یکی از گلوگاه های کیفیت محصولات حاصل از فرایندهای ریخته گری، مراحل مختلف فرایند ریخته گری می باشد. توجه به این مهم سبب کاهش ضایعات، کاهش هزینه های تمام کاری و افزایش کیفیت محصول ریخته گری می شود. با افزایش کیفیت تقاضا افزایش یافته و با افزایش تقاضا، محصول اقتصادی تر می گردد.
هدف از ایجاد این رشته تربیت افرادی است که ضمن آشنایی با دروس نظری، با قسمت های مختلف کارخانجات ریخته گری آشنا شود و همچنین توانایی لازم در ساخت مدل، قالب و آماده سازی ذوب را مطابق با خواص مورد انتظار از آن ها در حداقل زمان ممکن و به طور اقتصادی را دارا باشند. این مهم با افزایش مهارت کارکنان و آموزش صحیح آن ها حاصل می شود.
یکی از مشکلات ریخته گران، عدم وجود نیروی متخصص آموزش دیده در بخش های مختلف کارخانجات ریخته گری می باشد به نحوی که نیروی انسانی نامبرده توانایی به کارگیری آموخته های خود را در ابتدای ورود به کارخانه ریخته گری ندارند و اغلب اوقات دچار اشتباه می شوند. لذا چنین نیروی انسانی به دلیل عدم آگاهی سبب خسارت مالی و گاها جانی شده است. بدینوسیله ضرورت دارد نیروی انسانی علمی-کاربردی در زمینه مدلسازی، قالب گیری و ذوب سازی آموزش داده شود به نحوی که به محض ورود به کارخانه توانایی مربوطه را به طرز صحیح دارا باشند.
قابلیت ها و توانمندی های فنی فارغ التحصیلان:
- با انواع مواد مدل و قالب آشنا بوده و توانایی انتخاب صحیح این مواد را جهت کاربرد داشته باشد.
- توانایی ساخت انواع مدل های ریختگی را توسط ماشین آلات مدلسازی داشته باشد و مدل لازم جهت خط تولید کارخانه ریخته گری را تولید کند.
- انجام انواع روش های قالب گیری جهت تولید قطعه سالم را داشته باشد
- انجام انواع روش های ماهیچه گیری را داشته باشد و بتواند روش های بهینه را انتخاب نماید
- ذوب انواع آلیاژهای فولاد را با توجه به مواد کمک ذوب و اصول ذوب سازی
- ذوب سازی چدن های ساده و آلیاژی برای تولید یک قطعه ریخته گری سالم
- تهیه انواع نمونه آزمایشگاهی و اجرای برنامه ذوب ریزی