در این بخش از پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان(پویان) تحقیق آماده پیرامون آمار توصیفی را به صورت رایگان دانلود نمایند. این تحقیق آمار شامل فایل Word و اسلایدهای آمار توصیفی است.
آمار توصیفی
وظیفه آمار توصیفی، طبقه بندی داده ها، محاسبه مقادیری از قبیل نما، میانگین و میانه و نمایش ترسیمی است. برای خلاصه سازی داده ها در آمار توصیفی از سه روش استفاده می شود. استفاده از جداول، استفاده از نمودار و محاسبات مقادیر خاص که خصوصیان مهم دادها را نشان دهد. در این تحقیق آماده با آمار توصیفی و روش های آن آشنا می شوید.
هنگامی که تودهای از اطلاعات کمی برای تحقیق گرد آوری میشود، ابتدا سازمان بندی و خلاصه کردن آنها به طریقی که به صورت معنی داری قابل درک و ارتباط باشند، ضروری است. روشهای آمار توصیفی (Descriptive Statistics) به همین منظور بکار برده میشوند. غالبا مفیدترین و در عین حال اولین قدم در سازمان دادهها مرتب کردن دادهها بر اساس یک ملاک منطقی است و سپس استخراج شاخصهای مرکزی و پراکندگی و در صورت لزوم محاسبه همبستگی میان دو دسته اطلاعات و استفاده از تحلیلهای پیشرفته تر نظیر رگراسیون (Regression) و پیش بینی (Prediction) میباشد.
در یک جمعبندی با استفاده مناسب از روشهای آمار توصیفی میتوان دقیقا ویژگیهای یک دسته از اطلاعات را بیان کرد. آمار توصیفی همیشه برای تعیین و بیان ویژگیهای اطلاعات پژوهشها بکار برده میشوند.
در آمار توصیفی که معمولا به توصیف داده ها می پردازد از شاخص های تمایل مرکزی و شاخص های پراکندگی برای بیان داده های جمع آوری شده استفاده می شود. برای نمایش و نشان دادن نتایج کار معمولا از جداول توزیع فراوانی - بر اساس تعداد موارد مطلق و نسبی ، درصد - و نیز نمودار های مختلف هیستوگرام ، ستونی یا دایره ای استفاده می شود. همچنین در این زمینه استفاده از شاخص های پراکندگی مانند واریانس، انحراف معیار ، انحراف استاندارد و... نیز قابل ذکر است.