رشته زبان شناسی
در قرون اخير تلاشهاي بسيار جامعي در مورد زبان، منشا پيدايش آن، منشا پيدايش خط، بررسي ماوراي زباني(زير ساخت و روساختهاي آن)، تجزيه و تحليلهاي زباني توسط محققان صورت گرفت كه همه آنها زمينههاي مطالعات علمي براي رشتهاي به نام “زبانشناسي” شدند. اين مطالعات دستآوردهاي جالبي را نيز در پيداشت : از جمله ساخت ماشين هوشمند مصنوعي و دستگاههاي ادراك كننده. پس از اين مرحله جايگاه توانايي استفاده از زبان در مغز مورد مطالعه قرار گرفت كه منجر به دستيابي توفيقاتي در زمينه زبان پريشي گرديد. مطالعات بعدي در زمينه زبان اشارهاي بود كه پيشرفتهايي در زمينه ارتباط كرولالها به دنبال داشت.
اين رشته در هر دو گرايش در دورههاي روزانه و شبانه دانشگاه سراسري، پيامنور و دانشگاه آزاد اسلامي، دانشجوي زبانشناسي در مقاطع كارشناسيارشد و دكترا ميپذيرد. دانشگاه شهيد بهشتي، علامه طباطبايي و دانشگاه شيراز از جمله اين دانشگاهها هستند.
در مقطع كارشناسي اين رشته دو گرايش دارد:۱- زبانشناسي همگاني ۲- آموزش زبان فارسي به غير فارسيزبانان. البته اين دو گرايش دروس مشابه زيادي دارند، با اين تفاوت كه زبان شناسي با گرايش آموزش زبان فارسي به غير فارسيزبانان تخصصيتر به مقوله زبانفارسي ميپردازد و با نگاهي به كتب تاريخي به پيشينه تاريخي زبان ميپردازد و مسائل حوزه آموزش را نيز مطرح ميسازد.
گروه زبانشناسی پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان (پویان) تلاش می کند تا برای اشتراک منابع علمی و تجربیات رشته زبانشناسی محیطی پویا فراهم نماید.