صنعت چاپ یکی از بزرگترین و مهمترین اختراعات بشری محسوب می شد. اکنون که در هزاره سوم به سر می بریم اهمیت این صنعت با وجود انواع رسانه ها هیچ کاهش نیافته، کتاب تا بشر حیات را تجربه میکند، زنده خواهد ماند و هیچ وسیله ای جای آن را یقینا نمی تواند بگیرد. نقش صنعت چاپ در روند زندگی آدمی و نیازمندی های فرهنگی او همانند نقش بهداشت و هوا است. کتاب در بهبود کیفیت زندگی و جهش های علمی و آگاهی او اثر قطعی و بدون رقیبی را داشته و دارد و صنعت چاپ در دسترس انسانها به این محصول اساسی نقش جدی دارد. کسانی که این رشته را برای خود انتخاب می کنند با محاسبات فنی، رسم فن مبانی چاپ، فن آوری چاپ، تکنولوژی چاپ، مواد شناسی حروف چینی (فتویی، کامپیوتری واسکرین) ما شین الات چاپ بر جسته، شابلونهای اسکرین آشنا می شوند.
هدف از برگزاری دوره کاردانی طراحی چاپ حاوی مجموعه ای از دانش ها و مهارت ها است که دانشجو با فراگیری آنها می تواند عملیات تولید چاپی را با کمترین نقصی از مرحله طراحی، کنترل تا اجرا را سرپرستی نماید. پس از گذراندن دوره دو ساله دانشجو می تواند مباحث کلی طراحی چاپ و گردش کار دیجیتال در مرحله پیش از چاپ را فرا گیرد.
هنرجویان این رشته می توانند از طریق آموزشکده هاي فني و حرفه اي، دانشگاه جامع علمي – کاربردي، دوره هاي کارداني پيوسته بدون آزمون دانشگاه آزاد، ورود به دانشگاه از طريق کنکور سراسری، دوره هاي فراگير پيام نور و دوره هاي کارداني به کارشناسي نا پيوسته وارد دانشگاه شده و ادامه تحصیل دهند.
فارغ التحصيلان رشته چاپ با شناخت خصوصيات هر يك از سيستم هاي چاپي و تقدم و تأخر عملكرد هر يك از آنها، تأثير بسزايي در كيفيت محصولات چاپي و در نهايت در پيشبرد توسعه اجتماعي خواهند داشت، زيرا صنف چاپ به عنوان صنعت ميان رشته اي، به نحوي با همه فرآوري هاي صنعتي و محصولات كشاورزي و نيز بازاريابي داخلي و خارجي و همچنين تمام جنبه هاي توسعه اجتماعي سر و كار دارد و در واقع يكي از پايه هاي مهم موفقيت در رشته هاي ياد شده و جنبه هاي مختلف حيات جامعه است. به عبارت ديگر، فارغالتحصيلان چاپ مي توانند در عرصههاي مختلف صنعتي و فرهنگي حضور فعالي داشته باشند.