بیم سنجی (آکچوئری) علمی است که از طریق ابزارهای آماری، ریاضی و اقتصادی به ارزیابی ریسک موجود در صنعت بیمه و شرکت های مالی نظیر بانک ها و بورس ها می پردازد. حوزه فعالیت های علم بیم سنجی، بسیار گسترده است. مواردی نظیر محاسبات حق بیمه یک قرارداد بیمه ای، محاسبه احتمال ورشکستگی یک شرکت مالی، محاسبات مربوط به اختیارات در یک شرکت مالی، محاسبات مربوط به ریسک یک شرکت مالی، مدیریت انواع ریسک، محاسبات مربوط به بیمه های بازنشستگی و ...، بخش کوجکی از حوزه فعالیت علم بیم سنجی هستند. یک بیم سنج به کسی گفته می شود که بر اساس تحصیلات آکادمیک و تجربه قادر به انجام محاسبات بیم سنجی است.
دوره کارشناسی ارشد بیم سنجی یکی از دوره های آموزشی و پژوهشی در سطح تحصیلات تکمیلی از نظام آموزش عالی است که بعد از دوره کارشناسی آغاز می شود و هدف از آن تربیت پژوهشگر متخصص در حوزه بیم سنجی، تامین نیازهای شرکت های بیمه ای، بانک ها، بورس، صندوق های بازنشستگی و نیز توسعه رشته بیم سنجی به عنوان یک حوزه بین رشته ای است.
به دلیل نیاز جامعه در حال توسعه ایران به استفاده از دانش و فناوری های نوین در پاسخگویی به نیازهای بخش صنعت، تاسیس دوره کارشناسی ارشد بیم سنجی یک ضرورت است. انتظار می رود فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد رشته بیم سنجی بتوانند به عنوان بیم سنج حرفه ای و پژوهشگر بیم سنجی در شرکت های بیمه ای، بانک ها، بورس، صندوق های بازنشستگی، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی فعالیت نمایند.