتاه مدت و منحنيهاي IDF
درجه حرارت
تعداد روزهاي يخبندان
تبخير
تبخير و تعرق پتانسيل
اقليم
روش دومارتن
روش آمبرژه
برآورد روانآب منطقهي اجراي طرح
برآورد دبي شدتهاي حداكثر
سيستم آبياري
مقدمه
وضعيت موجود، روش كار و امكانات
طراحي سيستم آبياري و مراحل كار اجرايي
مديريت آبياري
مشخصات كنترل مركزي و ايستگاه پمپاژ
مشخصات هيدروليكي سيستم
مشخصات پمپ هاي كف كش
لوازم مورد نياز طرح
نتايج آبياري:
پوشش گياهي
روش كار
نتايج
جمع بندي و پیشنهادات
سيستم جمع آوري و ذخيره آب
سطوح جمعآوری آب باران
انتخاب بارش طراحي
طراحي كانال انتقال آب پاركينگ به مخزن
پيشبينی آشغالگير
سيستم کنترل آب ورودی به مخزن
آدمروها
مخازن ذخيره آب
پايش
اندازهگيري مقدار بارندگي
اندازهگيري روانآب
آبياري فضاي سبز
ارزيابي و تجزيه تحليل اقتصادي
طرح اقتصادی مسئله و ضرورت آن
روش ارزیابی و تجزیه وتحلیل اقتصادی
روش تهیه آمار و اطلاعات
نتایج اقتصادی پروژه
پیشنهادات
منابع
متن کامل این طرح پژوهشي بررسي امكان استحصال آب باران براي تأمين بخشي از آب مورد نياز فضاي سبز مشهد را از همین صفحه دانلود نمایید.