رشته عکاسی یکی از رشته های گروه هنر می باشد. در رشته عکاسی دانشجویان با علوم و روش های مختلف حوزه عکاسی آشنا شده و رشته های مختلف عکاسی شامل صنعتی، تبلیغاتی، علمی، خبری، طبیعت و پرتره را یاد می گیرند. یک دانشجوی رشته عکاسی باید شم هنری داشته، تیزبین و کنجکاو باشد. در هر لحظه باید به دنبال سوژه برای عکاسی بگردد. زیرا عکاسان معمولا به رخدادها، مناظر و افراد طوری می نگرند که با مردم عادی متفاوت است. همچنین یک عکاس باید فرد فعالی بوده و اطلاعات خوبی در زمینه های مختلف داشته باشد.
عکاسی دارای سه جنبهٔ علمی، صنعتی و هنری است. عکاسی بهعنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد و بهشکل یک صنعت گسترش یافت و همچنین جنبههای هنری نیز در آن ظهور کرد. عکاسی به فرایند ثبت تصاویر بهوسیله دریافت و ثبت نور بر روی یک سطح حساس به نور، مانند نگاتیو (فیلم) یا سنسور الکترونیکی، گفته میشود. الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیا بر روی سطح حساس به نور (هالوژن نقره یا سنسور) تاثیر میگذارد و باعث ثبت تصاویر میگردد.
امروزه عکاسی پیشرفت های زیادی کرده است. شاید وجود دوربین های دیجیتالی مختلف باعث شده که بسیاری از افراد بتوانند عکس های خوبی را بیاندازند اما بین عکاسی سنتی و عکاسی حرفه ای تفاوت زیادی وجود دارد. عکاسی حرفه ای که به آن هنر عکاسی نیز می توان گفت، همان چیزی است که در دانشگاه ها به صورت تخصصی آموزش داده می شود.